Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Emile, Medewerker Schoonmaak en Recycling

Verhaal Emile

"Ik zie mezelf hier wel oud worden."

Onze collega Emile wordt altijd glazig aangekeken als hij zegt dat hij bij Afvalverwerking werkt. Maar de termen recycling, emballage en duurzaamheid maken zijn werk bij Lidl wel duidelijk. “Al komt er veel meer bij kijken dan velen denken, hoor! Ik doe mijn werk met veel plezier en ben blij dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan een betere wereld.”

Steeds meer

“Eigenlijk is er maar weinig afval dat niet wordt gerecycled. In mijn drie jaar bij Afvalverwerking op het DC zijn er steeds meer producten bijgekomen die we apart verwerken; bijna al ons afval wordt hergebruikt! Ik haal er veel voldoening uit, want het is goed voor het milieu en grondstoffen worden schaars, dus hergebruik is echt nodig. Daarom is het elke dag weer mijn doel om zoveel mogelijk weg te werken en vind ik het mooi als ik weer iets nieuws zie gebeuren. Zoals dat we nu ook de plastic bandjes, die om verpakkingen heen zitten, apart verzamelen en afvoeren. Die gingen vorig jaar nog bij het bedrijfsafval!”

Fabriek

“Elke ochtend is het een verrassing waar ik die dag terechtkom. Dat kan bij de flessen zijn of de heftruck, maar ook bij folie en karton, het bedrijfsafval of de schoonmaak. Ik hoop altijd dat ik op de heftruck wordt ingeroosterd, maar bij de flessen vind ik het ook interessant. De afwisseling vind ik eigenlijk het leukst. Dat is inmiddels uitgebreid tot een soort kleine fabriek: de grote zakken met flessen uit de filialen gooi ik leeg in de machine. Die scant ze, telt ze en in de bouwmachine worden ze geplet tot balen. Die worden opgehaald en in Duitsland worden er nieuwe producten van gemaakt.”

Helpen

“Ook mooi vind ik dat producten die bij ons terugkomen omdat de verpakking is beschadigd, niet worden weggegooid, maar naar de voedselbank gaan. Ik vind het belangrijk om mensen die het niet zo breed hebben te helpen. Ik ga met plezier naar mijn werk, heb een leuk team en een aardige leidinggevende, dus ik zie mezelf hier wel oud worden.

 

Aan de slag in één van onze distributiecentra?

In onze distributiecentra komt alles samen. De hele dag rijden vrachtwagens af en aan. Zo’n dynamische plek biedt volop kansen voor aanpakkers. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie