Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Roosmarijn, Senior Manager Recht & Compliance

Roosmarijn op kantoor met collega's

Dat positieve gevoel bij Lidl is nooit meer weggegaan

Vanaf het eerste sollicitatiegesprek wist Roosmarijn het al: hier wil ik werken. En die match is wederzijds. Ze is sinds 2014 in dienst bij Lidl en heeft ondertussen mooie stappen gemaakt binnen de organisatie en verschillende afdelingen. Iets waar ze trots op is. Alle kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan, geeft ze nu door als senior manager aan haar team van de afdeling Recht & Compliance.

Waarom heb je voor Lidl gekozen?

“De juridische wereld heb ik altijd interessant gevonden. Na de opleiding rechten kwam ik in mijn toenmalige baan steeds meer in aanraking met privacyrecht. Niet veel later kreeg ik via LinkedIn een bericht van Lidl met een uitnodiging voor een gesprek. En tot op de dag van vandaag kijk ik nog steeds terug naar een fijn gesprek. Ik ging helemaal blij naar huis. Er was geen twijfel mogelijk: hier wilde ik werken.”

“Zo ben ik bij Lidl als privacy officer gestart. Meteen kwam ik in een uitgebreid inwerkprogramma terecht. Ik kreeg de hele organisatie te zien en werd bijna letterlijk met open armen ontvangen door alle collega’s van alle afdelingen. Ook ben ik tijdens deze inwerkperiode een paar dagen naar Duitsland geweest en een week naar Griekenland. Wat ik heel prettig vind bij Lidl, is dat ik direct het vertrouwen kreeg van mijn leidinggevenden. Ondanks dat ik nieuw was kreeg ik te horen: doe maar, jij bent de specialist. Als jij van mening bent dat (het beleid omtrent) de omgang met persoonsgegevens binnen Lidl anders moet worden ingericht, zet het ook om. En dat prettige gevoel van vrijheid heb ik nog steeds.”

Hoe ziet jouw carrière bij Lidl er tot zover uit?

“Na een halfjaar als privacy officer kwam mijn leidinggevende naar me toe met de vraag of ik naast Privacy ook Compliance op wilde pakken. Ze was van mening dat ik dit, in samenwerking met een andere collega zeker kon. Vooral als je kijkt naar het opstellen en invoeren van beleid hebben Privacy en Compliance een bepaald overlap bij zo’n grote organisatie. Door uitbreiding van de afdeling ben ik in 2018 doorgegroeid naar teamleider op de afdeling Privacy & Compliance. Direct naast mijn werkplek zat de toen nieuwe afdeling Corporate Governance, dus ik kreeg daar aardig wat van mee. Alsof het zo moest zijn, kwam er een positie beschikbaar als senior manager voor de afdeling Corporate Governance. Deze functie was op mijn lijf geschreven. Hier hield ik mij samen met het team bezig met proces-, project- en risicomanagement en het coördineren van processen op de regio administratie. Fantastisch om zo’n afdeling samen met het team vorm te mogen geven, hier heb ik veel geleerd.”

Roosmarijn op kantoor

“Ik spoel even terug naar mijn allereerste functioneringsgesprek bij Lidl. Hier vroeg mijn leidinggevende, de senior manager Recht & Compliance, waar mijn ambitie over vijf jaar lag. Daarop antwoordde ik: jouw baan lijkt me wel wat. In november 2019 begon mijn voormalige leidinggevende voor zichzelf en kreeg ik de kans om het stokje over te nemen. Mijn hart lag altijd al bij de juridische wereld en ik zag veel mogelijkheden om deze afdeling verder uit te bouwen. Juist omdat ik verschillende stappen heb gemaakt qua functies en afdelingen, was het tijd om deze kans te grijpen. En dat heb ik met volle overtuiging gedaan. Nu ben ik eindverantwoordelijjk voor de afdeling Recht & Compliance, dat bestaat uit 4 teams en in totaal 13 collega's. Ik wil dat zij iedere dag weer het beste uit zichzelf halen en dat doe ik door ze de nodige vrijheid te geven. Continu letten op de kleinste details? Daar ben ik niet van. Alleen samen creëren wij een nóg stevigere afdeling die de hele organisatie op de beste manier verder kan helpen.”

Wat zijn jouw toekomstige ambities?

“Gedurende mijn carrière heb ik veel mogelijkheden gekregen bij Lidl. Niet alleen qua doorgroeimogelijkheden, ook als we het hebben over mijn eigen ontwikkeling als professional. Zo kreeg ik van Lidl de kans om op hun kosten de certificaten CIPM en CIPP/E (certificering voor Privacy Professionals) te halen. Ook heb ik het opleidingstraject High Five gevolgd. Hier ben ik samen met collega’s eens goed aan het sparren geweest om te ontdekken wat ik allemaal wil bereiken met mijn team. Lidl geeft de vrijheid om een prettige werk-privébalans te creëren. Ik heb namelijk twee jonge dochters en dat vraagt toch om het nodige schakelen. Gelukkig is het geen probleem om af en toe eens thuis te werken, dat geeft even wat meer rust. Het belangrijkste is dat ik iedere dag weer met plezier van en naar mijn werk ga. En geloof me: dat doe ik hier al vanaf dag één.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Staat jouw deur altijd open voor collega’s die juridisch advies nodig hebben? Ben je leergierig en wil je vol enthousiasme de reputatie van Lidl helpen hooghouden? Kom dan ons team versterken!

Naar vacatures Recht & Compliance

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie