Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Rianne, Assistent Supermarktmanager

Rianne voor het filiaal

"Ik heb hier ook profijt van mijn horeca skills"

Rianne (28) heeft altijd in de horeca gewerkt. De laatste jaren als gastvrouw en als partymanager op een trouwlocatie. Na een geplande pauze voor de geboorte van haar dochtertje wilde ze graag weer aan de slag. Maar toen sloeg de coronacrisis toe in de horeca. Nu werkt ze sinds mei als assistent supermarktmanager voor Lidl. En daar kan ze haar horeca-skills verrassend goed kwijt.

“Eigenlijk was alles al geregeld om weer in de horeca te beginnen. Ik zou starten in een nieuwe functie, maar de eerste lockdown gooide roet in het eten. Omdat ik niet het type ben om stil te zitten - horeca hè - ben ik verder gaan kijken. Mijn schoonzusje werkt al jaren bij Lidl. Die is daar heel enthousiast over. Zelf had ik nog nooit in een supermarkt gewerkt. Daarom wilde ik in eerste instantie solliciteren als verkoopmedewerker. Maar toen ik de beschrijving las voor assistent supermarktmanager dacht ik ‘dat kan ik misschien ook wel’. Ik stuurde als partymanager ook een klein team aan, dus een beetje leidinggevende ervaring had ik al. Ik besloot ervoor te gaan en met succes, ik kon aan de slag!”

“Werken in een supermarkt is wel anders dan de horeca. Hier kopen mensen wijn en daar hebben ze al een wijntje op, dat is een verschil! Er zijn ook overeenkomsten natuurlijk. Net als dat het in de horeca altijd de uitdaging is om mensen een leuke avond te bezorgen, doe je er in de supermarkt ook alles aan om de klant tevreden de deur uit te laten gaan. En ik hou van aanpakken. Die overeenkomst is er sowieso.”

“Ik heb ook wel voordeel van de ervaring die ik in de horeca heb opgedaan. Omdat een dag altijd anders kan lopen dan hoe je het had gedacht, leer je snel schakelen. Dat komt in mijn huidige functie goed van pas. Als een levering later komt, bijvoorbeeld, moet je toch het werk even anders verdelen. Daarnaast zijn ‘horecamensen’ toch vaak echte teamplayers. Dat komt ook goed van pas.”

“Als kersverse assistent supermarktmanager krijg je een uitgebreid inwerktraject. Het filiaal waar ik begon was echter net nieuw en dan is het ‘alle hens aan dek’. Lidl heeft toen gelukkig meteen gezocht naar een ander filiaal in de buurt en daar zit ik nu helemaal op mijn plek. Ik maak o.a. de dagplanning en zorg dat iedereen weet wat hij of zij moet doen. Verder werk ik nauw samen met mijn leidinggevenden. Als assistent supermarktmanager steek je natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen op de werkvloer. En als dat nodig is, stuur ik het team bij. Ik leer elke dag en ik voel me al een stuk zekerder over wat ik doe.”

Supermarktmanager aan het werk

“Je hoort wel eens dat vrouwen denken dat de supermarktwereld ‘hard’ is, maar ik merk daar weinig van. Ik voel me er tenminste prima thuis. Je kunt volop groeien als je laat zien dat je ambitieus bent. Dat zie ik aan mijn eigen supermarktmanager. Zij heeft, sinds ze zes jaar geleden bij Lidl kwam werken, ook mooie stappen gemaakt.”

“Ik denk dat je als leidinggevende in de eerste plaats mensen moet weten te motiveren. Dat pakt iedereen op zijn eigen manier aan. Of ik nu met een vraag naar mijn supermarktmanager stap of naar mijn andere leidinggevenden, ze nemen de tijd voor me en er is ook altijd ruimte voor een grapje. Dat zorgt ervoor dat ik me op mijn gemak voel. En daardoor groei je zelf ook weer in je vak.”

“Ik kan mijn werk goed combineren met mijn gezin. Dat is bij Lidl goed geregeld. Ik vind dat een ideale combinatie, een functie waarin ik mijn ei kwijt kan én tijd voor mijn gezin kan maken. Ik ben hartstikke blij dat dat hier kan. Op dit moment denk ik nog niet na over een andere functie. Ik wil graag eerst een goede assistent supermarktmanager worden. Daarin heb ik echt nog wel wat te leren. Maar ik vind vooral het leidinggevende deel van het werk, de verantwoordelijkheid die je draagt, erg leuk.”

“Tegen iedereen die erover nadenkt om de overstap te maken vanuit de horeca, zou ik zeggen: je moet het altijd proberen. Je hebt een hoop ervaring met omgaan met mensen. Die ervaring komt hier ook van pas. Ik vind zelf de sfeer en het team het allerbelangrijkst. Als dat goed zit, als je fijne collega’s hebt, dan komt de rest ook goed. Horeca zal altijd wel mijn passie blijven, maar ik voel me hier oprecht op mijn plek.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie