Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Joanne, Trainee Corporate Governance

Hero_Joanne3

"Werken en jezelf verder ontwikkelen, een perfecte combi"

Bij Lidl kun je vanuit vele verschillende achtergronden starten in een traineeship. Ook voor Joanne (26) was ons professional traineeship na de hogere hotelschool en een master internationaal management een ideale manier om zich verder te ontwikkelen en tegelijk te ervaren hoe het is om te werken op het hoofdkantoor van een dynamische multinational.

“Wat me aanspreekt in retail is de combinatie van klantvriendelijkheid en snelheid. Lidl is een heel interessant bedrijf. Wat we doen, de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs is volgens alle schoolboeken eigenlijk niet mogelijk. Maar Lidl laat zien dat het kan en dat je er zelfs mee kunt uitgroeien tot de grootste supermarktketen van Europa.”

 

Toekomstbestendig ondernemen
“De vacature voor een professional traineeship op de afdeling Corporate Governance trok me meteen aan omdat ik mijn master thesis over dat onderwerp heb geschreven. Bij Corporate Governance gaat het om de vraag wat er nodig is om als organisatie toekomstbestendig te blijven. Strategisch de juiste beslissingen nemen. De juiste dingen doen, op de juiste manier.

Als afdeling binnen Lidl zijn we continu op zoek naar verbeteringen en helpen we onze collega’s bij het focussen op het juiste resultaat. We zijn met z’n zessen en iedereen heeft een eigen gebied waar hij of zij verantwoordelijk voor is. Aan het begin van mijn traineeship liep ik mee bij risicomanagement. Daar kijk je naar ontwikkelingen om je heen. Hoe kun je die in goede banen leiden en mogelijke risico’s uitsluiten of beperken? Dat is heel uitdagend.

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor het ideeënlab. Daarmee geven we iedereen, van onze collega’s in de winkel tot aan het management, de kans om mee te denken over verbeteringen binnen Lidl. Als team zijn we in de eerste plaats bezig met de interne klant, de afdelingen, maar natuurlijk gaat het altijd ook om de Lidl-klant. Die moet uiteindelijk de voordelen van verbeteringen merken.”

Veelzijdig
“Ook bij het implementeren van ideeën heb ik een rol. Ik denk mee over communicatie, over hoe we onze collega’s meenemen in een ontwikkeling. Ik werk daarbij nauw samen met collega’s van andere afdelingen. Elke afdeling is nog steeds verantwoordelijk voor het eigen proces, maar wij kijken mee om te zien hoe iets nóg beter kan. Zo heb ik bijvoorbeeld trainingen gegeven over effectief samenwerken met MS Teams. Mijn werk is dus heel veelzijdig. Het mooie is dat je op die manier ook leert waar je goed in bent en wat je echt leuk vindt om te doen.

De trainingsdagen die je samen met de andere trainees hebt, helpen ook enorm om dingen scherp te krijgen, je eigen waarden, je eigen competenties. Wat kun je goed, en wat wil je graag verbeteren?

Een ander voordeel van de trainingsdagen is dat je ook meteen contacten hebt op andere afdelingen. Toen ik voor een van mijn projecten iemand nodig had bij een DC, dacht ik “Hé daar zit een trainee die ik ken. Die bel ik eerst even.”

 

Snel verantwoordelijkheid
“Tijdens mijn laatste project had ik voor het eerst echt de rol van projectmanager. Je bent net driekwart jaar binnen en dan krijg je die verantwoordelijkheid. Je geeft presentaties aan managers en moet collega’s weten te overtuigen van nieuwe ideeën. Ik kreeg toen hele positieve reacties en mooie complimenten. Dat geeft me veel energie.

Wat mij betreft is een professional traineeship bij Lidl zeker een aanrader. Ook als je al wat werkervaring hebt, en je binnen een vakgebied wilt blijven ontwikkelen, is een professional traineeship bij Lidl een goede optie. Het is een heel mooi bedrijf waar je heel veel kanten op kunt, ook met een achtergrond in bijvoorbeeld hospitality.

Volgende maand zet ik een volgende stap binnen mijn eigen afdeling. Ik ga dan twee van mijn collega’s ondersteunen bij business process management en projectmanagement. Met mijn ambitie om door te groeien zit ik bij Lidl dus goed.”

Trainee bij Lidl?

Bij Lidl kun je twee keer per jaar - in maart en september - op verschillende afdelingen starten als trainee. Ambitieus? Pak je kans bij Lidl!

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie