Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Vincent, Hulpkracht

Een groepje hulpkrachten bij de ingang

Doorgroeien van hulpkracht naar rayonmanager

Vincent zit vol ambitie en ziet zijn toekomst bij Lidl al helemaal voor zich. Hij werkt al vanaf 2017 als hulpkracht bij Lidl en staat op het punt om te starten met een nieuwe opleiding. Zijn doel? Zichzelf verder ontwikkelen!

Hoe ben je bij Lidl terecht gekomen?
“Ik werk sinds 2017 als hulpkracht bij Lidl. Daarvoor werkte ik in de horeca, maar begon daar de uitdaging te missen. Toen zag ik deze vacature! Een fijne bonus: Lidl zit letterlijk twee straten bij mij vandaan. Ideaal. Eerst begon ik als vakkenvuller. De bakkerij trok toen mijn aandacht. Ik nam zelf het initiatief en gaf aan dat ik graag bij de Bake-Off wilde werken. En dat kon! Het resultaat: een uitdagende rol waarin het soms voelt alsof ik mijn eigen bakkerij heb.”

“Tijdens mijn vorige opleiding kwam ik erachter dat ik het leuk vind om met klanten in contact te zijn. Daar krijg ik energie van. Normaliter werk ik op de zaterdag- en zondagochtend op de afdeling waar we broodjes afbakken en in de vakantie draai ik extra uren. In mijn vrije tijd spreek ik af met vrienden én doe ik vrijwilligerswerk bij de scouting. Mijn weekenden zitten dus aardig vol, maar het is allemaal goed te combineren. Bovendien wordt al het harde werken beloond, want inmiddels heb ik een vast dienstverband.”

Wat vind je het leukste in je baan?
“Van het afbakken van verse broodjes tot het zorgen dat alles klaarstaat voor de volgende dag. De afwisseling in mijn werkzaamheden vind ik leuk. Geen dag is hetzelfde. Ik werk in een gezellig team en krijg de kans om te groeien. Zo krijg ik bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid om een nieuwe collega in te werken én leer ik hoe je moet bestellen. Dat vraagt erom eerst kritisch naar mijn eigen werk te kijken, voordat ik de nieuwe collega uitleg geef. Ook moet ik soms zelf een inschatting maken voor een bestelling. Gelukkig heb ik nooit het gevoel dat ik het helemaal alleen moet doen. Mijn collega’s staan altijd voor mij klaar en ik voor hen. Wanneer ik een keer niet kan werken, vervangt iemand anders me. Andersom gebeurt dat trouwens ook.”

Hoe zie je jouw toekomst bij Lidl?
“Ik vind Lidl een ontzettend fijne werkgever. Er wordt goed naar mij geluisterd en er worden duidelijke afspraken gemaakt. Zo weten we allemaal precies waar we aan toe zijn. Hebben ze extra mankracht nodig op de werkvloer? Dan mogen ze mij altijd bellen. Als je laat zien dat je enthousiast bent en zelf het initiatief pakt, dan krijg je zeker meer verantwoordelijkheid. Zo ben ik nu in gesprek met mijn supermarktmanager over mijn volgende stappen. Aangezien ik na de zomervakantie ben gestart met de opleiding Bedrijfskunde, wil ik graag nog meer praktijkervaring opdoen. Misschien wel als parttime kaderlid in de weekenden, een functie waarin ik het team kan aansturen. Nadat ik afgestudeerd ben wil ik graag als rayonmanager aan de slag. Die functie sluit perfect aan bij mijn opleiding. Door nu al stappen te maken kan ik meer ervaring opdoen en ik ben blij dat Lidl mij die ruimte geeft.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie