Maak het waar bij Lidl
Vacatures Login
Opslaan

Ontdek jouw mogelijkheden

Samen maken we Lidl. Dat is ons motto. Met z’n allen gaan we elke dag voor het beste resultaat. Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? Kom Lidl versterken.

Vacatures

Diversiteit & inclusie

Homepage_Hero_16to9_1600x900

Iedereen is welkom

Geen mens is hetzelfde en dat is maar goed ook. Bij Lidl doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. Daarom werken wij aan diversiteit en inclusie. Wat je geslacht, leeftijd, afkomst, etniciteit, geloof, seksuele voorkeur of fysieke/mentale beperking ook is, je bent welkom bij Lidl. Dat geldt voor onze medewerkers en natuurlijk ook voor onze klanten.

Waarom diversiteit en inclusie?

Wij willen een afspiegeling zijn van onze samenleving, zodat we de wensen van onze klanten zo goed mogelijk begrijpen. Onze samenleving is divers, daarom zorgen we ervoor dat onze organisatie uit een diversiteit aan mensen bestaat. Daarbij is er aandacht voor geslacht, leeftijd, afkomst, geloof, seksuele voorkeur en fysieke/mentale beperking, maar ook voor diversiteit in kwaliteiten, competenties en meningen. Ook werken we aan inclusie, omdat we ervoor willen zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn, erbij hoort en zich gewaardeerd voelt. Wij zorgen immers samen voor de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Ons interne motto is dan ook, samen maken we Lidl!

Diversiteit_iedereeniswelkom

 

 

Kansen bieden, talent ontwikkelen en samen zorgen dat klanten zich thuis voelen in onze winkels. Wie je ook bent, van wie je houdt of wat je achtergrond is, voor iedereen is plek bij Lidl

Sophie Geerts-Jaspers -  HR-Directeur

Onze aanpak

We luisteren naar hetgeen onze collega’s nodig hebben en formuleren concrete acties en doelstellingen. We hebben oog voor potentieel en talent. Heb je ambities? Dan zorgen wij ervoor dat je deze kunt realiseren. Collega’s kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van opleidingen, trainingen, mentorprogramma’s en ambitieprogramma’s. Daarnaast bieden we ook kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders. We doen nog veel meer! Hieronder een greep uit onze initiatieven.

Onze initiatieven

De Week van de Diversiteit

Jaarlijks organiseren we de Week van de Diversiteit. Een week vol met workshops en activiteiten, waardoor collega’s zichzelf kunnen ontwikkelen en leren hoe zij kunnen bijdragen aan een diverse en inclusieve organisatie en werkomgeving. Hierbij besteden we aandacht aan onderwerpen als culturele diversiteit, LHBTIQ+ en generaties.

Diversiteitsteams

In onze diversiteitsteams maken collega’s met diverse functies en achtergronden zich dagelijks hard voor diversiteit en inclusie. Zij zijn ambassadeur én het aanspreekpunt voor collega’s om in gesprek te gaan over diversiteit en inclusie. We hebben één landelijk team en zes regionale teams.

Jong Lidl

Jong Lidl is een netwerk voor en door collega’s van 18 tot en met 32 jaar. Ze ondernemen samen leuke en inspirerende activiteiten met het doel om te verbinden, verbreden en te vermaken. Zo bezoeken collega’s onze leveranciers, lunchen ze met de directie en gaan samen op reis. Mooie ervaringen om met elkaar te delen én heel leerzaam.

Kids & Carrière programma

Leidinggevenden met kinderen krijgen bij Lidl extra ondersteuning. Door bijvoorbeeld gesprekken met een externe coach een workshops over een goede werk-privébalans. Leidinggevenden die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen kunnen meedoen met het sportprogramma Mom in Balance.

Emre: Bij Lidl voelde ik mij meteen thuis. Joël: Dat herken ik.

Emre: "Onze samenwerking is nu al een kroon op mijn werk."

Joël & Emre

Lees hier hun verhaal
Verhaal_Joel & Emre

Ik probeer vrouwen te helpen en inspireren.

"Ik wil blijven leren en met mensen blijven werken."

Etienne & Joanna

Lees hier hun verhaal
Verhaal E&J_1
HR infografiek 2021_1

Het afgelopen jaar in HR cijfers

2021 was een bewogen jaar waar we samen met trots op kunnen terugkijken. Benieuwd naar onze HR-ontwikkelingen en successen? 

Bekijk hier onze infographic.

 

Er is veel aandacht voor persoonlijke groei.

"Ik hoop dat ik voor collega’s een rolmodel kan zijn. Dat ik hen inspireer om ook hun kansen te pakken."

Jeanoushka, Supermarktmanager

Lees hier haar verhaal
Jeanoushka_1

Sam vertelt wat jezelf zijn voor hem betekent

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? En voel jij je thuis bij een supermarktketen die elke dag groeit en vernieuwt? Kom Lidl versterken. Solliciteer op een van de vele functies.

Bekijk de vacatures