Maak het waar bij Lidl
Login Login Opslaan Opslaan

Ontdek jouw mogelijkheden

Samen maken we Lidl. Dat is ons motto. Met z’n allen gaan we elke dag voor het beste resultaat. Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? Kom Lidl versterken.

Vacatures
Vacatures

Privacy verklaring

Hartelijk dank voor je bezoek aan onze website. Wij vinden het uiteraard belangrijk dat jouw privacy zo goed mogelijk wordt beschermd. Jouw persoonsgegevens worden door Lidl Nederland GmbH (hierna Lidl) in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere wet-en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, waaronder de Uitvoeringswet AVG (UAVG) en de Telecommunicatiewet (Tw) verwerkt.

Inleiding

Bij jouw bezoek aan onze website, worden er verschillende gegevens uitgewisseld tussen je desktop computer, laptop, tablet of smartphone en onze server, een en ander afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Daar kunnen ook persoonsgegevens bij zitten. In deze privacyverklaring lees je welke gegevens wij van jou verzamelen en wat wij daarmee doen. Mocht je na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Onderaan deze privacyverklaring vind je onze gegevens.

Wanneer je onze website bezoekt

Worden door de browser die je gebruikt automatisch gegevens naar de server van onze website gestuurd en in logbestanden opgeslagen. Dit betreft:

  • Je IP-adres
  • De datum en het tijdstip dat je onze website bezoekt
  • De naam en het URL van het door jou opgevraagde bestand
  • De website/applicatie van waaruit je onze website bezoekt (refereer URL)
  • De browser die en het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De naam van je service provider

Deze gegevens worden door ons verwerkt op basis van de wettelijke grondslag het ‘gerechtvaardigd belang’ om:

  • een probleemloze verbinding tot stand te brengen;
  • het gebruiksgemak van onze website te bevorderen;
  • de veiligheid en stabiliteit van het systeem te analyseren;

Na een periode van 7 dagen worden je gegevens automatisch gewist.

Daarnaast verwerken wij, wanneer je onze website bezoekt, bepaalde gegevens op basis van de wettelijke grondslag ‘toestemming’:

  • gegevens over je surf- en klikgedrag op onze website, zoals bijvoorbeeld de vacatures waarop je klikt. Deze gegevens worden verzameld door middel van cookies en soortgelijke technieken. Voor meer informatie wordt verwezen naar de cookieverklaring in § 3.

Wanneer je op onze website de link naar een social media platform aanklikt

Word je naar het social media platform geleid waar je door de aanbieder van het social media platform gevraagd wordt om jouw e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Voor de verwerking van deze gegevens en de gegevens die je op dit platform deelt, is de aanbieder van het social media platform verantwoordelijk. Lidl deelt geen persoonsgegevens met deze social media platformen.

Wanneer je vacatures zoekt in jouw omgeving

En ‘toestemming’ geeft op het delen van jouw locatie, wordt jouw locatie gebruikt om je vacatures in jouw omgeving te tonen. Zodra je onze website verlaat, wordt jouw locatie door ons verwijderd.

Wanneer je gebruik maakt van het matching platform

En ‘doe de test’ aanklikt, word je geleid naar het matching platform van Werken bij Merken B.V. (ook wel CompanyMatch genoemd). Door deze test te doen, kun jij kijken of jij bij Lidl past. Voor deze verwerking van jouw gegevens is CompanyMatch verantwoordelijk. Lees hier voor meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door CompanyMatch.

Wanneer je gebruik maakt van de kaartfunctie van Bingmaps

En  ‘vind mij’ aanklikt, wordt jouw locatie door Bingmaps verwerkt en wordt de door jou geselecteerde vacature ten opzichte van jouw locatie getoond (inclusief afstand). Voor deze verwerking van jouw gegevens is Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 USA (hierna: Microsoft) verantwoordelijk. Lees hier voor meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door Microsoft.

Verwerken wij onderstaande gegevens op basis van ons ‘gerechtvaardigd belang’ om jouw vraag of klacht af te kunnen handelen:

  • jouw voor- en achternaam
  • vraag of klacht
  • contactgegevens, zoals vaste en/of mobiele telefoonnummer(s), e-mailadres en/of adres een en ander hoe je jouw vraag of klacht voorlegt.

Je gegevens worden door ons uiterlijk 3 maanden na onze laatste beantwoording verwijderd of geanonimiseerd, tenzij je gebruik hebt gemaakt van jouw (privacy)rechten. In het laatste geval worden jouw persoonsgegevens 3 jaar na ons definitieve antwoord bewaard om aan te kunnen tonen dat wij aan de wettelijke verplichtingen hebben voldaan.

3. Cookies

Wat zijn cookies en van welke cookies maakt Lidl gebruik?

Op onze website maken wij gebruik van verschillende cookies en soortgelijke technieken. Cookies zijn kleine tekstbestanden die lokaal op je eigen eindapparaat (desktopcomputer, mobiele telefoon, tablet of ander apparaat) worden opgeslagen op het moment dat je onze website bezoekt. Cookies beschadigen je eindapparaat niet en bevatten geen virussen, Trojaanse paarden of andere malware. Ondanks dat we informatie opslaan over het specifieke gebruik van jouw eindapparaat, kunnen we je niet direct identificeren.  

Hieronder worden vier categorieën cookies waar wij gebruik van maken toegelicht.

Verschillende cookies

Wij maken gebruik van verschillende cookies voor de volgende doeleinden:

Functionele cookies: deze cookies worden ook wel aangeduid als technisch noodzakelijke cookies omdat deze nodig zijn om onze  website goed te laten functioneren. Deze cookies zorgen er onder andere voor dat je we je onze website kunnen tonen, dat je wanneer je bent ingelogd, dit ook blijft, dat je je inloggegevens kunt opslaan en dat we je cookievoorkeuren onthouden.

Comfort cookies: deze cookies stellen ons in staat om rekening te houden met jouw voorkeuren voor het gebruik van onze website.

Analytische cookies van Google Analytics: deze cookies meten hoe onze website gebruikt wordt. Zo onderzoeken wij op anonieme basis hoe bezoekers door onze website navigeren en welke onderdelen vaak bekeken worden waardoor wij onder andere onze website gebruiksvriendelijker kunnen maken. Ook kunnen wij cookies van Google Analytics gebruiken voor marketingdoeleinden; met behulp van dergelijke cookies brengen wij in kaart welke onderdelen van de website je met verschillende eindapparaten bekijkt en laten we je een gepersonaliseerd vacature-aanbod zien.

Tracking / Marketing cookies:  met tracking / marketing cookies kunnen wij (of door ons ingeschakelde derden) je gepersonaliseerde vacatures laten zien die gebaseerd zijn op jouw surf- en klikgedrag op de verschillende Lidl websites waarbij het niet uitmaakt van welk eindapparaat of van welke browser je gebruik maakt.

Een compleet overzicht van de cookies en soortgelijke technieken inclusief de doeleinden van  de gegevensverwerking, de bedrijven die gegevens van ons ontvangen en de bewaartermijnen van de gegevens vind je hier.

Het type gegevens dat wij verwerken met behulp van de verschillende cookies

Afhankelijk van het doel waarvoor de cookies en soortgelijke technieken gebruikt worden, verwerken wij de volgende gegevens:

Functionele cookies

  • Je cookievoorkeuren

Comfort cookies

  • de plaats of regio waar de vacature(s) wordt (worden) aangeboden waarin je geïnteresseerd bent zodat we je een kaart of plattegrond kunnen tonen
  • je laatst bekeken vacatures
  • je opgeslagen vacatures

Analytische cookies

  • gepseudonimiseerde gebruikersprofielen met gegevens over het gebruik van onze website, waaronder:
  • het browsertype en de browserversie die je gebruikt
  • het besturingsssysteem van je eindapparaat
  • de websitepagina die je hiervoor hebt bezocht
  • je IP-adres
  • de tijd van je serveraanvraag
  • je individuele user-ID en
  • je surfgedrag op de website
  • je IP-adres wordt ‘ geanonimiseerd’
  • analytische cookies voor marketingdoeleinden: wij koppelen de gegevens zoals je naam, je e-mailadres, je surfgedrag met verschillende eindapparaten aan je user-ID om je een gepersonaliseerd vacature-aanbod te kunnen tonen, wanneer jij daarvoor toestemming hebt gegeven. Het user-ID alleen is niet naar jou terug te leiden

Tracking / Marketing cookies

  • Gepseudonimiseerde gebruikersprofielen met gegevens over het gebruik van onze websites. Deze omvatten, waaronder:
  • je IP-adres
  • je individuele user-ID
  • je mogelijke productvoorkeuren
  • je surfgedrag op de website
  • je IP-adres wordt geanonimiseerd, doordat niet je volledige IP-adres wordt verwerkt met als gevolg dat het vrijwel onmogelijk is om dit aan jou te linken
  • wij koppelen de gegevens die we van je hebben zoals je naam, e-mailadres, je surfgedrag etc.  aan je user-ID om je relevant aanbod te (kunnen) tonen. Dit user-ID alleen is niet naar jou terug te leiden. Het user-ID en je profiel verstrekken wij zonder de direct identificerende gegevens aan advertentienetwerken om je een gepersonaliseerd vacature-aanbod te kunnen tonen.  Dit doen wij enkel wanneer jij daar toestemming voor hebt gegeven.

De verwerkingsgrondslag voor het gebruik van cookies

De verwerkingsgrondslag voor het gebruik van functionele cookies is het gerechtvaardigd belang. Wij hebben er namelijk belang bij om je een goed werkende website aan te bieden en te meten hoe deze gebruikt wordt zodat we deze kunnen verbeteren.

De verwerkingsgrondslag voor het gebruik van analytische, (comfort) en marketing cookies en soortgelijke technieken, zoals tracking pixels, is toestemming.

Je kunt jouw toestemming te allen tijde weer intrekken/aanpassen door je voorkeuren aan te passen. Dit doe je door het vinkje voor de betreffende cookies weg te halen. Het intrekken van de toestemming laat de rechtmatigheid van de verwerking van gegevens vóór het moment van de intrekken daarvan, onverlet.

Ontvanger/Categorieën van ontvangers

Wij werken samen met partijen die in onze opdracht gegevens verwerken met behulp van cookies. Deze aanbieders zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en daarmee zijn afspraken gemaakt over de verwerking van persoonsgegevens. De ontvangers van jouw gegevens zijn in het cookie-overzicht opgenomen.

Bewaartermijnen

Je kunt de bewaartermijnen voor cookies vinden in bovengenoemd overzicht van cookies. Als er in de kolom “vervaltermijn” de term “persistent” staat, betekent dit dat de cookie permanent geplaatst wordt, totdat jij jouw toestemming hiervoor intrekt door je voorkeuren aan te passen. De bewaartermijn voor zogenaamde sessie cookies is beperkt tot de duur van het bezoek van de website en worden verwijderd bij het sluiten van de browser.

4. Ontvangers buiten de EUMet uitzondering van de gegevens die door Google (Google Analytics) en door Microsoft Corporation (Bingmaps) worden verzameld, worden er geen persoonsgegevens doorgegeven aan ontvangers die buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte zijn gevestigd.

De Europese Commissie heeft in een zogenaamd adequaatheidsbesluit van 12 juli 2016 bepaald dat de regeling van het EU-U.S. Privacy Shield een passend niveau van gegevensbescherming biedt. Google LLC en Microsoft Corporation zijn gecertificeerd conform EU-U.S. Privacy Shield.

5. Jouw rechten als betrokkene
Je hebt bepaalde rechten als het gaat om de verwerking van gegevens. Deze worden hieronder kort nader toegelicht. Deze rechten heb je ook ten opzichte van de beheerder van het social media platform, maar daarvoor verwijzen we je naar de privacyverklaring van de betreffende beheerder. Voor een uitgebreidere toelichting over jouw rechten raden we je aan de website van de Autoriteit Persoonsgegevens te raadplegen (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl):

Inzagerecht
Zo heb je het recht om inzage te krijgen in de (categorieën van) gegevens die Lidl van jou verwerkt, de doeleinden waarvoor deze verwerkt worden en voor hoe lang, wie deze gegevens ontvangt (en wat de herkomst is van gegevens als je deze niet zelf hebt aangeleverd).

Recht op rectificatie
Kom je er (op basis van jouw inzagerecht) achter dat de gegevens waarover wij beschikken niet kloppen of onvolledig zijn, kan je ons verzoeken jouw gegevens aan te passen, dan wel aan te vullen.

Recht op gegevenswissing
Je kunt ons, met name ingeval van intrekking van jouw toestemming voor het verwerken van jouw gegevens, verzoeken jouw gegevens volledig te verwijderen. We kunnen of mogen niet altijd al jouw gegevens verwijderen. Soms is de verwerking namelijk bijvoorbeeld nog nodig voor het nakomen van wettelijke verplichtingen.

Recht op verwerkingsbeperking 
In onderstaande situaties heb je het recht ons te vragen om het gebruik van jouw gegevens te beperken:

  • je bent van mening dat de informatie onjuist is
  • wij verwerken jouw gegevens onrechtmatig
  • we hebben jouw gegevens niet langer nodig, maar je wilt dat wij deze bewaren in verband met een juridische procedure
  • je meent dat jouw privacybelang zwaarder weegt dan ons gerechtvaardigd belang om jouw gegevens te verwerken. Wij stoppen de verwerking dan totdat we jouw antwoord kunnen geven op wiens belang zwaarder weegt.

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om in bepaalde situaties bezwaar te maken tegen de verwerking. Dit is bijvoorbeeld het geval als wij jouw gegevens verwerken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Wij zullen dan jouw privacybelangen afwegen tegen onze bedrijfsbelangen. Als jouw privacybelangen zwaarder wegen, zullen wij jouw gegevens niet meer verwerken. Mochten jouw gegevens door ons ten behoeve van direct marketing worden verwerkt, heb je altijd het recht daartegen bezwaar te maken en stoppen we in dat geval direct met het verwerken van deze gegevens.

Recht op overdraagbaarheid van gegevens
Je hebt het recht een verzoek tot dataportabiliteit in te dienen. We zullen de gegevens die onder dit recht vallen op een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm aan jou ter beschikking stellen zodat jij deze aan een derde partij kunt overdragen.

Recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit
Wij zetten ons te allen tijde in om jouw privacy te waarborgen. Merk dat je dat wij toch nog verbeterpunten hebben als het gaat om jouw privacy, dan horen wij dit graag. Pak je het liever op een andere manier aan, dan kun je er ook voor kiezen om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij zullen jou  dan verder helpen.

6. Heb je nog vragen?
Mocht je na het lezen van onze privacyverklaring nog vragen hebben over het verwerken van jouw gegevens door Lidl , dan kan je deze stellen aan onze Functionaris voor Gegevensbescherming via het postadres: Lidl Nederland GmbH, t.a.v. Functionaris Gegevensbescherming Postbus 198, 1270 AD Huizen en/of via gegevensbescherming@lidl.nl.

Dit e-mail adres is slechts bestemd voor vragen met betrekking tot bescherming van jouw gegevens/privacy. Heb je een algemene vraag/klacht, dan kan je deze aan ons voorleggen via werken@lidl.nl. Je kunt ons natuurlijk ook bereiken via een van onze mediakanalen.