Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Louise, Projectmanager HR

Louise op kantoor achter computer

Balanceren tussen ouderschap en een uitdagende functie

Een drukke baan als leidinggevende én een huishouden runnen met drie kinderen. De dagen van Louise waren helemaal volgepland. Dankzij het Kids & Carrière-programma van Lidl heeft ze handvatten gekregen om te balanceren tussen haar rol als moeder én haar baan.

Hoe combineerde jij jouw functie en ouderschap?
“Ik heb een prachtige baan. Vanaf het moment dat ik de vacature zag, wist ik het zeker: dít is mijn werkplek. Waar ik eerst in de dynamische wereld van startups werkte, ben ik de afgelopen drie jaar druk bezig geweest om de processen die de HR-afdeling raken gestroomlijnder te krijgen. Van de 1.000 sollicitaties en 400 mutaties verwerken per maand tot allerlei werkzaamheden voor onze 3.500 medewerkers. Daar komt veel bij kijken. Toen ik begon, werkte ik vier dagen per week, mijn oudste zoon was op dat moment twee jaar oud en mijn dochter zes maanden. Nee zeggen vond ik lastig. Ik wilde alles per direct en iedereen moest daarin mee. Het vroeg heel veel van me. De komst van ons tweede kind had veel impact, meer dan ik van tevoren verwachtte. Het werd me allemaal te veel. Na een jaar besloot ik om een dag minder te gaan werken. Na goed overleg hebben we een nieuwe urenverdeling gemaakt binnen het team. Dit bleek positief uit te pakken. Het zorgde ervoor dat de afdeling meer werkplezier kreeg en we productiever/efficiënter zijn gaan werken.”

Louise op kantoor

Wat is jouw grootste leermoment geweest tijdens het ouderschapscoaching-traject?
“Ik had behoefte aan coaching, dus het ouderschapscoaching-traject was de perfecte uitkomst. Ik vind het heerlijk om te werken in een uitdagende werkomgeving. Helaas was het een dagelijkse strijd tegen de klok om zowel privé als op werk alles te regelen. Iedereen wilde iets van je. Moeder zijn is het leukste in mijn leven, maar ik kon er niet meer van genieten. Er moest iets veranderen. Bij Lidl komt iedere leidinggevende voor dit traject in aanmerking. Je mag een jaar lang gratis het programma Mom in Balance volgen. Je gaat dan samen met een groep zwangere vrouwen sporten. Ook krijg je drie sessies met een coach. Deze sessies heb ik kunnen inzetten naar mijn eigen behoefte. Dat vond ik écht een voordeel. Iedereen loopt tegen verschillende dingen aan.”

“Daarnaast heeft er nog een belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden. Dankzij mijn coach leerde ik dat ik heb bereikt wat ik wilde bereiken in mijn huidige baan en dat ik uit deze baan geen energie meer haal. Door juist de uitdaging op te zoeken krijg je meer energie van werken en heb je ook meer energie voor thuis. Daarom besloot ik te solliciteren op een nieuwe rol en ga ik aan de slag als Projectmanager binnen HR.”

Welk advies zou jij willen geven aan jouw (toekomstige) collega’s die kinderen hebben of bij wie een kindje op komst is?
“Kinderen krijgen heeft een grote impact, zowel privé als op werk. Dankzij het ouderschapscoaching-traject heb ik geleerd dat ik uiteindelijk een betere moeder ben door goed voor mezelf te zorgen. Zo lees ik bijvoorbeeld per week een boek om even te ontspannen. Communicatie speelt hier een belangrijke rol in. Ik vind dat wij als vrouwen moeten stoppen met ons te ‘verontschuldigen’ wanneer wij zwanger zijn. Zolang je jouw verwachtingen naar je leidinggevende uitspreekt en visa versa, wordt de work-life balance alleen maar beter.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Heb jij een passie voor mensen? Wil je bijdragen aan een gezonde, fitte, diverse organisatie en zet je graag de schouders eronder om te zorgen dat Lidl zich als Top Employer blijft ontwikkelen? Kom dan onze teams versterken!

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie