Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Skander, Manager Verkoop

Collega met regio indeling op de achtergrond

De dynamiek wordt beter als de verhouding man-vrouw in leidinggevende functies gelijk is!

Van rechtenstudent naar Manager Verkoop: in een notendop is dit Skanders loopbaan. Na zijn rechtenstudie rolde hij in 2011 bij Lidl binnen als Management Trainee Verkoop en in de tussentijd heeft Skander zichzelf doorontwikkeld tot Manager Verkoop: een enorm veelzijdige functie waarin hij het onwijs naar zijn zin heeft. Vol energie gaat hij voor de hoogste klanttevredenheid, blije medewerkers en mooie cijfers.

Hoe ben je terecht gekomen bij Lidl?  
Persoonlijk vind ik het belangrijk om continue bezig te zijn en met verschillende mensen in contact te komen. Ieder mens is anders en ieder mens heeft een verhaal. En bovendien trekt de retail mij enorm. Toen ik op de Carrièrebeurs stuitte op de stand van Lidl, zag ik de match. Ik heb gesolliciteerd en… het was raak!

Hoe ziet jouw loopbaan bij Lidl eruit?
Bij Lidl ben ik begonnen als Management Trainee Verkoop. Tijdens mijn traineeship heb ik in het begin meegedraaid als Assistent Supermarktmanager voordat ik vervolgens als Supermarktmanager aan de slag mocht. In die tijd heb ik voor 3 verschillende filialen gewerkt. Na mijn traineeship zette ik de stap naar Rayonmanager. Die rol heb ik drie jaar met plezier vervuld, totdat ik de functie van Manager Verkoop voorbij zag komen. Omdat ik graag beleidsmatig meer betrokken wilde zijn bij Lidl, heb ik op die functie gesolliciteerd. Met succes. Door alle verschillende functies heb ik veel van Lidl mogen zien en tot op de dag van vandaag ben ik daar nog steeds erg blij mee.

Kun je beschrijven hoe een werkdag eruitziet voor jou?
Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de bedrijfsstrategie juist doorgevoerd wordt in de verschillende filialen in mijn gebied in regio Zwaag. Daarom start ik de week op het Distributiecentrum met een wekelijks overleg met het team, de Regiodirecteur en verschillende afdelingen, zoals de logistieke afdeling. Tijdens dit overleg kijken we onder andere met elkaar naar resultaten en kijken we vooruit. We bepalen de omzetplanning en bespreken de verschillende lopende projecten. Vervolgens bespreek ik de plannen vanuit het hoofdkantoor met de Manager Verkooporganisatie. Ik ben leidinggevende van ongeveer 6 tot 8 Rayonmanagers. Dat betekent dat ik met hen over de resultaten spreek, hen help bij hun verdere ontwikkeling en sollicitatiegesprekken voer voor bijvoorbeeld nieuwe Rayonmanagers.

Daarnaast ben ik betrokken bij het inplannen en inzetten van nieuwe concepten, verbouwingen, filiaaltekeningen en houd ik de wet- en regelgeving met een scherp oog in de gaten. En vanwege ontwikkelingen binnen Lidl ligt de verantwoordelijkheid voor de filialen steeds meer bij de Supermarktmanagers. De verantwoordelijkheid voor het rayon ligt daarbij ook steeds meer bij de Rayonmanagers. Ik ondersteun ze proces- en beleidsmatig.

En de andere helft van de week? 
Vanaf woensdag ben ik meestal in onze filialen aanwezig. Dit zijn geplande bezoeken met een Rayonmanager. De 34 filialen die onder mijn verantwoordelijkheid vallen zitten onder andere in Amsterdam en in de polder. Tijdens de filiaalbezoeken controleer ik de kwaliteit van onze AGF-afdeling en de andere versgroepen. Verder ondersteun ik de Rayonmanagers door bestaande zaken te verbeteren en te ontwikkelen. Ik kijk bijvoorbeeld hoe onze ideeën en plannen in de filialen zijn uitgerold. Daarnaast heb ik gesprekken met de Rayonmanagers over hun resultaten, hun visie en ontwikkeling. Die filiaalbezoeken zijn trouwens niet alleen doordeweeks. In onze filialen zijn de zaterdag en steeds meer de zondag belangrijke dagen en ook in de avonduren bezoeken veel klanten onze winkels. We willen in de avonden een net zo’n goede winkel als net na opening. Tevreden klanten is waar we het voor doen.

Collega op kantoor met filiaal posters op de achtergrond

Wat maakt jouw werk als Manager Verkoop leuk?
Met 34 filialen onder mij, speelt er altijd wel iets. Een filiaal dat minder goed gaat of een filiaal dat het juist enorm goed doet. De ene keer bied ik specifieke ondersteuning aan een Rayonmanager als er iets niet lekker draait in een van de filialen. De andere keer bespreek ik zaken in een overleg met meerdere  Rayonmanagers. Elke dag is daarom écht anders. Daar komt ook bij kijken dat ik als Manager Verkoop veel verantwoordelijkheden heb en omdat ik beleidsmatig betrokken ben, zit ik dicht bij het vuur. Verder vind ik het fijn dat Lidl mij veel kansen en vrijheid geeft om eigen ideeën waar te maken.

Je zit ook in het landelijke Diversiteitsteam van Lidl. Wat zou je bij Lidl nog graag willen bereiken op het gebied van diversiteit?
Ik zou graag een grotere diversiteit willen zien in mijn filialen. Met name in de leidinggevende functies. Ik wil bijvoorbeeld meer vrouwelijke Supermarktmanagers. Mannen en vrouwen hebben andere eigenschappen en ik denk dat de dynamiek beter wordt als de verhouding man-vrouw in leidinggevende functies gelijk is. Bij Lidl willen we daarom het werk aantrekkelijker maken voor vrouwen. Dit doen we bijvoorbeeld door parttime functies aan te bieden en te kijken naar hoe we het werk voor hen nog aantrekkelijker kunnen maken. Zo bieden wij voor zwangere leidinggevenden speciale workout- en coachingsprogramma’s aan.

Hoe zie jij jouw toekomst bij Lidl?
Sowieso zijn er bij Lidl genoeg mogelijkheden om verder te groeien, maar eigenlijk kijk ik nu nog niet naar een volgende stap. Momenteel heb ik het als Manager Verkoop nog veel te veel naar mijn zin. Sterker nog: als ik een filiaal bezoek, voelt het voor mij niet als werk. Het voelt als een hobby.

Management Traineeship Verkoop heet tegenwoordig Retail Management Traineeship.

 

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? En voel jij je thuis bij een supermarktketen die elke dag groeit en vernieuwt? Kom Lidl versterken. Solliciteer op een van de vele functies.

Bekijk hier de vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie