Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Maarten, Rayonmanager

Maarten

Parttime werken motiveert mij juist meer!

Als leidinggevende parttime werken om een dag extra te kunnen doorbrengen met je kind, kan dat eigenlijk wel? Jazeker, vinden we bij Lidl. Bij ons hoeft geen enkele collega daarvoor de professionele ambitie op een lager pitje te zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat een prettige werk-privé balans goed is voor de motivatie en daarmee ook voor Lidl. Hoe dat werkt in de praktijk? Rayonmanager Maarten kan er alles over vertellen.

“Zo’n 8 jaar geleden ben ik bij Lidl begonnen als trainee. Ik kende de supermarktwereld toen al goed. Na mijn traineeship ging ik als rayonmanager (RM) aan de slag en kreeg al snel een mooie uitdaging. Lidl groeide en supermarktmanagers kregen meer verantwoordelijkheden. Om ze daarvoor klaar te stomen, ontwikkelden we het opleidingstraject Lidl Next. Mijn rol was om als sparringpartner duidelijk te krijgen wat zij nodig hadden.”

Kiezen voor kwaliteit

“Als eindverantwoordelijke voor de resultaten in mijn rayon zorg ik er samen met een team van leidinggevenden voor dat alles binnen de filialen op rolletjes loopt en dat we de Lidl-belofte aan onze klanten waarmaken. Ik ben verantwoordelijk voor 4 filialen. Toen ik fulltime werkte waren dat er 5, maar toen ik vader werd, wilde ik parttime gaan werken.

Er werd positief gereageerd toen ik vertelde dat ik parttime wilde werken. “Prima, gaan we regelen”, kreeg ik te horen. Dat gaf mij een goed gevoel. Parttime werken wordt in mijn ervaring over de hele linie gezien als normaal en wordt ook gestimuleerd.

In overleg met mijn leidinggevende hebben we bewust gekozen voor kwaliteit, één filiaal minder zodat de tijd die ik heb voor de filialen hetzelfde blijft. Ook over andere praktische zaken hebben we goede afspraken gemaakt. We hebben gekozen voor een vaste vrije dag. Daardoor weet iedereen op welke dag ik niet aanwezig ben. Op die dag worden geen overleggen met mij ingepland en word ik niet gebeld.

Bereikbaar zijn is heel belangrijk als RM. Collega’s kunnen mij altijd bellen met vragen. En zo hoort dat ook, vind ik. Daarom hebben we met elkaar een ‘buddy team’ gecreëerd. Ik kan daardoor mijn telefoon doorschakelen, zodat de bereikbaarheid gegarandeerd blijft, ook op mijn vrije dag. Ik zie dat als mooie voorbeelden van hoe er met me mee werd gedacht.”

Extra gemotiveerd

“Doordat ik een mooie balans heb tussen mijn werk als leidinggevende en tijd voor mijn gezin, kan ik mijn werk juist beter doen. Uiteindelijk is dat ook in het belang van Lidl. Ik heb het gevoel dat ik door die dag frisser in de wedstrijd sta. De tijd thuis geeft nieuwe energie en geeft me ook een extra moment om even, uit de werkmodus, te reflecteren op dingen. Ik denk dat ik daardoor juist nog gemotiveerder aan het werk ben.

Wat parttime werken mij persoonlijk brengt is dat ik in de afgelopen drie jaar mijn dochter ook echt heb zien opgroeien en veel meer betrokken ben als vader. Bovendien kon mijn vrouw hierdoor ook gewoon haar werk blijven doen. Dat vind ik ook belangrijk.”

Net zoveel kansen als parttimer

“Binnen Lidl zie ik wel dingen verschuiven. Mannelijke leidinggevenden die bijvoorbeeld vaker een dag vrij nemen om tijd met de kinderen door te brengen. Doordat ik als RM laat zien dat het mogelijk is om het ouderschap en een leidinggevende functie te combineren, gaan meer collega’s het als normaal zien. Ik verwacht dat meer collega’s gebruik gaan maken van de mogelijkheid om parttime te gaan werken.

Ik hoop dat mijn collega’s in elk geval zien dat je evenveel kansen krijgt als je parttime werkt. Het gaat uiteindelijk om de resultaten die je behaalt en de kwaliteiten die je hebt als leidinggevende.

De aanleiding voor parttime werken was in mijn geval gezinsuitbreiding. Maar dat kan net zo goed een opleiding zijn. Belangrijk is dat je jezelf de vraag stelt “Wat vind ik belangrijk in het leven en hoe combineer ik het beste mijn wensen en ambities?” En dat je alles goed afstemt met je leidinggevende en je team. Dan kan het jezelf en Lidl veel opleveren.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie