Werken bij Lidl

Vacatures

Geen vacatures gevonden

 

11) Targetgroup stage 1770

Op weg
naar het
management

Retail Management Traineeship

Lidl heeft een flinke groeiambitie en is op zoek naar talent. Werken bij Lidl betekent werken vol gedrevenheid en altijd het beste uit jezelf én de ander willen halen. Niet voor niets behoren we tot de snelst groeiende retail organisaties van de wereld en staan we in de supermarkt top 3 van Nederland!

Met een Traineeship bij Lidl geef je je carrière direct een goede start. Je stroomt na het succesvol afronden van je Traineeship uit in een leidinggevende positie. Zo kun je als supermarktmanager de verantwoordelijkheid krijgen voor een supermarkt met zo’n 30 tot 40 medewerkers of geef je als rayonmanager leiding aan zo’n 4 tot 6 supermarkten. Bij Lidl kan het!
Voor het Retail Management Traineeship zoeken we ambitieuze (net) afgestudeerden die leidinggevende ambities hebben en ondernemerschap in zich hebben.

Voor het startmoment oktober 2019 zijn wij weer op zoek naar nieuwe collega's in verschillende regio's! Door te klikken op de Solliciteer direct button kom je bij de huidige vacatures terecht.

De baan

Het 18 maanden traineeprogramma bestaat uit een basisfase, ontwikkelfase en verdiepingsfase.Je begint je Traineeship met een uitdagende meerdaagse kick-off, waarin je Lidl leert kennen, jezelf en je medetrainees. Een bijzondere tijd waarin je fundament legt voor je Traineeship en waar je nog vaak aan zult terugdenken!

In deze basisfase krijg je een helder beeld van de scope van Lidl Nederland en krijg je inzicht in de synergie tussen de distributiecentra, regiokantoren en de filialen.  Je start met een basisopleiding in een filiaal en je maakt kennis met de verschillende functies op ons distributiecentrum en regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van wat er dagelijks  op de werkvloer speelt.

Tijdens de ontwikkelfase ga je aan het werk in een Lidl supermarkt waar je na 2 weken al onderdeel uitmaakt van het managementteam. Dit betekent dat je al snel de verantwoordelijkheid krijgt om de winkel optimaal te laten presteren en leer je alles over de werkzaamheden die horen bij de operationele aansturing. Denk hierbij aan weekplanningen maken, voorraadbeheer maar ook het kassasysteem, verkoopoptimalisatie, management rapportages en nog veel meer. Wanneer jij hebt laten zien dat je er klaar voor bent, krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen supermarkt. Het draait nu niet meer alleen om het behalen van de beste omzet, maar nu ook om andere werkzaamheden zoals inkoop, marketing, personeelsvraagstukken en administratie. Gedurende deze periode ontvang je diverse trainingen op het vlak van leiderschap, effectief communiceren en teamontwikkeling.

De verdiepingsfase wordt ingedeeld op basis van jouw eigen ontwikkeling en leerbehoeften. In deze fase wordt bepaald welk uitstroomprofiel na je Traineeship het beste bij jou past. Afhankelijk van die uitkomst geven we samen met jou het Traineeship verder vorm. Zo kan het zijn dat je handvatten krijgt aangereikt om jouw functie als Supermarktmanager nog beter uit te oefenen, of krijgt je programma een vervolg op Rayonmanagerniveau.
Naast de vakinhoudelijke ontwikkeling die je doormaakt in de winkel besteden we ook in deze fase aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we tevens op basis van jouw persoonlijke leerbehoeften door gezamenlijk de inhoud van de Traineebijeenkomsten te bepalen.

 

 

 

Jouw profiel

•    (Bijna of net) afgestudeerd, minimaal HBO bijvoorbeeld: Marketing, Bedrijfs- of commerciële economie/kunde, MER, Small/ International Business, Retail Management, Hogere Hotelschool enz.
•    Jij kijkt terug op een actief studenten leven waar bij je minimaal een activiteit heel serieus hebt opgepakt zoals bijvoorbeeld topsport, bestuurlijke ervaring, relevante bijbaan, vrijwilligerswerk, een periode in het buitenland of een eigen onderneming.
•    Indien je al leiding hebt gegeven bijvoorbeeld tijdens een bijbaan of in nevenactiviteiten dan is dat een pré.
•    Affiniteit met of ervaring in de supermarkt/retail branche is mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste.
•    Verder kun je goed plannen, organiseren en ben je ondernemend ingesteld door het beste voor de klant centraal te stellen.
•    Je bent zelfbewust en continu op zoek naar waar je het nog beter kunt doen.

 

De werkplek

Supermarkt en regio

Wij bieden

•    Een zeer steile leercurve door snel veel verantwoordelijkheden in een uitdagende praktijk omgeving, intensieve ontwikkeling van jouw retail- en supermarktkennis en een uitgebreide persoonlijk leiderschap trainingsprogramma, waarbij je continu in staat bent het geleerde de volgende dag direct in praktijk te brengen.
•    Gedurende het hele Traineeship word je intensief begeleid, vanuit de business door een senior manager en vanuit de afdeling opleiding & ontwikkeling door een persoonlijke coach. Beiden helpen jou om het beste uit jezelf te halen.
•    Marktconforme arbeidsvoorwaarden en een auto van de zaak.
•    De kans om mee te groeien met een van de meest succesvolle organisaties van Nederland.

Solliciteer direct