Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Ira, Stagiair Actie Food

Hero_Ira3

"Werken en stage lopen bij Lidl is voor mij de perfecte combinatie"

Ira (21) werkt al een tijdje als hulpkracht in een van onze filialen. Een mooi bijbaantje naast haar studie Commerciële Economie aan de HU. Toen het tijd was om een stage te zoeken zag ze meteen een kans om meer te weten te komen over de organisatie waar ze al met veel plezier werkte. En dus werkt ze sinds een paar maanden als stagiair Actie Food op ons hoofdkantoor in Huizen.

“Ik ben bij Lidl begonnen als hulpkracht. Ik vind het werken in een team heel fijn, en de variatie in het werk. Je bent samen lekker druk . Je hebt veel interactie met klanten. Ze komen met vragen naar je toe en je kunt ze echt helpen. Door al die verschillende werkzaamheden leer je veel over de winkel.

In de winkel hebben we ook regelmatig te maken met nieuwe plannen vanuit het hoofdkantoor. Of we krijgen nieuwe producten binnen. Soms denk je dan ‘cool’, soms maakt het je nieuwsgierig en denk je “Waarom zou juist hiervoor zijn gekozen?” Dus toen ik in mijn tweede jaar een stage moest zoeken dacht ik: ik vind het heel leuk om te begrijpen hoe die keuzes worden gemaakt, wat daarachter zit. Ik wilde dat heel graag vanuit een ander perspectief bekijken. Een kijkje achter de schermen dus eigenlijk.”

Meekijken en leren

“Lidl biedt twee keer per jaar, in februari en in september, verschillende stageplekken aan, op het hoofdkantoor en soms ook op een van de zes regiokantoren. Ik besloot op een van de vacatures te reageren, met succes. Eigenlijk had ik op een stage op een andere afdeling gereageerd, maar we kwamen tijdens het gesprek samen tot de conclusie dat het team Actie Food beter bij mijn opleiding en interesses past. Er is dus écht met mij meegedacht. Daar ben ik heel blij om.

Ik ben in februari 2021 gestart. Door corona werk ik nu ook een deel vanuit huis. Maar ook online kan ik goed samenwerken met het team en kan ik bij mijn begeleidster terecht met vragen. Iedereen is heel goed bereikbaar.

Als tweedejaars heb ik een meewerkstage. Ik werk als vaste ondersteuner voor mijn collega die op de afdeling Actie Food verantwoordelijk is voor Délicieux – luxeproducten voor de feestdagen - en andere campagnes. Zij is ook mijn begeleidster. Dat is fijn want zij heeft goed zicht op wat ik doe en andersom is zij dichtbij als ik ergens vragen over heb. Ik krijg in mijn stage volop de kans om mee te kijken en te leren wat er allemaal bij komt kijken om producten in de winkel te krijgen - en in het karretje van onze klanten natuurlijk.”

Werken naast stage
“Een van de leukste dingen die ik tot nu toe heb gedaan is helpen bij het testen van producten voor Pasen volgend jaar. Dat je daar al zover vooruit mee bezig bent, daar had ik geen idee van. Ik heb geholpen met alles voorbereiden. Ik kreeg uitleg hoe het precies in zijn werk gaat, welke mensen zich hiermee bezighouden en waarom. Over een paar weken gaan wij weer een aantal producten testen, daar heb ik nu alweer zin in.

Mijn ervaringen uit de winkel komen ook van pas in mijn stage. Bijvoorbeeld als we nadenken over wat we aan het assortiment zouden kunnen toevoegen. Ik heb wel een bepaald beeld van wie onze klanten zijn. Ik weet welke producten bij ons goed lopen. Andersom neem ik de kennis uit mijn stage weer mee de winkel in, want naast de 32 uur stage per week werk ik nog steeds met plezier een dagje als hulpkracht in de winkel. Echt een prima combinatie.”

 

Ik weet nu beter wat ik wil
“Wat mij betreft is Lidl absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een stage. Het is een groot bedrijf waar je ontzettend veel kunt leren. Ik denk wel dat een beetje retail ervaring helpt als je hier stage hier wilt lopen. Ik merk dat ik door mijn winkelervaring bepaalde termen al ken. Aan de andere kant is iedereen echt heel behulpzaam. Voor je het weet voel je je helemaal thuis in de retailwereld.

Voordat ik aan mijn stage begon, wist ik nog niet zo goed wat ik graag zou willen doen na mijn opleiding. Maar nu ik weet hoe het bij Lidl werkt, de manier waarop er wordt samengewerkt, de teamgeest, zie ik mezelf na mijn opleiding hier wel lopen, als die kans er is.”

Stagiair bij Lidl?

Bij Lidl kun je twee keer per jaar - in februari en september - op verschillende afdelingen starten als stagiair. Jezelf ontwikkelen naast je studie? Pak je kans bij Lidl!

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie