Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Sophie, Trainee Finance & Controlling

Hero_Sophie1

'Lidl doet er alles aan om het beste in haar mensen naar boven te halen'

Professional trainee Finance & Controlling, Sophie Langerhuizen vertelt over hoe het werken in coronatijd is gedurende haar traineeship. Op dit moment is ze teamleider Administratie regio Zwaag a.i. 

„Door corona moesten we snel schakelen en improviseren. Gelukkig denkt Lidl niet in problemen, maar in oplossingen. Zo hebben we eigen coronateststraten neergezet vanwege de lange wachttijd voor een coronatest. Hierdoor kon het personeel snel getest worden, zodat de filialen door konden draaien."

„Het is leuk om in een vitale sector te werken. Met z’n allen zorgen we dat iedereen boodschappen kan doen. Daarnaast zet Lidl zich in voor maatschappelijke zaken, daar ben ik trots op. Zo doneerden we een groot bedrag aan de Voedselbank en bezorgden we fruit bij zorgmedewerkers in ziekenhuizen. Op 1 april 2020 begon ik als Finance & Controlling-trainee bij Lidl. Een gekke tijd om te beginnen: de bijeenkomsten met andere trainees zijn vooral digitaal. Sinds 18 september werk ik als teamleider Administratie Regio a.i. op regiokantoor Zwaag. Daar ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de administratieve goederenstroom tussen leveranciers, het distributiecentrum en de filialen en controlling-vraagstukken in de regio. Ik werk deels op kantoor, deels vanuit huis.”

„Ook tijdens het thuiswerken voel ik me betrokken bij Lidl. We weten elkaar goed te vinden door het online chatsysteem en videobellen. Ik denk dat een deel van de aanpassingen blijvend is. Zo zullen we meer thuis blijven werken. Natuurlijk moet er wel een goede balans zijn, je wilt je collega’s ook af en toe zien. Dat komt wel in orde, denk ik. Lidl doet er alles aan om het beste in haar mensen naar boven te halen.”

Dit artikel is in samenwerking met NRC gemaakt. Je kunt de volledige NRC Top Employer special hier vinden: https://special.nrc.nl/top-employers/bij-lidl-staan-de-klant-en-de-medewerker-centraal

Trainee bij Lidl?

Bij Lidl kun je twee keer per jaar - in maart en september - op verschillende afdelingen starten als trainee. Ambitieus? Pak je kans bij Lidl!

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie