Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Nick, Teamleider Proceslogistiek

Nick op kantoor met collega

Lidl is continu in beweging en daar moeten wij met de operatie op het distributiecentrum zo goed en snel mogelijk op anticiperen

Dat er veel mogelijk is bij Lidl, heeft Nick wel gemerkt. In 2013 had hij zijn eerste werkdag als logistiek trainee in het distributiecentrum in Zwaag. Inmiddels werkt hij op het hoofdkantoor als Teamleider Proceslogistiek op de afdeling Logistiek.

Hoe ben je bij Lidl terecht gekomen?
“Na mijn opleiding heb ik eerst een jaar op professioneel (nationaal) niveau getennist. Na dit jaar was ik op zoek naar kansen in het bedrijfsleven. Ik was in het bezit van een WO-master en wilde mij richten op een maatschappelijke carrière. Een traineeship bij een grote organisatie vond ik dan ook goed passen: in korte tijd veel leren en zien. Ik heb gesolliciteerd op een traineeship voor de afdeling Verkoop, maar tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat ze wat anders in mij zagen. Ze boden mij een logistiek traineeship. Na mij verdiept te hebben in de wereld van logistiek, ben ik deze uitdaging aangegaan. En die beslissing was de start voor een mooie carrière bij Lidl.”

Waar heeft het traineeship jou tot nu toe gebracht?
“Na vijf maanden als logistiek trainee gewerkt te hebben, kreeg ik de kans om manager te worden van de afdeling Process, één van de drie afdelingen binnen het distributiecentrum. Hoewel het traineeship eigenlijk anderhalf jaar zou duren, kreeg ik deze mooie mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als leidinggevende. Ik heb deze rol tweeënhalf jaar vervult, waarna er een mooie uitdaging voorbij kwam als projectmanager op de afdeling Logistiek op het hoofdkantoor. In het jaar dat ik deze functie had, heb ik veel geleerd over diverse processen in de logistiek bij Lidl. Deze ervaringen neem ik mee als Teamleider Proceslogistiek. Door mijn praktijkervaring als trainee en afdelingsmanager en mijn werkzaamheden als projectmanager op het hoofdkantoor kan ik inhoudelijk goed mee discussiëren met de verschillende functionarissen op het distributiecentrum en met projectmanagers. Dit komt de samenwerking ten goede.”

Wat doen jullie bij Proceslogistiek?
“Wij zijn verantwoordelijk voor alle operationele procesbeschrijvingen in het distributiecentrum. Hierbij kun je denken aan hoe goederen bij ontvangst gecontroleerd moeten worden en hoe goederen worden verzameld en klaargezet voor verzending naar de filialen. Hierbij speelt procesoptimalisatie een belangrijke rol in ons dagelijks handelen. Ook houden wij ons continu bezig met het beheer van alle systemen en apparatuur in onze distributiecentra. Kortom, wij zorgen ervoor dat de supermarkten alle goederen op tijd in de winkel hebben liggen en proberen dit proces nóg efficiënter en effectiever te laten verlopen.”

Wat is er leuk en interessant aan jouw functie?
“Dat is de dynamiek en diversiteit in werkzaamheden. Lidl is continu in beweging en daar moeten wij met de operatie op het distributiecentrum zo goed en snel mogelijk op anticiperen. Daardoor ben je de ene keer bezig met het praktisch wegzetten van nieuw internationaal beleid en de andere keer met kleinere processen op één distributiecentrum. Ik vind het heel interessant om continu met nieuwe voorstellen te komen en mee te bewegen met de groei van Lidl.”

Hoe zie jij jouw toekomst bij Lidl?
“Ik ben in korte tijd op professioneel en persoonlijk vlak gegroeid. Ik hoop deze lijn voort te kunnen zetten en ik wil mijzelf blijven ontwikkelen. Dit betekent ook dat ik kritisch naar mijzelf kijk en naar mijn team. Ik ben nu verantwoordelijk voor vijf projectmanagers en ik vind het belangrijk dat zij ook de vrijheid, verantwoordelijkheid en kansen krijgen, die ik zelf ook heb gekregen.”

Waarom zou je Lidl aanbevelen?
“Lidl is een grote organisatie en continu in ontwikkeling. Je wordt bij Lidl voortdurend uitgedaagd en daardoor gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen. Bij Lidl is iedereen heel doel- en resultaatgericht, iets wat mij erg aanspreekt en enthousiasmeert. Het onderste uit de kan halen en altijd gaan voor het beste resultaat. Deze gedrevenheid is overal terug te vinden, als dit je aanspreekt zijn er genoeg kansen bij Lidl!”

Ontdek jouw mogelijkheden

Heb jij het in je om grote projecten tot een goed einde te brengen en samen ons logistieke processen in goede banen te leiden? Voel jij je thuis in een divers team met harde werkers? Kom dan ons team versterken!

Bekijk hier de vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie