Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Tips voor jouw sollicitatie

Supermarktmanager in gesprek met kandidaat

Tips & tricks voor jouw sollicitatie

Heb je op deze site een vacature gezien die helemaal bij jou past? Dan wil je natuurlijk een goede indruk maken met jouw sollicitatie. Met een goede brief en een duidelijk cv kun je het verschil maken. Door te laten zien wat jou aanspreekt in de functie, wie je bent, wat je kunt en waarom we juist jou moeten kiezen. Wil je weten waar onze recruiters op letten? Lees dan hieronder onze sollicitatietips.

Wat gebeurt er nadat je jouw sollicitatie opstuurt?

Jouw sollicitatiebrief en cv verstuur je via deze site. Maar wat dan? Wanneer hoor je van ons en wat kun je verwachten als we je uitnodigen voor een gesprek? Lees hier over onze sollicitatieprocedure.

Heb je een vraag over een vacature? Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Jouw sollicitatiebrief – maak het verschil

Tipsvoorjouwsollicitatie_Largeimage_Tweemenseningesprek_16to9_1920x1080

Jouw cv – breng jouw ervaring in kaart

Tips voor het sollicitatiegesprek

Tipsvoorjouwsollicitatie_ImageTextSlider_Iemanddieietsuitwerkt_1to1_1280x1280
Lidl collega's succes aan het vieren
Onze benefits_largeimage_gezond&fit_16to9_3840x2160
Tipsvoorjouwsollicitatie_Imagetextslider_sollicitatiegesprek_1to1_1280x1280

Bereid je goed voor

Kijk vooraf waar je naartoe moet, check de route en plan wat ruimer voor het geval je onderweg wat vertraging oploopt. Dat geeft rust als je het gesprek in gaat. Zorg ook dat je weet met wie je het gesprek voert.

Verdiep je in de organisatie en de functie

Als het goed is heb je voor het schrijven van jouw sollicitatiebrief al bedacht of je bij Lidl past. Dan weet je dat we mensen zoeken met de Lidl-mentaliteit; aanpakkers die begrijpen dat de klant centraal staat bij alles wat we doen. Dat horen wij dus graag terug in een gesprek. Op onze testimonial pagina's 'onze collega's vertellen' geven Lidl-collega’s je een kijkje in de keuken.

Wees jezelf

De beste indruk maak je door jezelf te zijn en oprecht te zijn over wat je kunt en wat jouw ambities zijn. Ook wij proberen jou in het gesprek een goed en realistisch beeld te geven van onze organisatie, jouw toekomstige team en jouw werkzaamheden, zodat je precies weet wat je bij ons kunt verwachten.

Bekijk het positief

Goed om te onthouden: een sollicitatiegesprek is in de eerste plaats een kennismaking. Jouw sollicitatiebrief heeft ons al overtuigd dat je een geschikte kandidaat bent. Wees dus niet zenuwachtig. Wij gaan het gesprek ook positief in. We willen je vooral beter leren kennen en kijken of we bij elkaar passen.

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? En voel jij je thuis bij een supermarktketen die elke dag groeit en vernieuwt? Kom Lidl versterken. Solliciteer op een van de vele functies.

Bekijk de vacatures