Maak het waar bij Lidl
Vacatures Login

Logistiek management traineeship

Solliciteer direct
Logistiek management trainee in gesprek met teammanager

Functie level

Logistiek management traineeship

Distributiecentrum

Twee keer per jaar – in maart en september - starten wij met een 18 maanden durend traineeship. We zijn voor dit traineeship op zoek naar ambitieuze (net) afgestudeerden die in één van onze distributiecentra leidinggevende ervaring op willen doen en klaar zijn voor een kickstart van hun carrière.

Via het logistiek management traineeship word jij “grootgebracht” om het verschil te maken en mee te bouwen aan de verdere toekomst van Lidl. Na het succesvol afronden van je traineeship stroom je uit in de functie van teammanager, waarin je de verantwoordelijkheid hebt voor zo’n 20 tot 30 medewerkers op één van onze distributiecentra. Je bent verantwoordelijk voor je eigen team en samen maken jullie het verschil.

Onze vacatures gaan ongeveer 6 maanden voor de startmomenten (maart en september) open. Onderaan deze pagina kun je dan alle openstaande logistiek management traineeship vacatures vinden.

De baan

Je begint je traineeship met een basisopleiding in de supermarkt en je maakt kennis met diverse afdelingen in het distributiecentrum en op het regiokantoor. Hierdoor krijg je een goed en breed beeld van de dagelijkse werkzaamheden in de regio.

Daarna ga je aan de slag in het distributiecentrum waar je alles leert over de afdelingen Proces en Operations. Je begint bij de basis en krijgt geleidelijk steeds meer leidinggevende taken, waarna je uiteindelijk de rol van teammanager zal vervullen.

Tevens ga je ook meedraaien op de afdeling Supply Chain op het distributiecentrum. Op het distributiecentrum is de samenwerking tussen supply chain en logistiek enorm belangrijk, daarom is een tijdelijke periode op de Supply Chain afdeling ook onderdeel van jouw logistiek management traineeship.

Richting het einde van de 18 maanden word je voorbereid op de functie die je gaat bekleden na je traineeship. Op basis van jouw ontwikkeling en voorkeur tijdens het traineeship wordt er een keuze gemaakt op welke afdeling in het distributiecentrum jij als leidinggevende aan de slag gaat.

Naast een snelle leercurve op de werkvloer volg je een trainingsprogramma om jezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Zo start je traineeship met een gezamenlijke kick-off waar je de hele trainee groep beter leert kennen. Gedurende het traineeship volg je samen met deze groep intervisies en tweedaagse trainingsdagen met overnachting waarbij thema’s als persoonlijk leiderschap, effectief communiceren en impact maken aan bod komen én ga je aan de slag met jouw persoonlijk groeiplan. Je legt tijdens deze trainingsdagen de basis voor jouw verdere ontwikkeling en kunt samen met jouw groep mede-trainees van verschillende vakgebieden ervaringen uitwisselen. Dit zorgt ervoor dat jullie samen een hechte groep trainees worden.

Jouw profiel

Je werkt graag doelgericht en kunt aanpakken op het moment dat dit nodig is. Jij wacht niet af maar onderzoekt, vraagt en doet. Je voelt je thuis in onze no-nonsense cultuur en je krijgt energie van werken in een dynamische omgeving waarin de klant centraal staat en we samen met het team de beste resultaten willen behalen.

Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding in de richting van bijvoorbeeld: Supply Chain Management, Logistiek ( & Economie), Bedrijfskunde, (Commerciële) Economie of vergelijkbaar.
 • Minimaal een praktische ervaring (stage, vrijwilligerswerk, relevante bijbaan, eigen onderneming etc.)
 • Heb je al ervaring opgedaan in de logistiek dan is dit een pré.
 • Je hebt 0 -2 jaar werkervaring.
 • Affiniteit met de supermarkt/retailbranche is mooi meegenomen, maar geen vereiste.
 • Je vindt het leuk om de verantwoordelijkheid te hebben over een team en op die manier een team te ontwikkelen en processen te verbeteren.
 • Je bent flexibel als het gaat om werktijden, af en toe in het weekend werken is voor jou geen probleem.

Wij bieden

 • Een uitgebreid programma met veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Afgestemd op jouw behoeften krijg je een divers pakket aan verantwoordelijkheden in een dynamische en praktijkgerichte omgeving. Dit gaat hand in hand met een uitgebreid trainingsprogramma waarbij je continu wordt gestimuleerd om hetgeen wat je hebt geleerd de volgende dag in de praktijk te brengen.
 • Gedurende het hele traineeship word je intensief begeleid. Vanuit de het distributiecentrum door een betrokken leidinggevende en vanuit het regiokantoor door een persoonlijke coach. Beiden ondersteunen jou in jouw ontwikkeling en helpen jou om het beste uit jezelf te halen.
 • Een divers team dat benieuwd is naar jouw (logistieke) ideeën.
 • Een interdisciplinaire traineegroep waarmee je samen trainingen volgt en regelmatig kunt sparren.
 • Een uitdagende baan met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden.
 • De kans om mee te groeien met en bij te dragen aan één van de meest succesvolle retailorganisaties van Nederland.
 • De mogelijkheid om leidinggevende te zijn in één van de (duurzaamste) distributiecentra van Nederland.
 • Je eigen team van ongeveer 20 – 30 collega’s die jij gaat helpen en begeleiden om het beste uit zichzelf te halen in ons distributiecentrum. 
 • Een bedrijfsnetwerk (Jong Lidl) waardoor je door middel van toffe events en inspirerende activiteiten de organisatie nog beter kan leren kennen, jezelf verder kan ontwikkelen en de mogelijkheid hebt om met andere collega's te netwerken.

Enthousiast?

Vanaf nu kun je weer solliciteren voor het startmoment september 2022!

Je solliciteert op een logistiek management traineeship in een distributiecentrum bij jou in de buurt, dit wordt ook de standplaats van jouw traineeship.

De voordelen van werken bij Lidl

Benieuwd naar de arbeidsvoorwaarden die wij je onder andere bieden?

Salaris
Succes & groei
Discobol
Fruit
Boek
Munten
Winkelwagen
Fitness
Hardlopen
Familie
Checklist

Na het lezen van de vacature nog vragen?

We hebben de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Bekijk ze hier

Solliciteer op één van de 1 vacatures!

In welke plaats?

Ga op zoek naar een baan waarin je geïnteresseerd bent

 
Wij zijn Top Employer