Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Hafida, Assistent Supermarktmanager

Hero_Hafida

“Laat je nooit uit het veld slaan”

Bij Lidl vinden we het belangrijk dat je jezelf kunt zijn. En dat je de kans krijgt om je grenzen te verleggen en je te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Dat geldt zeker ook voor vrouwelijk talent. We doen er dus alles aan om te zorgen dat vrouwen sterk in hun schoenen staan. Met een zwarte band en tweede Dan in Taekwondo hoeft Hafida (50) voor niemand opzij te gaan, maar de training Stratego voor vrouwen gaf haar toch extra houvast op de werkvloer. 

“Voordat ik bij Lidl kwam, heb ik bij een andere supermarktketen gewerkt. Op een dag deed ik boodschappen bij Lidl en zag dat ze mensen nodig hadden. Ik was nieuwsgierig. Toen heb ik gesolliciteerd en werd ik aangenomen. Ik voelde me meteen thuis. Bij Lidl kun je echt jezelf zijn. Je achtergrond speelt absoluut geen rol. Er zijn zoveel verschillende mensen. Je bent wie je bent en je mag zijn wie je bent.

Inmiddels werk ik alweer 10 jaar bij Lidl en ben ik assistent supermarktmanager bij Lidl Barneveld. In die 10 jaar tijd heb ik Lidl op verschillende fronten zien veranderen. De winkels zijn zo mooi geworden! Maar ook op het gebied van management is er veel veranderd. Ik zie veel positieve ontwikkelingen. Het is minder directief, je doet het echt samen.

Door het volgen van trainingen en de e-learning modules die Lidl aanbiedt, ben ik de afgelopen jaren zeker gegroeid in mijn functie. Daarnaast ben ik zelf begonnen aan een hbo-management opleiding. Ik ben zo trots dat ik al vier van de zeven modules afgerond heb! Daar is wel discipline voor nodig, ja. Maar ik doe drie keer per week Taekwondo, ik loop hard, doe ook nog krachttraining, dus met die discipline zit het wel goed. Ook op het werk. Ik wil graag alles aftikken.

De reden dat ik ben begonnen aan de managementopleiding is dat ik iets miste. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en groeien. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan als leidinggevende wil ik nu aanvullen met wat ik leer door mijn opleiding. En dan wil ik graag een volgende stap zetten op de carrièreladder: plaatsvervangend supermarktmanager. Ik ben ambitieus, zeker! Maar stap voor stap!

Wat mij opvalt is dat ik als leidinggevende op een andere manier leiding geef dan sommige mannelijke collega’s. Leidinggeven aan een team en verantwoordelijk zijn voor een filiaal kan soms best wel pittig zijn en natuurlijk moeten er ook resultaten worden behaald. Ik ben maar een vrouw van 1.62m, maar ik zeg altijd: je moet je niet uit het veld laten slaan. 

De samenwerking met mijn leidinggevende is heel goed. We hebben dezelfde doelstelling, dus uiteindelijk ben je ook afhankelijk van elkaar. Dat moet je goed onthouden. Alleen kan je dat doel niet halen, je moet het samen doen. Het team is heel belangrijk. Iedereen is een schakel.

De training Stratego voor vrouwen die Lidl voor vrouwelijke leidinggevenden organiseert  heeft me daarbij geholpen. Ik vond het een heel leerzame training die me veel handvatten heeft gegeven. Wat mij betreft echt een aanrader voor leidinggevende vrouwen. Tijdens de training leer je effectief onderhandelen en bouwen aan je zelfvertrouwen. Je krijgt ook allerlei vraagstukken voorgelegd. De belangrijkste les voor mij is: probeer altijd naar een win-win situatie te gaan, dat vind ik heel belangrijk. Hoe ik dat doe? Door een prettige werkomgeving te creëren, dat werkt voor iedereen het fijnst. 

Door de training heb ik ook veel geleerd over mezelf. Bijvoorbeeld communiceren met verschillende mensen. Hoe ga je met bepaalde situaties om? Daar heb ik echt handvatten voor gekregen die ik ook in mijn dagelijks werk toepas. Je stuurt toch een groep aan. Hoe spreek je mensen aan? Je moet op een positieve manier mensen motiveren en soms compromissen sluiten. Op die manier krijg je veel voor elkaar.

Het allerleukste aan mijn werk vind ik de mensen. Elke dag is een andere dag. Klanten om je heen, personeel. Iedereen heeft wel iets meegemaakt en heeft iets te vertellen. Klanten komen ook voor een praatje. Ik merk wel dat veel mensen eenzaam zijn. Daarom doe ik altijd mijn best om even aandacht te geven. Geen lange verhalen, want daar heb ik echt geen tijd voor, maar een klein praatje moet kunnen vind ik. Het hoort bij mijn functie. Ik ben het visitekaartje van Lidl. 

Of ik een tip heb voor andere vrouwen? Leid jezelf op. Pak kansen aan. Leer jezelf en jouw krachten en zwakheden kennen. Dat is heel belangrijk. En altijd in jezelf blijven geloven!”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie