Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Florine, Commercieel Trainee

Inkoper in onze inkoop keuken

Inwerken in Coronatijd

Je eerste baan starten in het Coronatijdperk? Zeker iets anders dan hoe je dit voor je ziet wanneer je eindelijk bent afgestudeerd. Gelukkig zijn er ook veel mogelijkheden om digitaal een warm welkom te krijgen en succesvol ingewerkt te worden. Florine heeft dit zelf ervaren aangezien ze in april gestart is als Professional Trainee op ons hoofdkantoor.

Wat is je indruk van de eerste weken?
Ik heb het enorm naar mijn zin en word goed begeleid vanuit mijn afdeling. Dit zorgt ervoor dat ik wel een gemakkelijke start heb ervaren. Tegelijkertijd krijg ik alle vrijheid om projecten op te pakken, of aan mijn eigen opdrachten te werken die ik vanuit mijn coach - samen met mijn mede trainees - wekelijks krijg. Ik ben heel erg blij met het leuke en jonge team van actiemanagement, precies waar ik op gehoopt had! Daarnaast vind ik de afwisseling tussen de teams en de opdrachten die ik als trainee individueel (of in samenwerking met de mede-trainees) krijg heel erg leuk. 

Hoe is het om je collega’s in eerste instantie alleen maar op afstand te ontmoeten?
Ik ben voornamelijk in het begin vaker op kantoor geweest, uiteraard met de 1.5 meter afstand. De meeste collega's heb ik fysiek ontmoet, maar ook zeker een aantal op afstand. Dat is minder gek dan je in eerste instantie denkt, omdat iedereen telefonisch contact heeft met elkaar. Zo heb ik ook de kick-off met mijn mede trainees via een videomeeting gehad en iedereen virtueel ontmoet. Later kwam ik een aantal van hen tegen op kantoor. Omdat iedereen veel digitaal contact heeft is de drempel om iemand een berichtje te sturen ook lager; je zoekt elkaar toch wel op omdat je elkaar graag wilt leren kennen en benieuwd bent naar de ervaringen van de anderen.

Trainee Florine

Heb je een tip die na het coronatijdperk ook gebruikt kan worden tijdens de onboarding?
Tip voor nieuwe trainees bij Lidl: Pak alles aan en luister goed!

Je hebt enorm veel zin om aan de slag te gaan maar probeer niet te snel te willen gaan; het duurt even voordat je alle systemen door hebt en weet hoe het werkt. Zeker in dit coronatijdperk gebeuren er nogal veel dingen ad hoc. Leer daar juist van en probeer de verbinding op te zoeken waar het kan met je collega’s.

Hoe zorg je dat jouw thuiswerkdagen volledig gevuld zijn?

Ik zorg ervoor dat ik met mijn collega’s bespreek welke werkzaamheden ik oppak tijdens mijn thuiswerkdagen. Mocht ik dan nog tijd over hebben dan kijken we samen waar ik kan helpen. Zo heb ik dus ook zelf inspraak in de projecten waar ik nu al aan kan meehelpen.

Hoe ziet de komende periode er voor jou uit als nieuwe trainee bij Lidl?
De komende periode zal ik binnen de afdeling inkoopmanagement met verschillende teams meewerken. Op deze manier krijg ik een goed beeld van de afdeling en krijg ik goed inzicht in de activiteiten van alle teams. Op dit moment heeft het coronatijdperk daar nog geen invloed op aangezien ik voor nu nog enkele maanden in hetzelfde team zit. Mocht het nog langer duren, dan zien we wel weer verder hoe dit gaat uitpakken en veelal digitaal inwerken ben ik inmiddels gewend dus dat moet sowieso goedkomen.

Trainee bij Lidl?

Bij Lidl kun je twee keer per jaar - in maart en september - op verschillende afdelingen starten als trainee. Ambitieus? Pak je kans bij Lidl!

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie