Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Duobaan bij Lidl

Hero_verhaal_Sharon&Gerrald

“Dankzij een duobaan heb je meer vrijheid en keuzes”

Lidl vindt het belangrijk dat alle collega’s hun talenten kunnen inzetten en ontwikkelen, als je fulltime wil werken en ook als je liever parttime werkt. Kijk naar Sharon en Gerrald. Zij werken sinds een aantal maanden als plaatsvervangend supermarktmanager bij Lidl Harderwijk. Doordat ze de functie invullen als duo hebben ze beiden een functie op hoog niveau en kunnen ze hun werk optimaal combineren met hun privéleven en ambitie.

Sharon: “De duobaan is voor mij echt een uitkomst. Ik werk nu ruim 8 jaar bij Lidl. Ik was een periode assistent supermarktmanager, maar als moeder kon ik een fulltimebaan niet meer combineren met mijn gezinsleven. Door de duobaan, waarbij ikzelf 32 uur werk, heb ik alsnog de stap naar plaatsvervangend supermarktmanager kunnen zetten.”
Gerrald: “Ik werk inmiddels sinds 7 jaar bij Lidl. Voor mij is de duobaan vooral een mooie mogelijkheid waarbij ik mijn ambitie kan waarmaken. Ik heb een eigen wijnbedrijf en dat werk wil ik graag blijven doen. Bij Lidl werk ik 28 uur, waardoor ik tijd overhoud voor mijn wijnbedrijf.”

Goede match
Sharon: “Toen we beiden solliciteerden op deze nieuwe functie was het natuurlijk de vraag of we een goede klik zouden hebben. Die was er al snel, we kenden elkaar zelfs al. We woonden vroeger bij elkaar in de straat. Wat in deze duobaan vooral belangrijk is, is dat je goed met elkaar communiceert. Als je met zijn tweeën bent dan moet je veel overleggen. Gelukkig gaat dat heel vloeiend bij ons.”
Gerrald: “We zijn inderdaad echt een goede match. Dat moet ook. Anders werkt deze duobaan niet. Je moet geen 2 kapiteins op 1 schip hebben. Het is belangrijk dat je elkaar goed aanvult. Samen zijn we verantwoordelijk voor de roosters, voor het aansturen van het personeel en het aannemen van nieuwe collega’s. Dus dan is het goed om op 1 lijn te zitten met elkaar.”

Veel voordelen
Sharon: “Het mooie van deze duobaan is dat je weet dat je winkel altijd blijft draaien. Ook als je een dagje weggaat met je gezin. Je hebt echt het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Je kan altijd op iemand terugvallen. Gerrald is voor mij een sparringpartner en andersom geldt dat ook. Daarnaast is het voor onze collega’s fijn. Ook dat we een man en een vrouw zijn. We merken dat sommige collega’s bij vragen bijvoorbeeld liever naar mij gaan of juist naar Gerrald. Die keuze hebben ze nu.”
Gerrald: “Het biedt zoveel meer kansen. Doordat we de baan met z’n tweeën inkleden, werken we allebei minder vaak in het weekend. En de duobaan geeft ons rust. Als ik vrij ben, dan ben ik ook echt vrij. Dan kan ik het helemaal loslaten, want Sharon is er.”

Meer duobanen
Sharon: “Ik denk dat het zeker goed is dat er meer duobanen komen.”
Gerrald: “Daar sluit ik me helemaal bij aan. En voor ons biedt het ook mogelijkheden, als we kijken naar onze eigen ambities.”
Sharon: “Klopt! Stiekem dromen we al van het aansturen van een eigen winkel als duo supermarktmanager. Omdat we zo’n goed team zijn, denk ik dat dat zeker haalbaar is.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk de vacatures in de winkel

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie