Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Lars, Hulpkracht in het distributiecentrum

Lars_HKDC

"Deze bijbaan is perfect te combineren met mijn studie"

Een goedbetaalde bijbaan die zo flexibel is dat je vaak zelf kunt bepalen wanneer je werkt. Klinkt te goed om waar te zijn? Niet bij Lidl. Als hulpkracht in een van onze distributiecentra (DC) werk je in een leuk team mee aan de efficiënte bevoorrading van onze winkels, op de momenten die jou het beste uitkomen. En dat heeft zo zijn voordelen. Voor Lars betekenen de flexibele uren en de mooie beloning bijvoorbeeld dat hij optimaal kan genieten van het studentenleven.

“Ik studeer informatica in Breda en woon daar ook op kamers. Ik ben best actief in het studentenleven. Ik ben lid van een studentenvereniging en zit ook in commissies. Daarom is het zo ideaal dat Lidl superflexibel is. Ik kan bij wijze van spreken vandaag vragen of ik morgen een paar uurtjes kan werken en dat kan altijd wel. Dat maakt dit werk voor studenten wat mij betreft wel een aanrader.”

 

Extra handjes

“In het DC werkt een heel diverse groep collega’s. Maar ons team hulpkrachten bestaat voor het grootste gedeelte uit studenten. Het is een leuke ploeg. Met een aantal collega’s ben ik ook goed bevriend geraakt. We doen regelmatig een drankje, of we gaan samen stappen.

 

Wij zijn in het DC de extra ‘handjes’ naast de vaste medewerkers. Samen zorgen we ervoor dat de winkels op tijd hun bestelling ontvangen. Omdat wij vaak in de avond en in het weekend werken, kunnen we ook werk voorbereiden. Dan verzamelen we bijvoorbeeld alvast orders voor feestdagen en andere thema’s in de winkel.”

Fysiek bezig

“Orders picken is geen zwaar werk, maar je bent wel lekker fysiek bezig. Als je nieuw binnenkomt, word je eerst ingewerkt door een collega. Die laat zien hoe je een bestelling verzameld en helpt je om je weg te vinden in het DC. Al snel weet je alles te staan, word je steeds sneller en stapel je slimmer. Elk filiaal bestelt een andere hoeveelheid en andere producten, dus elke pallet is in principe uniek. Je moet daarom vanaf het begin bedenken hoe je die slim opbouwt. Zo word je steeds weer uitgedaagd.

Inmiddels heb ik ook al wat meer verantwoordelijkheid gekregen. Ik help bij het tellen van de voorraad en werk soms nieuwe collega’s in. In overleg is er veel mogelijk als je aangeeft dat je een volgende stap wilt zetten en laat zien dat je meer verantwoordelijkheid aankunt. Wat betreft mijn ambities na mijn studie is een traineeship binnen Lidl denk ik wel een realistische mogelijkheid. Maar ook in mijn eigen vakgebied is veel werk te vinden, dus ik ga kijken wat er op mijn pad komt.”

Aan de slag in één van onze distributiecentra?

In onze distributiecentra komt alles samen. De hele dag rijden vrachtwagens af en aan. Zo’n dynamische plek biedt volop kansen voor aanpakkers. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie