Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Mandy & Anouk over Finance

Hero_Verhaal Anouk Mandy

Lekker in balans bij Finance

Bij Lidl staat groei centraal. Niet alleen in het grote plaatje, maar juist ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Als teamleiders op de afdeling Finance dragen Anouk (33) en Mandy (27) daar graag hun steentje aan bij. Zelf leren en groeien ze ook nog elke dag. Op afstand een team aansturen in Roemenië? De administratie van onze logistieke distributiecentra erbij? Het maakt hun werk alleen maar dynamischer.

Anouk: “In zo’n grote organisatie is er elke dag wel iets waar je snel een oplossing voor moet bedenken of waar je advies over moet geven. Uitdaging genoeg dus. Ik spreek in mijn functie ook bijna alle afdelingen binnen Lidl. Daardoor leer ik regelmatig iets nieuws over wat er allemaal gebeurt binnen Lidl. Én het maakt mijn werk heel afwisselend.

Ik heb in de vijf jaar dat ik nu bij Finance werk verschillende functies vervuld. Ik ben begonnen als medewerker Crediteuren, was een tijdje medewerker Activa en toen heb ik gesolliciteerd op de functie van teamleider Crediteuren. Dat doe ik nu ruim 2,5 jaar. Mijn team verwerkt inkomende facturen voor alles wat niet in de winkels wordt verkocht. Sinds vorige maand ben ik ook teamleider Grootboek Overige Entiteiten. Dat gaat over de administratie van de logistieke distributiecentra in Nederland die goederen door heel Europa sturen. Met de cijfers die wij aanleveren kunnen zij weer verder.”

Het kan altijd beter

Mandy: “Ik werk nog niet zo lang voor Lidl als Anouk. In 2020 was ik gedetacheerd bij Lidl. Een tijdje na afronding van de opdracht werd ik gebeld. Of ik écht voor Lidl wilde komen werken. Dat wilde ik zeker, want ik vind Lidl een superleuk bedrijf! Sinds februari 2023 ben ik teamleider Crediteuren.

Mijn team is verantwoordelijk voor de verwerking van alle goederen-facturen. Hierbij worden we geholpen door het Shared Service Center in Roemenië, waar onze operationele werkzaamheden worden uitgevoerd. En samen met andere afdelingen zijn we ook voortdurend bezig processen te verbeteren. Hoe kan alles wat te maken heeft met het boeken van facturen sneller, beter en makkelijker? Daar heb je elkaar voor nodig.

Daarnaast houdt het team zich bezig met technische ondersteuning rond EDI, waarbij alles van de goederenstroom – van bestelling tot facturatie - via één systeem verloopt.”

 

Gek op cijfers

Anouk: “Wat ik mooi vind aan dit werk; een balans is altijd in evenwicht. Soms is dat wel even een puzzel, maar dat maakt het juist leuk!”

Mandy: “Dat geldt voor een factuur ook. Als een leverancier 1.000 stuks factureert, dan moeten die 1.000 stuks wél zijn ontvangen. Als we een verschil constateren moet je daar soms écht even induiken. In mijn team zitten mensen die dát dus juist heel leuk vinden.”

Anouk: “Ik denk dat mensen in je team ook het best tot hun recht komen als je kijkt naar wat ze leuk vinden en goed kunnen. Je krijgt bij Lidl veel kansen om te groeien. Als je iets ziet wat beter kan en je hebt een goed verhaal dan krijg je het vertrouwen om dat te gaan doen. Als teamleider wil ik dat ook stimuleren. Het mooiste is als iemand zelf gaat bloeien en je dat kan ondersteunen.”

Groeien en bloeien

Mandy: “Daar sluit ik me helemaal bij aan; als teamleider wil ik mijn teamleden ook vertrouwen geven. Binnenkort begin ik met een leiderschapstraject, via de Lidl Academy daar hoop ik nog meer te leren over hoe je als leidinggevende kunt bijdragen aan de groei van je collega’s en je team. Dat is ook mijn doel voor de komende tijd: verder groeien als teamleider.”

Anouk: “Ik heb die opleiding vorig jaar gedaan. Zo leuk! Ik zou wel weer willen. Ik heb daar heel veel uitgehaald. Je spreekt allemaal collega’s van andere afdelingen. Inhoudelijk doe je ander werk, maar je komt erachter dat je eigenlijk allemaal wel met vergelijkbare vragen en uitdagingen rondloopt. Het is heel leerzaam om te zien hoe iedereen daarmee omgaat.”

Zo’n andere kijk op dingen kan je echt weer verder helpen. Dat heb ik ook gemerkt in de gesprekken die ik heb in het kader van het mentorprogramma. Mijn mentor zit op een totaal andere afdeling waar ik eigenlijk nooit contact mee heb. We delen de Lidl-cultuur, maar tegelijk heeft hij een heel ander perspectief en dat maakt het voor mij heel waardevol.”

Mandy: “Eens. Ik hoop vooral iets te leren van de kennis en ervaring van mijn mentor. Ik ben vrij jong. Hoe zorg je ervoor dat mensen iets van je aannemen, ook al ben je jonger? Het is mooi dat ik door het mentorprogramma de kans krijg om over dat soort dingen te sparren.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Wil je ook werk maken van de groei van Lidl en jezelf?

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie