Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Niek, Teammanager operations

Niek- teammanager in het distributiecentrum

Geluisterd, gehoord en werk gemaakt van doorgroeimogelijkheden bij Lidl

Het is alweer ruim 14 jaar geleden dat Niek zijn cv inleverde bij Lidl om als hulpkracht aan het werk te gaan. Door de jaren heen heeft hij continu stappen gemaakt in zijn carrière binnen de retail. Een tijdje geleden is hij een nieuwe richting ingeslagen. Hij heeft het filiaal ingeruild voor het distributiecentrum (DC) in Etten-Leur als teammanager. Een hele andere tak van sport, die hem verder uitdaagt om te blijven groeien binnen dit dynamische vakgebied. 

Hoe ziet jouw loopbaan bij Lidl er tot zover uit?
“Ik ben bij Lidl in Etten-Leur binnengekomen als hulpkracht, zodat ik mooi wat geld kon verdienen naast mijn ICT-opleiding. Ik merkte dat ik het werken hier zo leuk vond, dat ik besloot om een andere opleiding te volgen. De BBL-mbo 4 opleiding Detailhandel sloot het beste aan. Ik ben het gesprek aangegaan met mijn leidinggevende met de vraag of ik bij Lidl vier dagen kon werken en één dag naar school kon. Toen was dit nog vrij nieuw en gelukkig waren mijn collega’s net zo enthousiast als ik. Ik werd steeds meer betrokken en kreeg zelfs een vast contract aangeboden. In die periode werd onze nieuwe groenten & fruit afdeling steeds meer een paradepaard. Daar werd volop aandacht aan besteed en ik was trots om op deze afdeling te werken.”

“Toen ik bijna klaar was met mijn opleiding kreeg ik de vraag: “wil je assistent supermarktmanager worden bij ons filiaal in Prinsebeek?” Die kans greep ik met beide handen aan, want dit betekende dat ik ook weer mocht samenwerken met mijn oud-supermarktmanager. In dit filiaal heb ik de basis gelegd voor mijn verdere carrière. Ik merkte dat ik alleen nog moest groeien in het plannen en leidinggeven. Om mij op dit gebied verder te ontwikkelen werd ik over overgezet naar een filiaal in Terheijden. Daar was het een stuk rustiger en kon ik mij gemakkelijker focussen op de punten waar ik in wilde groeien.”

“Rond mijn 21ste werd een nieuw filiaal in Breda geopend. Dat was een pittige uitdaging, want we realiseerden met twaalf collega’s een behoorlijk hoge omzet. In die periode kwam er ook veel op mij af in mijn privé-leven. Het werd even te veel, dus ging ik na overleg weer terug naar Prinsebeek. Deze vertrouwde omgeving gaf mij rust en na anderhalf jaar was ik weer klaar voor de volgende stap. Dus heb ik een periode in een filiaal in Roosendaal gewerkt. Hier werkte ik veel samen met de rayonmanager, die uiteraard veel contact had met het distributiecentrum (DC). Zaken als de avondleveringen op tijd binnen krijgen of als er iets anders geregeld moest worden, waren geen probleem. Dat werd allemaal goed geregeld. Deze samenwerking was bijzonder prettig, want zo realiseerden we samen groei.”

Wat heeft jou bewogen om de overstap te maken van het filiaal naar het DC?
”Na die periode heb ik nog een tijd gewerkt in andere filialen, waaronder als supermarktmanager in het filiaal in Rijen. Daarnaast was er nog een belangrijke verandering in mijn leven: ik werd vader. Toen ons kindje geboren was, merkte ik dat ik meer behoefte had aan stabiele werktijden. Daarom ben ik het gesprek aangegaan met mijn rayonmanager en werd ik vervolgens aangesproken door de manager distributiecentrum. Niet veel later mocht ik een dag meelopen in het DC, puur om te ervaren hoe het daar was. En die ervaring was werkelijk bijzonder. Er werd zoveel tijd voor mij gemaakt, zowel door alle managers als de medewerkers. De klik was er direct. Ik stond in het kantoor waar ik over het hele DC heen kon kijken en dacht: dit is het! Ook tijdens mijn inwerkperiode werd ik een-op-een meegenomen in de gang van zaken. Ondanks dat het druk was, werd er tijd gemaakt om mijn vragen te beantwoorden.”

Hoe helpt jouw winkelervaring mee aan jouw nieuwe rol in het DC?
“In de winkel was ik de eindverantwoordelijke. Bij het DC ben ik samen met een team eindverantwoordelijk. Juist omdat ik veel ervaring op heb gedaan, weet ik precies waar filialen tegen aanlopen wat betreft de logistieke processen. Met deze kennis ben ik veel aan het sparren met mijn collega’s. Hoe kan iets beter of efficiënter binnen onze processen? Ik heb altijd geambieerd om mijn functie perfect uit te voeren. Bij Lidl weet ik: hard werken wordt beloond. Ik krijg trainingen aangereikt en er wordt altijd goed naar mij geluisterd. Voor nu zit ik prima op mijn plek als teammanager in het DC. Mijn doel? Hier alles goed voor elkaar hebben.”

Aan de slag in één van onze distributiecentra?

In onze distributiecentra komt alles samen. De hele dag rijden vrachtwagens af en aan. Zo’n dynamische plek biedt volop kansen voor aanpakkers. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie