Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Osman, Orderverzamelaar

Verzameling van goederen

Lidl was er voor mij, nu ben ik er voor Lidl

We werken echt als een team. Alle collega’s gaan goed met elkaar om. We kletsen met elkaar, maken grapjes en helpen elkaar.

“Dertien jaar geleden ben ik vanuit Turkije naar Nederland gekomen. Ik kwam in Amsterdam terecht, waar ik op het station treinen schoonmaakte. Daarna heb ik kort bij een bakkerij gewerkt. Uiteindelijk ben ik naar Leerdam verhuisd, om dichter bij mijn broer in de buurt te zijn. Ik solliciteerde bij verschillende bedrijven, maar kreeg geen enkele reactie. Inmiddels had ik een gezin te onderhouden, dus ik moest geld verdienen. Mijn broer werkte bij Lidl en vroeg of dit niets voor mij was. Van zijn leidinggevende mocht ik op gesprek komen en na de sollicitatieprocedure te hebben doorlopen, kon ik aan de slag als orderverzamelaar. Ik sprak de taal niet en voor veel bedrijven was dat een probleem, maar Lidl accepteerde dit. Vanwege de veiligheid moest ik wel de nodige termen in Nederlands, Duits of Engels leren. Toen ik eenmaal gewend was aan het werk wilde ik hier niet meer weg. Lidl heeft me opgenomen toen ik nergens terecht kon, dat zal ik nooit vergeten. Lidl hield mij vast, nu houd ik Lidl vast. Lidl was er voor mij en nu ben ik er voor Lidl.”

Klaar maken van de bestellingen steeds moderner

“Binnen mijn functie is resultaat belangrijk. De orders moeten op tijd de deur uit, want de filialen moeten bevoorraad worden. Als orderverzamelaar verzamel je alle orders voor de filialen. Om 7.30 uur pak je een ECE en een karretje waarop je de dozen verzamelt. Via een voicepick, een koptelefoon, krijg je te horen waar je naar toe moet en wat je moet pakken. De computer controleert iedere keer of je het juiste gepakt hebt. Vroeger ging dit met een scherm. Zodra je de dozen op de kar geladen had, tikte je dit aan op het scherm en ging je door naar de volgende. Gemiddeld duurt dit zo’n twee uur. Aan het eind van de rit, seal je de verzameling dozen, noteert het filiaal waar het naartoe moet en zet de pallet op het spoor, zodat de vrachtwagenchauffeur de bestelling kan meenemen.”

Samen maken we het waar

“We werken echt als een team. Alle collega’s gaan goed met elkaar om. We kletsen met elkaar, maken grapjes en helpen elkaar. We waarschuwen elkaar wanneer iets niet goed gestapeld is en als iemand een doos van zijn kar laat vallen, schiet degene die het dichtste bij is gelijk te hulp. We spreken allemaal een andere taal: Turks, Marokkaans, Nederlands, Pools... toch begrijpen we elkaar. Ik ken al aardig wat Poolse woorden. Teamspirit is er eigenlijk altijd wel geweest. In mijn team zitten twintig, vijfentwintig collega’s, maar eigenlijk kent iedereen elkaar binnen het DC.”

Aan de slag in één van onze distributiecentra?

In onze distributiecentra komt alles samen. De hele dag rijden vrachtwagens af en aan. Zo’n dynamische plek biedt volop kansen voor aanpakkers. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie