Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Sofie, Hulpkracht

Sofie_3

“Een leuk team, afwisselend werk en volop kansen”

Als hulpkracht bij Lidl ben je vakkenvuller, caissière en bakker tegelijk. Geen dag is hetzelfde én je verdient lekker bij. De gezellige werksfeer, de teamspirit en vooral de afwisseling in het werk is typisch Lidl. En het mooie is: ook op jonge leeftijd krijg je bij ons al de kans om leidinggevende ervaring op te doen. Vraag maar aan Sofie.

“Hulpkracht bij het Lidl-filiaal bij mij in de buurt was mijn eerste baantje. Retail was voor mij best een logische keuze. Ik vind het fijn om mensen blij te maken en te helpen. Ik koos voor Lidl omdat je daar echt allround bent. Je kunt kassa draaien, maar ook bijspringen in de winkel. Je werkt niet alleen met elkaar, maar ook voor elkaar, dat vind ik mooi.

Ik houd ervan om doelen voor mezelf te stellen en aan te pakken. Dat past heel goed bij Lidl. Toen ik begon als hulpkracht was bij ons de bake-off, de afdeling voor lekkere verse broodjes, net nieuw. Ik had echt lol in de bake-off. Dan keek ik bijvoorbeeld hoe ik dingen net iets efficiënter kon doen. Of ik maakte een schema voor mijn collega’s met alles waar je bij de bake-off op moet letten.”

Lidl-mentaliteit

“Zo heb ik drie jaar met heel veel plezier als hulpkracht gewerkt. Ondertussen volgde ik een mbo-opleiding toerisme. Toen ik daarmee klaar was, wilde ik een tussenjaar nemen en gaan reizen, maar door corona was dat niet mogelijk. In overleg met mijn leidinggevende ben ik meer uren gaan werken. Daardoor kon ik ook een volgende stap zetten. Niet veel later kreeg ik de kans om assistent supermarktmanager (ASM) te worden. Dat wilde ik wel. Ik was toen twintig.

We hebben een heel leuk team. Iedereen gunt het je als je een stapje hoger kunt zetten. Om als ASM aan de slag te kunnen, heb ik diverse trainingen gevolgd. Verder heeft mijn supermarktmanager ook veel in de praktijk uitgelegd. Daar leer je toch het meest.

Werken als ASM is heel dynamisch en best een verantwoordelijkheid. Je zorgt voor een goede planning, maar je moet ook kunnen inspelen op dingen die net even anders lopen. Verder werk ik ook zelf mee in de winkel. Zo houd ik het overzicht en weet ik zeker dat de winkel er piekfijn uitziet voor onze klanten. Je bent altijd wel lekker druk bezig. Dat ‘samen aanpakken’ is ook typisch Lidl.”

Nieuwe kansen

“Inmiddels doe ik een hbo-opleiding en daarvoor loop ik sinds kort fulltime stage. Ik wilde graag bij Lidl blijven werken. Maar de combinatie met mijn werk als ASM zou te veel zijn, dus nu doe ik in goed overleg met mijn leidinggevende een stapje terug. Die flexibiliteit is er gelukkig ook. Mijn leidinggevende benadrukte vooral dat ik hierdoor ruimte heb om nieuwe ervaringen op te doen en te groeien. Dat vind ik goed werkgeverschap, denken in kansen. Dus nu ben ik gewoon weer lekker als hulpkracht aan de slag. Houd ik ook nog tijd over om voetbaltraining te geven en zelf te sporten, haha.

Als je een goedbetaald bijbaantje met veel afwisseling zoekt, kan ik Lidl zeker aanbevelen. Je moet wel de Lidl-mentaliteit hebben. Je moet flexibel zijn, het leuk vinden om in een dynamische omgeving te werken en je moet er echt voor willen gaan om de klant blij te maken. Dan zijn er volop kansen.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie