Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

E-commerce distributiecentrum Roosendaal

Hero_DC_team

Werken in ons nieuwe e-commerce distributiecentrum in Roosendaal

Wanneer onze klanten in onze webshops in Nederland en België producten bestellen, willen ze deze snel in huis hebben. Bij Lidl snappen we dat. Om in te kunnen spelen op deze vraag, is er veel ruimte nodig. Daarom hebben we in Roosendaal een nieuw en hypermodern distributiecentrum gebouwd, speciaal voor alle e-commerce activiteiten van Lidl in West-Europa. Een distributiecentrum met een hoge opslagcapaciteit en een zeer goed BREEAM duurzaamheidslabel.

In ons distributiecentrum in Roosendaal, zijn wij logistiek verantwoordelijk voor het ontvangen van de bestellingen die onze klanten in de webshops in Nederland en België doen. Van het verzamelen en inpakken van de producten tot en met het inladen van de vrachtwagens bij de uitgang. Dit proces gaat verder dan het plakken van een adressticker op een doos. Het vraagt om experts die kennis hebben van een geavanceerd proces, productiviteit, inzet van mensen, opslagcapaciteit en voorraadbeheer. 

Mogen wij jou inpakken? We zijn op zoek naar enthousiaste collega's die samen met ons stappen willen zetten. 

Benieuwd hoe het er tijdens de bouw aan toe ging?

Collega op hefttruck
Twee collega's in gesprek

Jouw ontwikkeling staat niet stil

Wil je de stap zetten naar reachttruckchauffeur of (assistent) teammanager? Maak jouw ambities waar met onze interne opleidingen en digitale leeromgeving.

Leren in de praktijk

Als je nieuw bent in ons e-commerce distributiecentrum komt er veel op je af. Of je nu start als medewerker, reachtruckchauffeur of leidinggevende, met een inwerkplan op maat, leer je in de praktijk en vind je snel de weg in jouw functie.

Jouw mogelijkheden in ons e-commerce distributiecentrum

Hero_orderverzamelaar_aug2022

Ga aan de slag als hulpkracht

Wil jij graag werkervaring opdoen en tegelijkertijd lekker bijverdienen? Kom dan bij ons werken als hulpkracht. Als hulpkracht heb je een afwisselende en belangrijke baan. Er zijn verschillende afdelingen waar je kunt werken. Van orderverzamelaar tot reachtruckchauffeur, alles is mogelijk.

Solliciteer direct
Twee collega's in gesprek

Geen dag is hetzelfde als logistiek medewerker

Zoek je een afwisselende baan waarin je echt het verschil kan maken? Ga dan aan de slag als logistiek medewerker op één van onze afdelingen. Van orderpicker tot reachtruckchauffeur, alles is mogelijk. Ervaring in de logistiek of in een magazijn omgeving is niet vereist, jij krijgt in het distributiecentrum een inwerktraject op maat.

Solliciteer direct
Hero_assistentteammanager_aug2022

Motiveer je team als assistent teammanager

Werk je graag in een dynamische logistieke omgeving waar geen dag hetzelfde is? Als assistent teammanager steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Mensen komen voor jou in beweging. Dat doen ze omdat je het goede voorbeeld geeft, enthousiast bent en aandacht hebt voor een prettige werksfeer. Je vraagt je altijd af of dingen beter, sneller en efficiënter kunnen. Je teammanager luistert graag naar jouw input en samen gaan jullie ermee aan de slag.

Solliciteer direct
Hero_teammanageroperations_Aug2022

Run je eigen afdeling als teammanager

Als teammanager geef je leiding aan jouw team. Samen zorgen jullie dat het proces feilloos, kostenefficiënt en effectief verloopt. Jij analyseert kengetallen en bespreekt de conclusies met je collega teammanager en je manager. Zo optimaliseren jullie het proces en werken jullie aan verbeteringen. Daarnaast gaat jouw aandacht ook uit naar het team. Je begeleidt jouw medewerkers en gaat met hen in gesprek over hun ontwikkeling. Zo halen zij het beste uit zichzelf!

Solliciteer direct
Loil_areamanager

Denk groot als area manager

Ben jij sterk in het bewaken van de grote lijnen? Ga dan aan de slag als area manager. In de rol van area manager ben je eindverantwoordelijk voor een afdeling binnen ons e-commerce DC. Jouw hoofdtaak is het optimaliseren van de logistieke processen. Je houdt de doelstellingen van de afdeling goed in de gaten, je adviseert en begeleidt teammanagers om die doelstellingen te halen en je helpt hen nieuwe medewerkers te werven. Zodat er op het distributiecentrum een goed en compleet team staat.

