Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Ebru, Supermarktmanager

Supermarktmanager aan het werk

Van hulpkracht naar supermarktmanager

Ebru was 19 en studeerde Pedagogiek toen ze als hulpkracht begon bij Lidl. Door te laten zien dat ze ambitieus is en de kansen die ze krijgt steeds met beide handen aan te grijpen, maakt ze een flitsende carrière. Inmiddels is ze 27 jaar en supermarktmanager binnen Lidl.

Vliegende start
“Bij Lidl kun je snel doorgroeien, dat werd me meteen duidelijk. Als je de ambitie hebt om verder te komen en elke kans pakt, ligt de weg voor je open. Maar je moet er wel echt voor gáán. Nadat ik een tijdje als assistent supermarktmanager had gewerkt, wilde ik doorgroeien tot plaatsvervangend supermarktmanager. Maar op een paar puntjes moest ik me eerst nog wat verder ontwikkelen. Ik ben toen uitgenodigd om mee te doen aan een talentenklas. Samen met een opleidingsadviseur heb ik o.a. gewerkt aan het verbeteren van mijn overtuigingskracht, effectief communiceren en prioriteiten stellen. Zo heb ik mijn doelen bereikt en was ik helemaal klaar voor mijn volgende stap.”

“Als plaatsvervangend supermarktmanager kreeg ik nieuwe verantwoordelijkheden. Je doet de bestellingen, maakt de roosters en stuurt collega’s op de werkvloer aan. In het begin vond ik het best lastig om leiding te geven aan mensen die ouder zijn dan ik. Vaak was ik de jongste in het filiaal. Met de tijd leer je hoe je daarmee moet omgaan. Ik denk wel dat leidinggeven al een beetje in je moet zitten, maar dankzij Lidl ben ik daar verder in gegroeid, door trainingen en ook door gesprekken met mijn eigen leidinggevenden.”

Aandacht voor ontwikkeling
“Sinds november 2020 ben ik supermarktmanager en ben ik volledig verantwoordelijk voor mijn eigen filiaal. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat we een goede omzet draaien, dat de winkel er perfect uitziet en alles op rolletjes loopt. En natuurlijk besteed ik veel aandacht aan de ontwikkeling van het team. Ik neem mensen aan die goed in het team passen en zorg voor goede begeleiding van talent.”

“Omdat ik zelf ook jong ben begonnen bij Lidl weet ik hoe belangrijk het is dat je mensen motiveert en complimentjes geeft als het goed gaat. En dat je goed kijkt en luistert naar je team en ook kansen biedt. Het heeft mij destijds heel erg gemotiveerd dat mijn rayonmanager iets in mij zag en mij een mooi aanbod deed. Ik vind het mooi om mijn eigen ervaring te delen met collega’s en ze te motiveren om alles uit zichzelf te halen. Ik word blij als ik collega’s zie groeien, net zoals ik dat heb gedaan.”

Portret Ebru voor het filiaal

Trots
“Ik ben waanzinnig trots dat ik op zo’n jonge leeftijd al zoveel bereikt heb. Lidl zet zich ook in voor meer vrouwen in leidinggevende posities. Ik vind dat goed. Een vrouw als leidinggevende heeft denk ik ook voordelen voor de organisatie. Ik merk bijvoorbeeld dat ik soms net een andere kijk op dingen heb dan mijn mannelijke collega’s. Ik kan me bijvoorbeeld goed inleven in anderen en mijn collega’s weten dat ze altijd hun verhaal kwijt kunnen bij mij.”

“Ik vind het belangrijk dat de verhouding tussen vrouwelijke en mannelijke leidinggevenden gelijk is. Het mooie is dat ik daar nu zelf positief aan kan bijdragen door iedereen kansen te bieden en vrouwelijke collega’s te inspireren hun ambities waar te maken. Toch moet het in de eerste plaats uit jezelf komen. Als je wilt doorgroeien, dan moet je ervoor gaan. Je moet zelf de stap zetten. Als je ambities hebt, moet je dat laten weten en laten zien wat je in je mars hebt. Die assertiviteit wordt gewaardeerd en de ruimte is er. Als je écht wilt, zijn er genoeg kansen om te groeien. Daar ben ik zelf het levende bewijs van.”

Nooit uitgeleerd
“Je moet sterk in je schoenen staan in de functie van supermarktmanager. Ik hou van duidelijke afspraken. Toen ik als supermarktmanager begon in mijn filiaal heb ik meteen een paar dingen opgepakt. We hebben bijvoorbeeld nog een keer kritisch gekeken naar de processen in de winkel. En dat zie ik inmiddels ook terug. Ook van klanten krijgen wij positieve reacties. Dat voelt goed. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Voor mijn collega’s leek ik in het begin misschien een beetje streng, maar inmiddels kennen ze me beter en weten ze dat ik altijd vrolijk ben, goed kan luisteren en graag meedenk.”

“Ooit wil ik rayonmanager worden, maar zover is het nog niet. Eerst wil ik mezelf weer verder ontwikkelen. Door bijvoorbeeld een keer de stap te zetten naar een groter filiaal krijg je weer meer verantwoordelijkheid en groei je in je functie. Zo zijn er steeds nieuwe uitdagingen. Ik weet dat er volop mogelijkheden zijn om carrière te maken en dat is precies wat ik nodig heb, want ik ben nooit uitgeleerd!”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie