Maak het waar bij Lidl
Vacatures Login
Opslaan

Ontdek jouw mogelijkheden

Samen maken we Lidl. Dat is ons motto. Met z’n allen gaan we elke dag voor het beste resultaat. Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? Kom Lidl versterken.

Vacatures

Retail management traineeship

Solliciteer direct
Rayonmanager in gesprek met bake-off verantwoordelijke

Functie level

Retail management traineeship

Supermarkt

Twee keer per jaar – in maart en september - starten wij met een 18 maanden durend traineeship. We zijn voor dit traineeship op zoek naar ambitieuze (net) afgestudeerden die in één van onze winkels leidinggevende ervaring op willen doen en klaar zijn voor een kickstart van hun carrière.

Via het retail management traineeship word jij “grootgebracht” om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Na het succesvol afronden van je traineeship stroom je uit als leidinggevende in één van onze winkels of middels een eigen rayon. Zo krijg je de verantwoordelijkheid over jouw eigen team en  samen maken jullie het verschil.

Onze vacatures gaan ongeveer 6 maanden voor de startmomenten (maart en september) open. Onderaan deze pagina kun je dan alle openstaande logistiek management traineeship vacatures vinden.

De baan

Je begint je traineeship met een basisopleiding in de supermarkt en je komt meer te weten over diverse afdelingen in het distributiecentrum en op het regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van de dagelijkse werkzaamheden in de regio.

In de winkel maak je al snel onderdeel uit van het filiaal managementteam. Je leert hier alles over hoe je de winkel optimaal kan laten presteren en hoe je met een commerciële blik naar de winkel kijkt. Tevens leer je de werkzaamheden die horen bij de operationele aansturing. Je wordt geleidelijk geïntroduceerd in de dynamiek van de supermarktwereld en je ziet dagelijks het resultaat van jouw werkzaamheden.

Richting het einde van de 18 maanden wordt je voorbereid op de functie die je gaat bekleden na je traineeship. Je krijgt de verantwoordelijkheid over je eigen supermarkt. Je stuurt een team aan van ongeveer 35 collega's en gaat samen ervoor zorgen dat de winkel optimaal gaat presteren. Jij vormt je eigen team en gaat samen het verschil maken.

Naast deze snelle leercurve op de werkvloer volg je een trainingsprogramma om jezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Zo start je traineeship met een gezamenlijke kick-off waar je de hele trainee groep beter leert kennen. Gedurende het traineeship volg je samen met deze groep intervisies en tweedaagse trainingsdagen met overnachting waarbij thema’s als persoonlijk leiderschap, effectief communiceren en impact maken aan bod komen én ga je aan de slag met jouw persoonlijk groeiplan. Je legt tijdens deze trainingsdagen de basis voor jouw verdere ontwikkeling en kunt samen met jouw groep mede-trainees van verschillende vakgebieden ervaringen uitwisselen. Dit zorgt ervoor dat jullie samen een hechte groep trainees worden.  

Jouw profiel

Je werkt graag doelgericht en kunt aanpakken op het moment dat dit nodig is. Jij wacht niet af maar onderzoekt, vraagt en doet. Je voelt je thuis in onze no-nonsense cultuur en je krijgt energie van werken in een dynamische omgeving waar de klant centraal staat en we samen met het team de beste resultaten willen behalen.

 

Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding in de richting van: (Commerciële) Economie, Marketing, Bedrijfskunde, Small Business & Retail Management, Hogere Hotelschool of vergelijkbaar.
 • Minimaal één praktische ervaring waarbij je al leidinggevende ervaring hebt opgedaan denk hierbij aan een stage, vrijwilligerswerk, een relevante bijbaan of bijvoorbeeld een eigen onderneming.
 • Heb je al leidinggevende ervaring opgedaan, dan is dit een pré.
 • Je hebt 0 – 2 jaar fulltime werkervaring.
 • Affiniteit met de supermarkt/retailbranche is mooi meegenomen, maar geen vereiste.
 • Je bent flexibel als het gaat om werktijden, waardoor je ook in het weekend kunt werken.
 • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te hebben over een team en krijgt energie van de supermarktwereld.

Wij bieden

 • Een uitgebreid programma met veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Afgestemd op jouw behoeften krijg je een divers pakket aan verantwoordelijkheden in een dynamische en praktijkgerichte omgeving. Dit gaat hand in hand met een uitgebreid trainingsprogramma waarbij je continu wordt gestimuleerd om hetgeen wat je hebt geleerd de volgende dag in de praktijk te brengen.
 • Gedurende het hele traineeship word je intensief begeleid. Vanuit de retailorganisatie door een betrokken leidinggevende en vanuit het regiokantoor door een persoonlijke coach. Beiden ondersteunen je in jouw ontwikkeling en helpen jou om het beste uit jezelf te halen.
 • Een interdisciplinaire traineegroep waarmee je samen trainingen volgt en regelmatig kunt sparren.
 • Een uitdagende baan met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden en een auto van de zaak.
 • De kans om mee te groeien met en bij te dragen aan één van de meest succesvolle retail organisaties van Nederland.
 • De mogelijkheid om leidinggevende te worden in één van onze winkels waarbij je leiding geeft en de verantwoordelijkheid over een team van ongeveer 40 collega’s.
 • Een bedrijfsnetwerk (Jong Lidl) waardoor je door middel van toffe events en inspirerende activiteiten de organisatie nog beter kan leren kennen, jezelf verder kan ontwikkelen en de mogelijkheid hebt om met andere collega's te netwerken.

Enthousiast?

Vanaf nu kun je weer solliciteren voor het startmoment september 2022!

Je solliciteert op een retail management traineeship in een regio bij jou in de buurt, dit wordt ook de standplaats van jouw traineeship.

 

 

De voordelen van werken bij Lidl

Benieuwd naar de arbeidsvoorwaarden die wij je onder andere bieden?

Salaris
Auto
Feedback sessie
Succes & groei
Discobol
Boek
Fruit
Munten
Familie
Korting
Fitness
Hardlopen
Checklist

Na het lezen van de vacature nog vragen?

We hebben de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Bekijk ze hier

Solliciteer op één van de 6 vacatures!

In welke plaats?

Ga op zoek naar een baan waarin je geïnteresseerd bent

 
Wij zijn Top Employer