Distributiecentrum Roosendaal

Techniek binnen de e-commerce

Wil jij de verantwoordelijkheid dragen om onze processen binnen de automatiseringstechnologie te optimaliseren en verbeteren? Als bedrijfstechnicus voer jij dagelijks inspectie- en controle rondes uit en houd je toezicht op de algemene veiligheid van de technische installaties. In een sfeer van collegialiteit werk jij nauw samen met jouw collega’s van de verschillende afdelingen om er voor te zorgen dat alle processen zo soepel mogelijk verlopen.

Solliciteer direct

Een kijkje binnen onze afdelingen

Medewerker distributiecentrum met pallet
gangpad distributiecentrum
Collega tijdens de stock control
Collega in het distributiecentrum in Roosendaal
Orderpickers distributiecentrum Roosendaal
Collega pakt dozen in voor verzending
Doos
Retouren

Inbound

Op de afdeling Inbound komen al onze vrachten binnen en dragen wij zorg voor een juiste administratieve afhandeling met de chauffeurs.  De goederen worden gecontroleerd op kwantiteit en kwaliteit en indien nodig uitgesorteerd of omgestapeld op een kar. Daarna gaan de goederen naar onze stellingen of picklocatie’s.

Intern Transport

Onze afdeling Intern Transport is verantwoordelijk voor alle interne goederenstromen. Goederen worden bij de afdeling Inbound opgehaald en klaargezet voor de stellingen of gaan rechtstreeks naar onze picklocatie’s. De goederen die voor de stelling zijn gezet worden met een EKX naar de opslaglocatie gereden.

Stock Control

Binnen de afdeling Stock Control zorgen we ervoor dat ons distributiecentrum zo optimaal mogelijk is ingedeeld. Kort samengevat: juiste artikel op de juiste plek. Daarnaast zorgen we ook voor de inventarisatie van onze voorraad. We controleren de huidige voorraad van onze artikelen fysiek en vergelijken deze met onze systeemvoorraad.   

Order Control

Binnen deze afdeling is het elke dag een puzzel om tot een efficiënte planning te komen voor alle afdelingen. Onze collega's starten op deze afdeling vroeg op zodat iedereen de dag goed voorbereid kan beginnen.   

Orderpick

Binnen deze afdeling houdt je overzicht over meerdere bestellingen, verzamel je de juiste artikelen bij elkaar en leg je deze in een kar. Op deze manier zorg je ervoor dat onze klanten hun bestelling correct en op tijd in huis krijgen.

Verzending

Binnen deze afdeling gaan we de pakketten verzendklaar maken. De artikelen worden gesorteerd op klantbestelling. Daarna draagt de afdeling er zorg voor dat de goederen in de juiste (formaat) doos  verzendklaar worden gemaakt.

Ship

Het pakket is nu klaar voor verzending. Binnen deze afdeling is de uitdaging dat alle pakketten tijdig met de juiste vervoerder worden meegegeven en alles efficiënt en netjes is gestapeld.  

Retouren

Wil de klant een artikel retourneren? Dan handelen we dit binnen de afdeling Retouren correct af. Artikelen worden grondig gecontroleerd en indien mogelijk in de originele staat teruggebracht.  Deze artikelen gaan terug naar onze picklocatie of naar de leverancier.

Wat maakt ons e-commerce distributiecentrum zo hypermodern?

Een paar feiten op een rij..

Distributiecentrum Roosendaal

51.000

m2

108

inpakstations

Retouren

31.000

palletplaatsen

155.000

picklocaties

Aan de slag in ons nieuwe distributiecentrum?

In ons e-commerce distributiecentrum dragen wij zorg voor de webshop bestelling van onze klanten in Nederland en Belgie. Zo’n dynamische plek biedt volop kansen voor aan -en inpakkers. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bekijk onze vacatures

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen rondom LOIL of heb je vragen over één van onze vacatures? Neem dan contact op met Christian!

Christian
Christian Venus

Corporate recruiter Hoofdkantoor

Tel.: 06-30359006
E-mail: christian.venus@lidl.nl

Hoofdkantoor Huizen

Rondom jouw sollicitatie

FAQ
Heb je vragen?

Bekijk dan eerst eens deze antwoorden

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je de antwoorden op vragen over bijvoorbeeld stagelopen, (online) solliciteren en parttime werken. Misschien staat jouw antwoord er wel tussen!
Checklist
Vind je solliciteren moeilijk?

Doe je voordeel met onze sollicitatietips

Hoe schrijf je een sollicitatiebrief die eruit springt? Wat zet je in je cv? Hoe ga je goed voorbereid het gesprek in als we je uitnodigen? Om je hierbij op weg te helpen hebben we een aantal sollicitatietips voor je op een rij gezet. Bekijk ze maar eens.