Maak het waar bij Lidl
Login Login Opslaan
Opslaan

Ontdek jouw mogelijkheden

Samen maken we Lidl. Dat is ons motto. Met z’n allen gaan we elke dag voor het beste resultaat. Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? Kom Lidl versterken.

Vacatures
Vacatures
Top Employer 2020

Top Employer 2020

Kansen zien en grijpen bij Lidl

Lidl heeft ruim 19.000 medewerkers. De retailer moedigt medewerkers elke dag aan het beste uit zichzelf te halen, in elke fase van hun carrière. Vanaf de werving tot aan het einde van het dienstverband staat de medewerker centraal. Zo kunnen medewerkers werken in het buitenland, zelf trainingen en cursussen uitkiezen en projecten buiten hun functie oppakken. Vier medewerkers vertellen hoe dat werkt in de praktijk.

WERVING & SELECTIE

,,De meeloopdag bevestigde mijn keuze voor dit traineeship” 

Retail management trainee

Wie: Corine Priem (24)
Functie: Retail Management Trainee

,,Tijdens mijn eerste jaar Bedrijfskunde gaf Lidl een workshop. Het sprak me aan: werken in een winkel, een bedrijf vanaf de basis leren kennen. Na mijn master besloot ik voor een traineeship bij Lidl te gaan. De procedure was zeer uitgebreid met gesprekken, opdrachten en assessments. Tegelijkertijd gaf Lidl me mogelijkheden om zelf te ontdekken of dit traineeship bij me zou passen. Ik kon bijvoorbeeld gesprekken voeren met trainees die al bij Lidl werken. Ook mocht ik meelopen met een supermarktmanager en dat gaf de doorslag: ik zag in wat voor team ik terecht zou komen en hoeveel er te leren is. Het traineeship was waardevol. Ik ben mezelf afgelopen jaar in positieve zin tegengekomen, waarbij ook de trainingen en coachingsgesprekken enorm helpen om mezelf te ontwikkelen.”
 

INWERKEN & OPLEIDEN

,,Lidl investeert echt in nieuwe collega’s” 

Manager verkoop

Wie: Pieter Thier (40)
Functie: Manager Verkoop

,,Als echte Lidl-fan leek het me met mijn vijftien jaar retailervaring geweldig om voor Lidl te werken. Afgelopen oktober startte mijn inwerktraject, om straks in maart echt aan de slag te kunnen. Ik vind het uniek dat je vijf maanden de tijd krijgt om het bedrijf te leren kennen. De eerste zes weken werkte ik mee in verschillende filialen, om alle winkelprocessen te doorlopen. Ook liep ik mee met afdelingen als HR en Logistiek. Bovendien mocht ik drie weken met collega’s in München werken, ontzettend waardevol, omdat het moederbedrijf Duits is. Wat mij betreft laat Lidl in alles blijken dat ze in mensen wil investeren. Zo kwam uit een assessment een persoonlijk ontwikkelpunt naar voren en hiervoor kreeg ik gelijk een training aangeboden. Kijk, daar houd ik van: A zeggen en ook A doen.”

 
BINDEN & BOEIEN

,,Lidl triggert mensen op de juiste momenten” 

Regiodirecteur

Wie: Jan-Bart Timmer (35)
Functie: Regiodirecteur

,,Bij Lidl doorloop je geen standaardtrajecten. Wie goede resultaten behaalt, krijgt kansen, ongeacht hoe lang je hier zit. Ik had vanaf mijn 26e verschillende rollen en startte in 2016 met het Global Mobility Program. Ik werd opgeleid voor een logistieke functie in Zwitserland en maakte me een andere taal en cultuur eigen. Dat betekende ook persoonlijke ontwikkeling, want die Hollandse drukte bleek niet altijd te werken bij de Zwitsers. Maar ook daarin vond ik een goede balans en ik kijk terug op een succesvolle tijd. Ja, je wordt uit je comfortzone gehaald, maar wel met coaching en begeleiding. Als regiodirecteur moet je oog voor mensen hebben. Diversiteit is daarbij belangrijk: de juiste mix van persoonlijkheden, een goede manvrouwverhouding en werkprivébalans. Je moet mensen faciliteren om zichzelf te kunnen zijn. Dan halen ze het beste uit zichzelf.”

WELZIJN & MOBILITEIT

,,Je krijgt hier alle ruimte om intern door te groeien” 

Manager verkoop organisatie

Wie: Jolanda van Dijk (32)
Functie: Manager Verkooporganisatie

,,De mogelijkheden bij Lidl zijn enorm. Ik ben in 2013 begonnen als managementtrainee, doorgegroeid naar rayonmanager en ben sinds een jaar manager verkooporganisatie. Het leek me tijdens mijn traineeship al de mooiste baan die er is. Vorig jaar kwam de plek vrij en heb ik gesolliciteerd. Inmiddels ben ik ook gevraagd voor een intern mentorprogramma: kunnen we voor mij de stap om verticaal door te groeien, kleiner maken? Lidl denkt namelijk met mensen mee. Niet alleen qua functieontwikkeling, ook op persoonlijk vlak. Toen ik dichter bij huis wilde werken, kon dat niet meteen, maar ze hebben zich vervolgens wel ingezet om het mogelijk te maken. Tevreden medewerkers zijn belangrijk. Daarom doet Lidl elk jaar een tevredenheidsonderzoek. Uit het laatste onderzoek rolden actiepunten voor onze regio. Ik ben nu bezig een projectteam samen te stellen om die te kunnen verbeteren.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? En voel jij je thuis bij een supermarktketen die elke dag groeit en vernieuwt? Kom Lidl versterken. Solliciteer op een van de vele functies.

Bekijk de vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie
Collega met Lidl sokken in het distributiecentrum