Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Teun, Verkoopmedewerker via het BBL-traject

Verhaal_Teun

“Met een BBL-traject bij Lidl kun je brede retail-ervaring opdoen”

Vind je retail leuk en wil je werken en leren combineren? Dan is een BBL-traject bij Lidl echt iets voor jou. Als erkend leerbedrijf biedt Lidl je de mogelijkheid om in een aantal geselecteerde filialen 3 of 4 dagen per week als verkoopmedewerker aan de slag te gaan en daarnaast 1 dag per week naar school te gaan. Je kunt kiezen uit de opleidingen retailmedewerker (niveau 2), retailspecialist (niveau 3) en retailmanager (niveau 4). En het mooiste: naast een prima salaris, betaalt Lidl ook nog eens de studiekosten.

Teun (20) heeft net het eerste jaar van de BBL-opleiding Retailmanager afgerond. Na zijn middelbare school koos hij voor een tussenjaar omdat hij nog niet goed wist welke vervolgopleiding hij wilde doen. Hij besloot een baantje te zoeken en ging bij het Lidl-filiaal in Ermelo aan de slag. Dat beviel goed.

“Ik ben vanaf het begin met plezier naar mijn werk gegaan. Ik vind de dynamiek van het werken in een winkel leuk en het contact met klanten. Ik woon op vijf minuten fietsen, dus ik kom ook regelmatig bekenden tegen. Als het past is het leuk om dan even een praatje te maken. Die balans tussen gezelligheid en doorwerken kan ik goed vinden. Ik voel me dus wel op m’n plek.

Mijn filiaalmanager vond ook dat retail goed bij me paste. Hij vertelde me over de samenwerking van Lidl met een aantal retailopleidingen. We zagen er wel een mooie uitdaging in voor me en een manier om verder te groeien binnen Lidl. Dus ben ik de BBL-opleiding retailmanager niveau 4 gaan doen.”

Leren wordt makkelijker
“Elke maandag ga ik naar school in Harderwijk en daarnaast heb ik voor 24 uur per week een contract als verkoopmedewerker. Ik ben nu een jaar bezig met de opleiding en vind het oprecht heel interessant. Het is een brede retail-opleiding, dus je leert ook over kleine bedrijven, maar veel van wat ik leer op school sluit goed aan op de praktijk in ons filiaal.

Door mijn werk doe ik in de praktijk veel basiskennis op. Daar heb ik weer voordeel van op school. En op school leer ik weer dingen die ik in de praktijk kan toepassen. Leren wordt op die manier eigenlijk makkelijker.

Mijn filiaalmanager is ook mijn stagebegeleider. Ik wil graag nieuwe dingen leren en weten hoe iets zit en daar neemt hij ook de tijd voor. Ik kan altijd met vragen bij hem terecht, dat is heel fijn.”

Afwisselend werk

“Ik heb echt hele leuke collega’s en ik heb het heel erg naar mijn zin in dit filiaal. Van alles wat ik doe in de winkel vind ik de afdeling groente en fruit (AGF) het leukst. Dat is echt een beetje je eigen winkeltje ín de winkel. Zolang ik zorg dat alles af is, kan ik zelf een beetje de dag indelen. Ik vul aan wat er vers geleverd wordt en zorg dat alles er mooi bij ligt. Maar ook vullen met iemand samen vind ik heel leuk en helpen bij het inwerken van collega’s die ook AGF mogen leren.

De opleiding retailmanager is gericht op een leidinggevende functie. Die mogelijkheid is al wel eens ter sprake gekomen, maar ik wil daar nog even mee wachten tot ik mijn BBL-traject heb afgerond. Daarna wil ik graag de volgende stap zetten. Dan zou ik bijvoorbeeld assistent supermarktmanager (ASM) kunnen worden.

Als je de ambitie hebt om in de retail te werken, dan kan ik dit traject zeker aanraden. Lidl is een heel goed bedrijf om te starten. Je hebt de bakkerij, de AGF, kassa, bij non-food adviseer je soms ook klanten, dus de ervaring die je opdoet is heel divers.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Wil jij ook graag werken én leren? En ben je een echte aanpakker? Start dan jouw BBL-traject in één van onze winkels!

Bekijk onze vacatures