Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Mike, Supermarktmanager

Verhaal_Mike_1

“Kansen bieden doet meer voor diversiteit en inclusie dan regenboogvlaggen ophangen”

Mike (29) begon op zijn 16e als hulpkracht bij Lidl. Dichtbij huis, in een heel gezellig team dat al snel voelde als zijn werkfamilie. Die prettige sfeer was niet alleen fijn werken, het hielp hem ook om zichzelf te kunnen zijn. Want hij werkte nog maar net bij Lidl toen hij ‘uit de kast’ kwam. Door de positieve reacties van zijn collega’s en leidinggevenden is Mike vanaf dat moment altijd open over zijn geaardheid. Ook nu hij zelf leidinggeeft aan collega’s met allerlei verschillende achtergronden. Bij Lidl geloven we in de kracht van diversiteit!

“Als leidinggevende vind ik een open sfeer heel belangrijk. Dat draag ik zelf ook uit. Ik ben open over mijn seksuele geaardheid, hier binnen het filiaal weet iedereen het. Voor sommigen is het voor het eerst dat ze iemand ontmoeten uit de Queer-community, zoals ik het zelf noem. Ik verwacht niet dat iedereen me accepteert, maar ik vind het wel belangrijk dat er een sfeer is waarin je het kunt bespreken met elkaar en kunt zeggen: leven en laten leven.

Met nieuwe medewerkers komt het vaak al ter sprake in het sollicitatiegesprek. Ik stel mijzelf tijdens het gesprek altijd voor, zodat ze weten wie ze voor zich hebben. En dan vertel ik ook dat ik verloofd ben met Wesley. Ook als ik de vraag krijg of ik een vrouw of vriendin heb, antwoord ik altijd dat ik gelukkig ben met mijn vriend.”


Doel behaald

“Mijn leidinggevenden hebben me altijd beoordeeld op mijn inzet en werk. Zo kon ik groeien binnen Lidl. Ik werkte als hulpkracht in Halsteren en Bergen op Zoom, ook toen ik voor mijn studie in Rotterdam ging wonen. Na mijn studie bleef ik daar vanwege de liefde plakken, maar ik had ook besloten dat ik graag bij Lidl wilde blijven werken en me daar verder wilde ontwikkelen. Ik heb toen met mijn leidinggevende de mogelijkheden bekeken. Binnen twee maanden was het geregeld en kreeg ik de kans om als assistent supermarktmanager (ASM) aan de slag te gaan in Rotterdam!

Het was best even omschakelen, van een filiaal waar ik iedereen kende die boodschappen kwam doen, naar een filiaal in ‘de grote stad’. Maar het ging me goed af. Na een jaar in Rotterdam Zuid heb ik nog twee jaar als ASM gewerkt in Schiedam. Vervolgens kon ik aan de slag als plaatsvervangend supermarktmanager (PSM) in een ander filiaal in Schiedam en weer een jaar later kreeg ik de kans om terug te gaan naar de Dieselstraat, maar dan als supermarktmanager! Mijn ambitie was om voor mijn 30e SM te zijn en dat is gelukt. Check! Ik heb er hard voor gewerkt. Daar ben ik trots op. Met goede motivatie kun je ver komen bij Lidl, ook als je niet het juiste papiertje hebt.”

Motiveren
“Mijn werk is heel afwisselend. Ik vind de combi, werken op de vloer, op kantoor en het filiaal runnen heel leuk. Je bent voortdurend aan het zorgen dat alles op rolletjes loopt, dus je moet wel een beetje ‘chaosbestendig’ zijn, want er gebeurt veel tegelijk.

Leidinggeven gaat me goed af. Ik had het geluk dat ik al 13 jaar leider was bij de scouting. Volwassen mensen zijn niet anders dan kinderen: als je mensen wilt motiveren werken schouderklopjes beter dan je stem verheffen. En je moet consequent zijn, dan weten mensen wat ze aan je hebben. Dat vrijwilligerswerk bij de scouting heb ik lange tijd naast mijn werk gedaan, maar als SM moest ik weer even een nieuwe balans vinden, dus nu ben ik geen begeleider meer, maar zit ik in het bestuur.”

Jezelf kunnen zijn

“Ik ben blij dat Lidl actief aandacht besteed aan diversiteit binnen de organisatie. Ervaren dat je jezelf kunt zijn en kansen krijgt als ieder ander is voor mij veel belangrijker dan regenboogvlaggen ophangen. Het doet ook meer voor acceptatie van diversiteit, denk ik. Dat is helaas nog hard nodig weet ik uit eigen ervaring. Ik ben kortgeleden aangevallen op straat vanwege mijn geaardheid. Dat was pittig en ik heb er ook blijvend letsel aan overgehouden.

Het is in de eerste plaats een privékwestie die ik met hulp van mijn familie en vrienden moest oplossen. Maar ook van mijn werkfamilie heb ik veel steun gehad. In overleg met mijn team kon ik de eerste dagen af en toe een stapje terug doen als ik dat nodig had. Dat heeft het zeker wel makkelijker gemaakt om er weer bovenop te komen.

Dus nu kijk ik weer vooruit. Mijn vriend en ik gaan trouwen. De datum hebben we al, nu de rest van de voorbereidingen nog! Ook over mijn volgende stappen binnen Lidl denk ik natuurlijk wel eens na. Een keer een groter filiaal runnen lijkt me leuk. Ik ben nog niet zo lang SM dus daar wil ik eerst nog verder in groeien. Een ding weet ik wel zeker: het werk op de vloer en het klantcontact wil ik voorlopig nog niet missen.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een plek waar je jezelf kunt zijn? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie