Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Duurzaamheid bij Lidl

Kipster boederij

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Als supermarktketen hebben we een grote impact op de wereld om ons heen. Daarom zetten we ons al jaren bewust in voor duurzaamheid. Om onze duurzame ambities waar te maken, werken we intensief samen met leveranciers en maatschappelijke organisaties. We kijken kritisch naar ons assortiment, naar de manier waarop we onze filialen bouwen en naar verspilling van voedsel en grondstoffen. Door keuzes te maken die beter zijn voor mens, dier en milieu, maken we duurzame producten betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Zo vergroten we onze positieve impact!

Way to go chocolade
Verspil mij niet
Collega achter de computer

Klantgericht & eenvoudig

Bijdragen aan een betere wereld en toch je vertrouwde producten kiezen? Doordat we ons bestaande assortiment continue verduurzamen, kiezen onze klanten eenvoudig voor producten met een keurmerk als Fairtrade, MSC of Biologisch.

Kostenbewust & efficiënt

Van nature gaan we zuinig om met energie en grondstoffen, verspillen we zo min mogelijk en investeren we in duurzaam bouwen en werken. Dat is goed voor het milieu én voor jouw portemonnee.

Collega’s als duurzaamheidsambassadeurs

Duurzaamheid zit in ons DNA. Dat zie je goed terug in het dagelijks werk van onze collega’s. Door het elke dag in de praktijk te brengen zijn zij de beste ambassadeurs van ons duurzaamheidsbeleid.

DC Almere_mijlpaal4

Duurzaam bouwen, duurzaam werken

Alle 21.000 medewerkers in onze filialen, distributiecentra en het hoofdkantoor werken energiebewust dankzij een internationaal erkende training over effectief energiemanagement.

Lidl Zero in Woerden

Alle filialen aardgasvrij!

Als eerste supermarktketen in Nederland zijn al onze winkels van het gas af. Een elektrische warmtepomp vervangt de aardgasaansluiting en zorgt voor verwarming én koeling! Dat is dus duurzaam en heel efficiënt.

Het distributiecentrum in Oosterhout

Het duurzaamste distributiecentrum van Nederland

Ons distributiecentrum in Oosterhout voldoet aan de allerhoogste normen voor duurzaam bouwen. Aan alles is gedacht. Van slim gebruik van daglicht en regenwater tot een accu die ervoor zorgt dat de zonne-energie, die de 2.700 panelen op het dak opwekken, optimaal kan worden benut.

Lidl green bag
Kipster boederij
Rookvrije generatie

Lidl Green Bag

Als eerste supermarkt in Nederland introduceerde Lidl een duurzaam alternatief voor het plastic groente- en fruittasje. De ‘Lidl Green Bag’ is sterk, herbruikbaar en wasbaar. Zo gaan ze lang mee.

Het duurzaamste ei ter wereld

Reststromen uit bakkerijen als voer en een verblijf dat erg lijkt op hun natuurlijke omgeving, waarin ze heerlijk kunnen rondscharrelen; dat maakt ons Kipster-ei uniek in de wereld.

Op weg naar een rookvrije generatie

Als eerste supermarktketen stopt Lidl met de verkoop van sigaretten en tabak. En voor medewerkers die willen stoppen met roken is er een effectieve training. Zo steunen we de Alliantie Nederland Rookvrij.

Wij willen het beste voor onze klanten en voor de wereld om ons heen.

Benieuwd naar de rest van onze initiatieven?

Klik hier voor meer informatie

Ontdek jouw mogelijkheden

Wil jij samen met Lidl werken aan een duurzame toekomst? Ben jij een echte aanpakker en voel jij je thuis bij een supermarktketen die elke dag groeit en vernieuwt? Ga dan aan de slag op één van onze vakafdelingen.

Bekijk onze vacatures