Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Yama, Rayonmanager

Yama in filiaal met ipad

Wees een weerspiegeling van de samenleving

Lidl zet zich in voor meer diversiteit, inclusie en gelijke kansen. Rayonmanager Yama voelt zich thuis bij Lidl en heeft in korte tijd flinke stappen gemaakt binnen de organisatie. Met zijn verhaal en visie is hij een weerspiegeling van de ambities van Lidl. Sinds het begin van 2019 maakt Yama deel uit van het landelijk diversiteitteam. Yama is van mening dat diversiteit en inclusie belangrijke onderdelen zijn van een succesvolle organisatie en hoopt hier op deze manier een bijdrage aan te leveren.

Hoe ziet jouw carrière bij Lidl er tot zover uit?
“Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Lidl. Daarvoor heb ik jarenlang in de beveiliging gewerkt. Ervaring met de detailhandel had ik niet. Daarom ben ik als eerste stap in mijn ontwikkelingstraject gestart als assistent supermarktmanager om de basis goed onder de knie te krijgen. Na ruim twee jaar kende ik alle facetten binnen het werk en het bedrijf en was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik heb vervolgens de stap gemaakt naar de functie van supermarktmanager. Het eerste half jaar heb ik kleine filialen aangestuurd.”

“Al snel kon ik me doorontwikkelen en klom ik een trede verder op de carrièreladder. Ik kreeg de mogelijkheid om grotere filialen aan te sturen als supermarktmanager. Een kans die ik niet liet liggen en met trots heb aangegrepen. Ik ben zeer competitief en wil mezelf continu ontwikkelen. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want na iets meer dan een jaar mocht ik, na een gesprek met mijn leidinggevende, een assessment maken voor de functie van rayonmanager. Voor dit assessment ben ik geslaagd en na zo’n anderhalve maand meegelopen te hebben met twee verschillende rayonmanagers kreeg ik vervolgens een eigen rayon toegewezen. Tegenwoordig heb ik zes filialen onder mijn hoede en geef ik direct leiding aan 36 leidinggevenden en indirect aan ongeveer 245 medewerkers die werkzaam zijn in mijn filialen. Mijn doel is om samen met mijn collega’s de pijlers van Lidl op hoog niveau te houden. Denk onder andere aan nette en volle winkels, waar onze klanten met plezier boodschappen kunnen doen en terug blijven komen. Het adviseren en begeleiden van leidinggevenden hoort ook bij mijn takenpakket.”

“Kortom, veel uitdagende stappen in een korte tijd. Iets waar ik heel trots op ben. Mijn harde werken werd beloond door Lidl. Mijn leidinggevenden hebben hier een grote bijdrage aan geleverd, zij wisten mij altijd te motiveren. Mede door hun vertrouwen wilde ik de beste prestaties leveren, elke dag opnieuw. Niet alleen voor mijn collega’s, maar juist voor onze klanten.”

Portret Yama voor lidl logo

Wat heb je al bereikt en wat wil je nog bereiken op het gebied van diversiteit & inclusie?
“Iedereen heeft talent en dat willen wij als Lidl goed benutten, zodat talenten ingezet en ontwikkeld kunnen worden. Ik wil iemand die net start binnen een (leidinggevende) functie vertrouwen geven. Dit doe ik bijvoorbeeld door sollicitanten eerst een vrijblijvend gesprek met een collega in een soortgelijke functie te laten voeren, zodat zij kunnen bekijken of de verwachtingen overeenkomen. Daarnaast hebben we de gezamenlijke doelstelling dat 30% van alle leidinggevenden binnen Lidl vrouw moet zijn. Hier werken we hard aan. Wij bieden bijvoorbeeld zowel mannen als vrouwen flexibele werktijden aan.”

“En ik? Ik ben de enige rayonmanager met een allochtone achtergrond binnen onze regio. Dat zie ik als iets positiefs. Ik val op en heb mij nog geen enkele dag een buitenstaander gevoeld. We hebben te maken met veel diverse klanten met verschillende achtergronden. Daarop inspelen draagt zeker bij aan een beter winkelplezier. Diversiteit en inclusie zie ik als twee belangrijke onderdelen om een succesvolle organisatie te zijn. Juist om daar een bijdrage aan te leveren geeft mij veel voldoening. Wist je bijvoorbeeld dat Lidl naast één landelijk team ook zes regionale diversiteitsteams heeft?

Je hebt vast handige tips voor jouw collega’s of andere bedrijven om zelf aan de slag te gaan met diversiteit & inclusie?
“Absoluut! Ik ben er trots op om bij Lidl te werken en in deze maatschappij te wonen. Ik straal dat graag dagelijks uit. We wonen in een diverse samenleving met veel mogelijkheden. Iedereen is welkom. Een aantal van onze klanten beheerst bijvoorbeeld de Nederlandse taal niet even goed. Meerdere collega’s hebben dezelfde afkomst en spreken de moedertaal van onze klanten. Zo kunnen wij de klanten altijd te woord staan en goed helpen. Deze mensen blijven vervolgens terugkomen! Een win-winsituatie als je het mij vraagt.”

“Het is belangrijk om geen vooroordelen te hebben. Ik vind het ook belangrijk dat we in gesprek blijven met elkaar. Dus ook met je collega’s en team. Door samen negativiteit om te buigen naar positiviteit bereik je veel meer. Laat ook zien waar je mee bezig bent, wees transparant en geef vertrouwen. Zo blijven we persoonlijk en professioneel groeien, waardoor we de beste service aan onze klanten kunnen blijven leveren. Daarnaast is het belangrijk om talent goed in de gaten te houden en te stimuleren om zich te ontwikkelen. Ga dus met elke sollicitant het gesprek aan en bekijk tijdens dat gesprek of degene jouw team aanvult. We hebben allemaal op den duur een opvolger nodig. Mijn tip; durf naar de lange termijn te kijken en nu al te investeren in talent.”

Tot slot, hoe zie je jouw toekomst bij Lidl?
“Werken bij Lidl was vanaf de eerste dag de perfecte match. Door de jaren heen heb ik mezelf steeds verder kunnen ontwikkelen. Of deze functie mijn eindstation is, durf ik niet te zeggen. Wel heb ik veel ambitie om te blijven groeien en bij te dragen aan een organisatie waarin iedereen welkom is en zijn of haar talent kan inzetten en ontwikkelen, dus ik sluit niets uit.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie