Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Mark, Senior Manager Expansie

Mark in overleg met collega's

“Ieder project is weer een nieuwe baan”

Waar denk jij aan bij Lidl? Supermarkt? De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs? Klopt. Maar denk je ook aan vastgoed? Waarschijnlijk niet direct. Onterecht, want van de 431 winkels, is veel zelf ontwikkeld en een groot deel in eigen bezit. Dat maakt Lidl tot een van de grotere vastgoedspelers in Nederland. Én het maakt Lidl een interessante werkgever voor doorzetters met een interesse in retailvastgoed die beschikken over een flinke dosis creativiteit en overtuigingskracht.

Mark (45) is Senior Manager Expansie op het hoofdkantoor van Lidl in Huizen. Zijn dagelijks werk: “Bijdragen aan de groei van Lidl in vierkante meters supermarkt”. Mark is van huis uit jurist en heeft jarenlange vastgoedervaring opgedaan bij andere retailers. Vier jaar geleden kwam hij bij Lidl en werd gegrepen door de professionaliteit. “Alles wat Lidl doet, willen we goed doen. De ambitie is groot.”

Het spel om de meters
Wat Mark het leukst vindt aan zijn werk is het ‘schaken’. “We hebben voor heel Nederland vastgelegd waar we onze filialen willen vestigen. De beschikbare posities zijn echter schaars en de concurrentie is groot. Overheden vinden nogal eens dat er genoeg supermarkten zijn, maar wij zien nog heel veel witte vlekken en willen ook bestaande vestigingen uitbreiden of verplaatsen.” Een project begint iedere keer weer anders. Soms als een tender. Soms biedt een bestemmingsplan kansen. En soms doorloop je samen met een gemeente een procedure van jaren.

“De basisopdracht is dat er vierkante meters bijkomen.” Om die opdracht te realiseren is het essentieel dat je interesse hebt in mensen, goed kunt analyseren en creatief bent. Je moet begrijpen wat nodig is om je doel te bereiken en je plan in- en extern goed kunnen verkopen. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt beargumenteren waarom je denkt dat je een bepaalde omzet kunt realiseren op die plek. Je voert gesprekken op ieder niveau. “Met een agrariër die ergens een stukje grond bezit waar een goede bestemming op zit, heb je aan de keukentafel een heel ander gesprek dan met een belegger op de Zuidas. Die uitdaging om met verschillende partijen te praten en die te overtuigen is enorm.”

Heb je eenmaal, een akkoord bereikt met een vastgoedpartij en verwacht je dat je een vergunning gaat krijgen bij de gemeente? Dan is het zaak de directie ervan te overtuigen dat het een goede deal is voor Lidl. Daarvoor maak je in de eerste plaats de omzet en investeringen inzichtelijk. “Als je de juiste argumenten naar voren weet te brengen, wordt je project eigenlijk altijd gerealiseerd.” Lidl wil en blijft in fysieke supermarkten investeren. Het geloof in de eigen kracht en de formule biedt je alle mogelijkheden om het verschil te maken.

Portret Mark

Ondernemersmentaliteit nodig
De afdeling vastgoed op het hoofdkantoor faciliteert de zes regio’s op het gebied van vastgoedacquisitie, vastgoedbeheer en vastgoedadministratie. “Daarnaast beheren we de contracten, systemen en voeren we marktonderzoek uit.” De afdeling vormt zo de ‘backbone’ waar de collega’s in het land letterlijk op kunnen bouwen. “In de regio’s zijn we dagelijks bezig met onze belangrijkste opdracht: vierkante meters supermarkt verwerven voor nieuwe winkels, maar ook bestaande winkels verbeteren en uitbreiden.”

Vastgoedmanagers en acquisiteurs zijn de vastgoedondernemers van Lidl in hun regio. De vastgoedmarkt vraagt creativiteit van je om het maximale te kunnen realiseren. De duidelijke basiskaders van Lidl helpen hierbij. Er is voldoende ruimte om het winkelconcept flexibel in te passen in bijvoorbeeld bestaande plannen, maar er is geen discussie over de kleur of de soort winkelpui. Daardoor kun je echt focussen op resultaat.

“Het grootste verschil met andere vastgoedspelers is denk ik dat Lidl altijd kiest voor de lange termijn. Wat centraal staat is de ambitie om te blijven groeien en elke dag beter te worden met elkaar. Het is prettig dat je bij Lidl de ruimte en middelen krijgt om deze ambities ook waar te kunnen maken” Is het daardoor minder uitdagend dan de soms snelle vastgoedwereld? Zeker niet. De ambitie van Lidl en de dynamiek in retailvastgoed staan hiervoor garant.

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij het aanstormend talent in het vastgoed? Wil jij uitdagende vastgoedprojecten van begin tot einde begeleiden? Kom dan bij Vastgoed en Projectontwikkeling werken.

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie