Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Jelle, Bouw & Vastgoed Trainee

Portret Jelle

De mogelijkheid om in verschillende keukens te kijken is top

De 23-jarige Jelle studeerde Technische Bedrijfskunde, volgde een minor 'Bouw en Vastgoed' in Berlijn en kwam uiteindelijk een jaar na zijn afstuderen bij Lidl terecht als trainee. Via een LinkedIn-bericht werd hij door een recruiter van Lidl benaderd voor een Professional Traineeship Bouw & Vastgoed. "Het is altijd vleiend om zo benaderd te worden."

Professionele en persoonlijke ontwikkeling
Er waren meer bedrijven die tegelijkertijd wat in Jelle zagen, maar hij koos uiteindelijk voor het Lidl-traineeship. "Omdat ik het concept van Lidl altijd al leuk vond. Voor de laagste prijs iets met hoge kwaliteit neerzetten. En ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Dat is precies wat ik bij Lidl doe."

Het Professional Traineeship Bouw & Vastgoed is zowel technisch als economisch. Een combinatie die naar eigen zeggen goed bij Jelle zijn interessegebied en opleiding past. "Ik kan de komende achttien maanden ontdekken waar mijn hart ligt. Ik heb een voorkeur, maar de mogelijkheid om in verschillende keukens te kijken is top."

Genoeg mogelijkheden
Jelle heeft net zijn introductieperiode achter de rug en werkt nu aan eigen projecten. Uiteindelijk zal hij instromen in de functie die hij kiest. "Ik kan kiezen voor bestaande functies, zoals bouwcoördinator of vastgoedbeheerder, maar er kan ook een functie speciaal voor mij gecreëerd worden. Als het bedrijf er wat in ziet natuurlijk. Mogelijkheden zijn er genoeg."

Na drie maanden traineeship is hij al verantwoordelijk voor twee projecten, vertelt hij trots. "Het ene project betreft het onderzoeken van de informatieprocessen op de regiokantoren bij distributiecentra. Het andere project betreft het volledig inrichten van het regiokantoor in Etten-Leur. Van casco oplevering totdat de medewerkers erin trekken."

Nu hij 'slechts' twee projecten heeft, is het nog te overzien, maar hoe kun je de theorie in praktijk brengen en alles in goede banen leiden zonder steken te laten vallen als de werkdruk hoger wordt? Dat is een voorbeeld van wat de enthousiaste Lidl-medewerker nog hoopt te leren tijdens zijn traineeship. De gezamenlijke traineeworkshops en zijn mentoren gaan hem daarbij helpen. Ook prijst Jelle de open cultuur van Lidl waarin vragen vrij staat. "Ik werd direct met open armen ontvangen als volwaardig medewerker."

Vooruitstrevender dan je zou denken
Lidl heeft nou eenmaal niet het imago van Google of Coolblue, hoewel Lidl volgens Jelle vooruitstrevender is dan je verwacht. Zo zijn we koploper wat betreft duurzame gebouwen en zijn maar liefst twee distributiecentra van Lidl als duurzaamste gebouw ter wereld genomineerd voor de internationale BREEAM Awards.

Wat brengt de toekomst voor Jelle? Hij wil nog niet te ver vooruit kijken. "Er zijn zoveel kansen, dat alles nog kan. Een functie waarbij ik leiding mag geven én analytisch kan puzzelen staat bovenaan mijn verlanglijstje."

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? En voel jij je thuis bij een supermarktketen die elke dag groeit en vernieuwt? Kom Lidl versterken. Solliciteer op een van de vele functies.

Bekijk de vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie