Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Henk, Projectmanager Wagenpark

Collega's van wagenpark beheer aan het werk

Mijn sabbatical deed me beseffen dat het belangrijk is om af en toe tijd voor jezelf te nemen

Na 12,5 jaar vond Henk het tijd voor een welverdiende break. Hij maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om een sabbatical te nemen. Dus vertrok hij voor zes weken naar Midden-Limburg om volledig tot rust te komen.

Waarom besloot je een sabbatical te nemen?
Ik gunde mezelf de tijd voor iets anders. Even andere dingen aan je hoofd dan werk. Kijk, ik heb een leuke baan bij een werkgever waar ik al een lange tijd in dienst ben. Dus ik heb het er naar mijn zin, maar het leek me ook fijn om er even tussenuit te gaan. Los van het werkritme, om vervolgens weer helemaal opgeladen terug te komen. Het is heerlijk als je ’s ochtends opstaat en je niks hoeft, maar alles mag. Als je werkt moet je vaak van alles, en nu niet. Ik vis graag, dus heb ik regelmatig een hengeltje uitgegooid. Daarnaast was het alweer een hele tijd geleden dat ik een goed boek had gelezen. Ik nam mijn sabbatical in mei 2018, dus ik heb vooral flink kunnen genieten van het buiten zijn.

Hoe werd je afwezigheid opgevangen?
Daar kan ik kort over zijn: heel goed. Mijn afwezigheid betekent natuurlijk niet dat mijn werk blijft liggen of zelfs helemaal stopt. Ik ben samen met nog een collega verantwoordelijk voor het wagenpark van Lidl. Dit gaat dan om personenwagens voor kantoorpersoneel of supermarktmanagers bijvoorbeeld. We zorgen ervoor dat het wagenpark zo optimaal mogelijk wordt ingezet. Daar komt best veel bij kijken, zoals het tijdig aanschaffen van nieuwe wagens en het voeren van operationeel beheer. Ook maken we beleid om de regels van het autogebruik van bepaalde kaders te voorzien en kijken we hoe we mobiliteit in de toekomst moeten vormgeven. Je moet dan denken aan elektrische auto’s, abonnementen voor het openbaar vervoer of een ov-fiets. Het is dus een verantwoordelijke functie, waarvan de mobiliteit van onze eigen medewerkers afhangt. Als er een auto stuk gaat en vervangen moet worden, dan moet dat natuurlijk wel gebeuren. Gelukkig heeft Lidl daar voortijdig een oplossing voor gevonden, want een stagiair heeft in de tussentijd mijn collega goed ondersteund. Op die manier kon ik met een goed gevoel Lidl achter me laten, ook al was het maar tijdelijk.

Henk naast auto in de parkeergarage

Met wat voor gevoel keerde je terug?
Een uitgerust gevoel en met heel veel zin om weer aan het werk te gaan. Mijn sabbatical heeft me goed gedaan en deed me beseffen dat het belangrijk is om af en toe tijd voor jezelf te nemen. Bij Lidl kun je daarvan profiteren. De periode die je vrij neemt kan verschillen van één tot drie maanden en is onbetaald. Je bent tijdelijk uit dienst, maar hoeft je baan daar niet voor op te zeggen. Als je na een tijd weer aan de slag gaat, pak je je werk gewoon weer op, alsof er niets veranderd is. Wel zo fijn, want bij veel organisaties kun je niet anders dan ontslag nemen om tijd voor jezelf te nemen. Lidl snapt dat dat niet de oplossing is en dat waardeer ik enorm.

 

Ontdek jouw mogelijkheden

Krijg jij er een kick van om de beste deal te regelen bij het ontwikkelen en inkopen van materialen? Denk je in oplossingen en ben je een kei in relatiebeheer en samenwerken? Kom dan één van onze teams versterken.

Bekijk hier de vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie