Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Diversiteit & inclusie

Hero_D&I pagina

Iedereen is welkom

Geen mens is hetzelfde en dat is maar goed ook. Bij Lidl doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. Daarom werken wij aan diversiteit en inclusie. Wat je geslacht, leeftijd, afkomst, etniciteit, geloof, seksuele voorkeur of fysieke/mentale beperking ook is, je bent welkom bij Lidl. Dat geldt voor onze medewerkers en natuurlijk ook voor onze klanten.

Waarom diversiteit en inclusie?

Wij willen een afspiegeling zijn van onze samenleving, zodat we de wensen van onze klanten zo goed mogelijk begrijpen. Onze samenleving is divers, daarom zorgen we ervoor dat onze organisatie uit een diversiteit aan mensen bestaat. Daarbij is er aandacht voor geslacht, leeftijd, afkomst, geloof, seksuele voorkeur en fysieke/mentale beperking, maar ook voor diversiteit in kwaliteiten, competenties en meningen. Ook werken we aan inclusie, omdat we ervoor willen zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn, erbij hoort en zich gewaardeerd voelt. Wij zorgen immers samen voor de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Ons interne motto is dan ook, #teamlidl!

Samen bij Lidl

#teamlidl is belangrijk voor ons en staat voor onze bedrijfscultuur. Onbevooroordeeld en uitgaan van vertrouwen in elkaar zijn kernwaarden in onze organisatie. Met ons gelijkheidsbeginsel "Samen bij Lidl" maken we duidelijk dat wij staan voor een eerlijke en open omgeving op basis van vertrouwen en vrij van discriminatie.

Download hier ons gelijkheidsbeginsel.

Naomi combineert haar werk als leidinggevende met vrijwilligerswerk

Naomi_video

Naomi, Assistent supermarktmanager

"Ik vind het belangrijk om verschil te maken voor de samenleving"

Onze aanpak

We luisteren naar hetgeen onze collega’s nodig hebben en formuleren concrete acties en doelstellingen. We hebben oog voor potentieel en talent. Heb je ambities? Dan zorgen wij ervoor dat je deze kunt realiseren. Collega’s kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van opleidingen, trainingen, mentorprogramma’s en ambitieprogramma’s. Daarnaast bieden we ook kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders. We doen nog veel meer! Hieronder een greep uit onze initiatieven.

Onze initiatieven

Weekvandediversiteit

De Week van de Diversiteit

Jaarlijks organiseren we de Week van de Diversiteit. Een week vol workshops en activiteiten, waardoor collega’s zichzelf kunnen ontwikkelen en leren hoe zij kunnen bijdragen aan een diverse en inclusieve organisatie en werkomgeving. Hierbij besteden we aandacht aan onderwerpen als culturele diversiteit, LHBTIQ+ en generaties.
D&I team 2023

Diversiteitsteams

In onze diversiteitsteams maken collega’s met diverse functies en achtergronden zich dagelijks hard voor diversiteit en inclusie. Zij zijn ambassadeur én het aanspreekpunt voor collega’s om in gesprek te gaan over diversiteit en inclusie. We hebben één landelijk team en zes regionale teams.
JongLidl_D&Ipagina

Jong Lidl

Jong Lidl is een netwerk voor en door collega’s van 18 tot en met 35 jaar. Ze ondernemen samen leuke en inspirerende activiteiten met het doel om te verbinden, verbreden en te vermaken. Zo bezoeken ze onze leveranciers, lunchen ze met de directie en gaan samen op reis. Mooie ervaringen om met elkaar te delen én heel leerzaam.
K&C

Kids & Carrière programma

(toekomstige) Ouders krijgen bij ons extra ondersteuning. Zo is er voor leidinggevenden het Kids & Carrière programma met Ouderschapscoaching en het sportprogramma Mom in Balance. Ook is er een buddyprogramma voor ouders, waarbij ervaren collega’s toekomstige ouders begeleiden en bieden we workshops rondom werk-privé balans aan.

Onze collega's vertellen wat diversiteit voor ze betekent

Bij Lidl geloven we in de kracht van diversiteit!

“Als leidinggevende vind ik een open sfeer heel belangrijk. Dat draag ik zelf ook uit."

Mike, Supermarktmanager

Lees hier zijn verhaal
Verhaal_Mike_1

Jezelf verder ontwikkelen door een mentorprogramma

Kim: "Het mooie van dit programma, in een open sfeer ervaringen delen met elkaar. "

Stephanie & Kim over het mentorprogramma

Lees hier hun verhaal
Stephanie & Kim

Kijk naar wat je wél kan.

"Samen met mijn supermarktmanager heb ik gekeken naar mogelijkheden om mijn werk af te wisselen."

Patrick, Assistent Supermarktmanager

Lees hier zijn verhaal
Verhaal_Patrick

Ontdek jouw mogelijkheden

Wil jij werken bij een organisatie waar Diversiteit & Inclusie hoog op de agenda staat en ben jij een echte aanpakker? Kom #teamlidl versterken en solliciteer op één van de vele functies.

Bekijk de vacatures