Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Mariëlle

Hero_Jouwsollicitatieprocedure_16to9_1920x1080

#filiaalleven ‘Ik ben nog lang niet uitgespeeld’

Mariëlle is 23 jaar en 100% Lidl. Of moeten we zeggen 200%? Zes jaar geleden begon ze bij Lidl als hulpkracht. Door steeds enthousiast kansen te grijpen is ze inmiddels doorgegroeid tot plaatsvervangend supermarktmanager. Naast haar baan begon ze aan een hbo-studie HRM. Door wat ze daar leert over mensen en organisaties is ze het leidinggeven nóg interessanter gaan vinden. Inmiddels zit ze in het laatste jaar van haar studie. Drie keer raden waar ze stage liep…

Hoe ben je bij Lidl terechtgekomen?

Eigenlijk had ik nooit verwacht dat ik zo lang in de supermarkt zou blijven werken. Zes jaar geleden kwam ik van de middelbare school en ik vond het tijd om op mijn eigen benen te leren staan. Er werd net een Lidl-filiaal geopend in Tilburg. Ik dacht “daar zullen ze vast mensen zoeken”, dus heb ik gesolliciteerd. Nog dezelfde dag werd ik teruggebeld. Ik kon meteen beginnen.

Ik vind de supermarkt heel interessant. Er is zoveel dynamiek, echt heel bijzonder. Geen dag is hetzelfde. En met zoveel verschillende mensen samenwerken, dat vind ik ook heel leuk aan de supermarkt. Na een tijdje werd ik parttime assistent supermarktmanager. Ik kreeg meer verantwoordelijkheid en stuurde collega’s aan. Dat maakte het werk voor mij nog interessanter.

Ben je daarom ook HRM gaan studeren?

Persoonlijke ontwikkeling ondersteunen en teamontwikkeling vind ik heel leuk. Leidinggeven is maatwerk. Ik heb zelf tijdens mijn werk ervaren dat investeren in een team mooie resultaten oplevert. Dat je dichter bij elkaar komt, waardoor de resultaten in het filiaal ook weer omhoog gaan. Dat vind ik interessant. Toen ik stage moest gaan lopen wilde ik graag bij Lidl nog meer van het HR-vak proeven. Ik kreeg de kans om dat te doen op de HR-afdeling van ons regiokantoor. Daar heb ik alle kanten van HR gezien, van recruitment tot aan het geven van trainingen.

Wat heb je geleerd in het filiaal dat je meegenomen hebt tijdens je stage en andersom?

Het was heel leerzaam om beide kanten mee te maken doordat ik tegelijkertijd bij Lidl stage liep én in de winkel werkte. In de winkel ligt de focus echt op de winkel. Doelen halen en omzet verhogen. Dat is iets om rekening mee te houden als je personeelsbeleid over bijvoorbeeld gezonde levensstijl wilt laten landen. Binnen Lidl groeien veel mensen door, ook richting HR, dus die begrijpen dat. En de mensen van kantoor gaan natuurlijk ook regelmatig op bezoek in het filiaal. Dat helpt.

Sinds kort ben je plaatsvervangend supermarktmanager, is dat te combineren met je studie?

In mijn minor heb ik niet zoveel uren, dus kan ik meer werken. En we hebben ook een oplossing gevonden die de combinatie makkelijker maakt. Normaal heb je in een filiaal één plaatsvervangend supermarktmanager en één supermarktmanager. Omdat ik er maar parttime ben, is onze plaatsvervangend supermarkt functie gesplitst. Ik doe de personeelszaken, dat sluit mooi aan bij mijn opleiding. Mijn collega neemt de winkel op zich. Maar op een typische werkdag help ik ook gewoon met inruimen van de schappen. Zo doen we dat bij Lidl.

En je privéleven dan? Hou je nog wel tijd over voor hobby’s?

Tijdens mijn stage combineerde ik het werk op de HR-afdeling van het regiokantoor met het werk in de supermarkt. Dan staat het leven wel even helemaal in het teken van werken, maar ik heb daar geen moeite mee. Ik geniet echt van mijn werk. Mijn vriend werkt ook bij Lidl, dus die snapt dat ook. Verder sport ik best veel en ik ben onze bruiloft aan het plannen, dat is ook een soort hobby, haha. Ik werk nu wel hard, maar als ik straks klaar ben met mijn studie houd ik ineens weer tijd over.

Heb je ook nog interne opleidingstrajecten gevolgd?

Ik heb het ASM-Go traject gevolgd. En het PSM-go staat ook op de planning. Dat zijn interne opleidingen waarin je theorie en praktijk combineert. Wat ik tijdens de opleiding leer over leidinggeven en het runnen van de supermarkt kan ik meteen toepassen. Verder leer ik ook veel van mijn supermarktmanager. Bijvoorbeeld hoe je je team motiveert, hoe je zorgt dat het werk efficiënt gebeurt en hoe je zorgt dat klanten graag terugkomen in jouw winkel. Ik ken mijn supermarktmanager al sinds ik bij Lidl kwam. We zijn allebei heel ambitieus, zij wil ook gewoon alles het beste voor elkaar hebben.

Goed dat je daarover begint, wat zijn jouw ambities?

Heel eerlijk: daar ben ik nog niet helemaal uit. Aan de ene kant lijkt het mij een mooie uitdaging om door te groeien tot supermarktmanager en misschien zelfs rayonmanager. Aan de andere kant zie ik mezelf na mijn studie ook wel in een HR-functie. Maar niet alleen maar op kantoor, daar ben ik te energiek voor. Wat ik het leukste onderdeel van HR vind, is de coachende kant, daar gaat ook de minor die ik op dit moment volg over. Ik zit wel meer op de mensgerichte kant van HR dan op de economische kant.

Wat het ook wordt, ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen en ik ben er trots op dat ik het in zes jaar zo ver geschopt heb in zo’n mooie organisatie. Ik zie mezelf dus nog wel een tijdje blijven bij Lidl.

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk de vacatures in de winkel

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie