Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Liecke, Logistiek Management Trainee

Hero_Liecke1

"In korte tijd gaf ik al leiding in de dynamische wereld van het distributiecentrum"

Liecke (25) studeerde Economics and Business Economics. Ze koos bewust voor een wat bredere studie om nog alle kanten op te kunnen. Na haar studie ging ze op zoek naar een management traineeship waar ze haar brede kennis en analytische denkvermogen in kon zetten. Haar oog viel op het logistiek management traineeship van Lidl. Een goede keuze.

“Het logistiek management traineeship heeft alles. Het is een mooie combinatie van resultaatgericht werken, samenwerken met veel collega’s, verbeteren van processen en snel schakelen. Het leek mij de perfecte start.

De meeste van mijn directe collega-trainees hebben een logistieke studie gedaan, maar ik kon er met mijn bredere studie ook prima uit de voeten. Ik zag het traineeship vooral als een uitdaging, een kans om het analytisch denken van mijn studie in de praktijk toe te passen. Én als een manier om in korte tijd ervaring op te doen met leidinggeven.”

Snel wegwijs
“Wat ik mooi vind aan Lidl is de sfeer van eenvoud, efficiëntie en aanpakken. En dat dan in een heel dynamische werkomgeving. Ik houd van een omgeving waar veel gebeurt, waar je snel moet schakelen. Het logistiek management traineeship sloot daar heel goed bij aan. Het leukste aan dit traineeship vind ik het werken met mensen en het snel kunnen zien van resultaat. Het is fijn om direct effect te zien van je inzet.

Als logistiek trainee werk je in een van onze distributiecentra (DC), dus daar ben ik begonnen. Door alvast even te proeven van de wereld van het DC weet je wat daar allemaal gebeurt en waar je op kunt letten als je daarna het filiaal in gaat. Want iedereen die bij Lidl start als trainee, werkt mee in een filiaal. Zo krijg je een goed beeld van het eindproduct van Lidl. Daarnaast heb ik ook nog een week meegelopen met een rayonmanager en bij de afdeling Supply Chain. Het is heel leerzaam om op die manier kennis te maken met de verschillende afdelingen binnen het bedrijf.”

Net als een potje pindakaas
“In het DC doorloop je als trainee eigenlijk hetzelfde proces als onze producten. Je start bij Goederenontvangst, dan ga je door naar Goederenverzameling en uiteindelijk naar Expeditie. Je loopt eerst mee op de vloer, zodat je de processen waarmee we dagelijks bezig zijn, leert kennen. Je kijkt bijvoorbeeld mee bij het controleren van de vracht en bij het inboeken van pakbonnen voor de leveranciers. Vervolgens loop je mee met de teammanager en maak je kennis met alle uitdagingen en verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken.

Samen met je leidinggevende maak je een plan dat je klaarstoomt voor twee weken proefdraaien als teammanager. Je raakt alle facetten van het werk van de teammanager even aan en dan moet je het echt zelf doen. Inmiddels ben ik als teammanager verantwoordelijk voor goederenontvangst en orderadministratie binnen de afdeling Process.”

 

Het beste van twee werelden
“Als teammanager Process zijn mijn belangrijkste taken: Het aansturen en faciliteren van mijn team om er zo samen voor te zorgen dat onze producten op tijd in de filialen liggen zodat de klant optimaal bediend kan worden. De verantwoordelijkheid dragen voor een team en het werken met mensen geeft me energie. Inroosteren en het draaien van de dag is één kant, maar het leukste vind ik de gesprekken met medewerkers, het beste in elkaar naar boven halen en hen motiveren om net dat stapje extra te zetten.

Daarnaast houd ik me bezig met het faciliteren van de operatie door op zoek te gaan naar mogelijkheden om werkprocessen nóg efficiënter te maken. Daar kan ik mijn analytische vaardigheden goed in kwijt. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met de voorbereidingen van de verhuizing van het DC, zowel procesmatig als op het gebied van werving en opleiding. Tegelijkertijd is het heel praktisch en dynamisch. Er gebeurt de hele dag van alles. Als het even heel druk is, dan spring ik ook zelf even bij. Je moet dus wel van aanpakken houden.

Ik ben er wel trots op dat ik net uit de studiebanken kom en zo snel al aan het werk ben als teammanager. De snelheid waarmee Lidl opereert vraagt om mensen die op dezelfde snelheid denken en aanpassingen kunnen toepassen. Ik ben trots dat ik me inmiddels dit tempo en aanpassingsvermogen eigen heb gemaakt en daarmee op deze stoomtrein ben gestapt. Afdelingsmanager zou een mooie volgende stap zijn, maar dat is echt toekomstmuziek. Voorlopig kan ik mij in deze functie nog volop ontwikkelen. Er zijn genoeg faciliteiten die Lidl aanbiedt en ervaren collega’s om mij heen die me daarbij helpen. Dat vind ik sowieso mooi, dat iedereen elkaar wil helpen. Iedereen voelt zich verantwoordelijk.”

Trainee bij Lidl?

Bij Lidl kun je twee keer per jaar - in maart en september - op verschillende afdelingen starten als trainee. Ambitieus? Pak je kans bij Lidl!

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie