Maak het waar bij Lidl
Vacatures Login
Opslaan

Ontdek jouw mogelijkheden

Samen maken we Lidl. Dat is ons motto. Met z’n allen gaan we elke dag voor het beste resultaat. Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? Kom Lidl versterken.

Vacatures
Rayonmanager in gesprek met bake-off verantwoordelijke

Retail management traineeship

Solliciteer direct

Twee keer per jaar – in maart en september - starten wij met een 18 maanden durend traineeship. We zijn voor dit traineeship op zoek naar ambitieuze (net) afgestudeerden die in één van onze winkels leidinggevende ervaring op willen doen en klaar zijn voor een kickstart van hun carrière.

Via het retail management traineeship word jij “grootgebracht” om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Na het succesvol afronden van je traineeship stroom je uit als leidinggevende in één van onze winkels of middels een eigen rayon. Zo krijg je de verantwoordelijkheid over jouw eigen team en  samen maken jullie het verschil.

Onze vacatures gaan ongeveer 6 maanden voor de startmomenten (maart en september) open. Onderaan deze pagina kun je dan alle openstaande logistiek management traineeship vacatures vinden.

De baan

Je begint je traineeship met een basisopleiding in de supermarkt en je komt meer te weten over diverse afdelingen in het distributiecentrum en op het regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van de dagelijkse werkzaamheden in de regio.

In de winkel maak je al snel onderdeel uit van het filiaal managementteam. Je leert hier alles over hoe je de winkel optimaal kan laten presteren en hoe je met een commerciële blik naar de winkel kijkt. Tevens leer je de werkzaamheden die horen bij de operationele aansturing. Je wordt geleidelijk geïntroduceerd in de dynamiek van de supermarktwereld en je ziet dagelijks het resultaat van jouw werkzaamheden.

Wanneer jij er klaar voor bent, krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen supermarkt.

Richting het einde van de 18 maanden wordt je voorbereid op de functie die je gaat bekleden na je traineeship. Op basis van jouw ontwikkeling en voorkeur tijdens het traineeship wordt er een keuze gemaakt. Dit kan betekenen dat we jou handvatten aanreiken om je huidige functie nog beter uit te oefenen of dat je klaar bent voor jouw eigen rayon. 

Daarnaast volg je gedurende het hele traineeship een uitgebreid trainingsprogramma gericht op je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Tevens kun je gebruik maken van verschillende coaching gesprekken wanneer je in jouw ontwikkeling daar behoefte aan hebt. Intervisiebijeenkomsten samen met andere trainees vinden regelmatig plaats om ervaringen uit te wisselen en om van elkaar te leren.

Jouw profiel

Je werkt graag doelgericht en kunt aanpakken op het moment dat dit nodig is. Jij wacht niet af maar onderzoekt, vraagt en doet. Je voelt je thuis in onze no-nonsense cultuur en je krijgt energie van werken in een dynamische omgeving waar de klant centraal staat en we samen met het team de beste resultaten willen behalen.

 

Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding in de richting van bijvoorbeeld: (Commerciële) Economie, Marketing, Bedrijfskunde, Small Business & Retail Management, Hogere hotelschool of vergelijkbaar.
 • Minimaal één praktische ervaring waarbij je al leidinggevende ervaring hebt opgedaan denk hierbij aan een stage, vrijwilligerswerk, een relevante bijbaan of bijvoorbeeld een eigen onderneming.
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring.
 • Affiniteit met de supermarkt/retailbranche is mooi meegenomen, maar geen vereiste.
 • Je bent flexibel als het gaat om werktijden, af en toe in het weekend werken is voor jou geen probleem.
 • Je vind het leuk om verantwoordelijkheid te hebben over een team en krijgt energie van de supermarktwereld.

Wij bieden

 • Een kans waarin jij binnen 18 maanden operationeel leiding geeft aan misschien wel zo’n 200 mensen.
 • Een mooie start van je carrière door het geven van veel verantwoordelijkheden waardoor jij snelle leercurve hebt.
 • Een uitgebreid programma met veel aandacht voor jouw ontwikkeling. 
 • Een interdisciplinaire traineegroep waarmee je samen trainingen volgt en regelmatig kunt sparren.
 • Een uitdagende baan met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden en een auto van de zaak.
 • De kans om mee te groeien met en bij te dragen aan één van de meest succesvolle retailorganisaties van Nederland.

Enthousiast?

Je kunt nu weer solliciteren voor het startmoment maart 2022!

Je solliciteert op een retail management traineeship in een regio bij jou in de buurt, dit wordt ook de standplaats van jouw traineeship.

 

 

Functie level

Retail management traineeship

De voordelen van werken bij Lidl

Benieuwd naar de arbeidsvoorwaarden die wij je onder andere bieden?

Salaris
Auto
Feedback sessie
Succes & groei
Discobol
Boek
Fruit
Munten
Familie
Korting
Fitness
Hardlopen
Checklist

Na het lezen van de vacature nog vragen?

We hebben de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Bekijk ze hier

Solliciteer op één van de 6 vacatures!

In welke plaats?

Ga op zoek naar een baan waarin je geïnteresseerd bent

 
Wij zijn Top Employer