Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Luc, Teammanager

Luc tijdens de briefing met orderverzamelaars

Ik start mijn dag altijd met een rondje langs alle collega’s

Luc is werkzaam in het distributiecentrum in Weert. Hij heeft sinds kort de overgang gemaakt van teamleider naar teammanager.

Kengetallen
“Sinds kort ben ik teammanager geworden. Ik heb al langer een team onder mij, maar nu krijg ik veel meer verantwoordelijkheden en taken erbij. Een goed voorbeeld daarvan is het sturen op kengetallen, waardoor ik meer inzicht krijg en daardoor betere beslissingen kan nemen in de operatie. Het is belangrijk als teammanager dat je niet alleen naar je eigen werkplek kijkt, maar ook naar het grote plaatje. Daarmee maak je de operatie beter en heb je meer zicht op wat er in het distributiecentrum gebeurt.

Efficiënt werken
Door het analyseren van kengetallen krijg ik veel meer inzicht in onder andere de kwaliteit van planningen. Daarnaast constateer ik ook de verschillende invloeden in de operatie op het distributiecentrum. De manier waarop je bijvoorbeeld met pallets stapelt, heeft al invloed op de productiviteit. Ik controleer of er geen onnodige materialen op de vloer staan om op die manier de veiligheid van onze werkplek te garanderen. Zo kan iedereen efficiënt werken in een veilige omgeving. Daarnaast controleer ik steekproefsgewijs of de pallets goed geseald zijn, niet te hoog zijn gestapeld en of de stevigheid van de pallets behouden kan worden tijdens het transport. Onze collega’s in de winkels willen de artikelen uiteraard veilig en in goede staat ontvangen. Zo garanderen we onder andere de kwaliteit van onze producten aan de klant.

Ik sta midden in de operatie
Als teammanager heb ik ongeveer 40 collega’s die ik aanstuur. Ik voer regelmatig gesprekken, bijvoorbeeld over trainingen, contracten, veiligheid, verzuim en eventuele doorgroei. Ik start mijn dag altijd met een rondje langs alle collega’s. Het is belangrijk om iedereen elke dag te zien. Ik wil zeker weten dat het goed gaat en iedereen er is. Dat is niet alleen in het belang van het team, maar ook wanneer je snel moet schakelen in de operatie, iets wat vaak gebeurt in onze dynamische omgeving!

DC collega's aan het lunchen

Organisatietalent
Retail is een interessante branche, alles gaat snel. Als er opeens een actie is van een product, dan moeten we daar direct op inspelen, zodat we de winkels kunnen beleveren. Dat is allemaal op korte termijn en dan moet je wel kunnen organiseren, want je personeelsplanning is drie weken eerder al gemaakt. Je moet dan je hoofd koelhouden en snel kunnen schakelen. Dan komt het echte organiseren in mij naar boven!

Ontwikkeling
Ik ben actief bezig met mijn ontwikkeling. De afgelopen tijd heb ik bijvoorbeeld mijn competenties verder ontwikkeld. Hierbij ben ik aan de slag gegaan met mijn analytische vermogen en heb ik gekeken in hoeverre  ik mijn kengetallen beter kan gebruiken in de praktijk. Mijn afdelingsmanager helpt mij hierbij en kijkt met mij mee en stuurt bij waar nodig.

Voldoende groei
Met zo’n groot bedrijf zijn er heel veel mogelijkheden. Wat ik leuk vind, is werken met mensen. Ook de verschillende afdelingen binnen Verkoop vind ik interessant. Ik sta open voor alles wat op m’n pad komt. Omdat ik twee jonge dochters heb, heeft het gezinsleven prioriteit. Daarom schuif ik de ambitie om een stapje naar boven te gaan even opzij, maar ook dat sluit ik niet uit in de toekomst.

Magisch proces
Logistiek moet je snappen. Als ik in één van onze winkels loop, dan zie ik ons logistieke proces voor me, die ervoor heeft gezorgd dat de producten uiteindelijk in de schappen liggen. Als in dat logistieke proces ook maar iets mis gaat, heeft dat effect op de voorraad van de winkels. Het is een magisch proces en het is super gaaf om daar onderdeel van uit te maken en om dit dagelijks goed voor elkaar te krijgen!”

Aan de slag in één van onze distributiecentra?

In onze distributiecentra komt alles samen. De hele dag rijden vrachtwagens af en aan. Zo’n dynamische plek biedt volop kansen voor aanpakkers. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie