Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Jeanoushka, Supermarktmanager

Jeanoushka_2

“Ik hoop dat ik voor collega’s een rolmodel kan zijn”

Noem het diversiteit, noem het inclusief, wat voor ons telt is dat bij Lidl iedereen zichzelf kan zijn en dezelfde kansen krijgt als ieder ander. Daarom kijken we bij Lidl vooral naar je potentieel. Heb je meer in je mars en wil je doorgroeien? Laat het zien en zet die volgende stap in je carrière. Kijk maar naar Jeanoushka. Twee jaar geleden begon ze bij Lidl en nu runt ze haar eigen filiaal als supermarktmanager (SM).

“Persoon van kleur, vrouw, LHBTIQ+, ik ben alles in één als het gaat om diversiteit. Ik ben er trots op. Het is echt mijn kracht. Ik ben getrouwd met een vrouw, we hebben samen drie kinderen. Iedereen hier weet het en ik heb nooit iets raars gevoeld. Toen ik binnenkwam bij Lidl voelde ik mij gelijk door iedereen geaccepteerd. Ook mijn culturele achtergrond heeft nooit in mijn weg gestaan. Als ik binnenkom ben ik een medewerker van Lidl. Punt. Ik ben mezelf en ik doe gewoon mijn werk.

Twee jaar geleden ben ik begonnen als assistent supermarktmanager (ASM). Ik kende de supermarktwereld niet maar ik zag er een uitdaging in. Nu zit ik er middenin en ik vind het helemaal fantastisch. Al na tien maanden kreeg ik de kans om plaatsvervangend supermarktmanager (PSM) te worden en na nog eens negen maanden heb ik mijn eigen filiaal. . Ik wilde groeien, ik stelde vragen: wat doet een PSM, wat doet een SM? Zo wist ik wat me te doen stond.”

 

Rolmodel

“Om een volgende stap te zetten volgde ik de interne opleidingen van Lidl. Daar leer je veel van. Er is veel aandacht voor persoonlijke groei. Waar ben je goed in, waar kun je nog beter in worden? Daarnaast heb ik ook heel veel geleerd van mijn collega’s. Dat is toch mooi? Sommige collega’s werken al jaren bij Lidl. Daar zit zo veel ervaring.

En nu run ik dus mijn eigen supermarkt! Mijn collega’s van het filiaal waar ik werkte, voordat ik SM werd, zijn zo trots. Ze zeggen: “Jij komt binnen als de assistent met het accent en je gaat naar buiten als SM.” Dat vind ik heel leuk. Ik heb dat accent, ik heb die achtergrond, ik weet wat ik kan. Gelukkig ziet Lidl dat ook. Het is een open-minded bedrijf. Ze zien je potentie en dat je door wilt.

Ik hoop dat ik voor collega’s een rolmodel kan zijn. Dat ik hen inspireer om ook hun kansen te pakken. Mijn advies aan iedereen die een volgende stap wil zetten is dan ook: blijf het beste uit jezelf halen, laat zien dat je gemotiveerd bent.”

Positieve sfeer

“De eerste weken als SM waren natuurlijk wennen. Ik wilde alles op orde krijgen. Alles was weer even nieuw, het filiaal, de samenwerking met mijn assistenten, maar het gaat goed. Ik heb veel steun aan mijn team. Als leidinggevende creëer ik een positieve sfeer. Ik ben altijd open en eerlijk. Ik formuleer mijn verwachtingen duidelijk en to the point. Dat geeft rust.

Als SM neem ik ook mensen aan. Het gaat mij er niet om waar je vandaan komt of wie je bent. Het gaat mij erom, heb je zin om te werken? Verder zie ik graag dat collega’s doorgroeien. Ik betrek hen bijvoorbeeld ook bij beslissingen. Als ik denk dat we betere resultaten kunnen behalen met een kleine verandering in de winkel, vraag ik: “Wat denken jullie ervan? Zien jullie wat ik zie?” En soms zien zij iets wat ik niet zie. Als dat een goed idee is, dan ga ik daarin mee. Daar groeien zij ook van.”

 

Goede basis

“Het lijkt me mooi om steeds een stapje verder te zetten en steeds een beetje meer invloed te hebben op hoe het loopt. Eerst in een winkel, dan in meerdere winkels. Het geeft je de mogelijkheid echt de puntjes op de i te zetten. Mijn ambities zijn heel groot. Ik wil doorgroeien naar rayonmanager. En ik hoop op een dag manager verkoop te worden. Hoe mooi is het dan dat ik als ASM bij Lidl ben begonnen? Als je aan de basis begint en dan doorgroeit, weet je hoe het in de winkel eraan toegaat en weet je waarover je het hebt als je beslissingen moet nemen.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie