Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Joost, Junior Projectmanager Procurement & Voorzitter Jong Lidl

Verhaal Joost 1

“Ik wil graag nóg meer collega’s met elkaar in contact brengen”

Joost (25), kwam al jong terecht in de retail. Op zijn vijftiende begon hij bij de lokale supermarkt. Kort daarna maakte hij de overstap naar Lidl, waar hij opklom tot assistent supermarktmanager. Tegelijkertijd studeerde Joost. Eerst filiaalmanagement en later commerciële economie. Op zoek naar een stageplek kwam hij op het hoofdkantoor van Lidl terecht, bij de afdeling Procurement. Inmiddels is hij afgestudeerd en werkt hij daar fulltime als jr. projectmanager. Maar dat is niet alles. Als voorzitter van Jong Lidl zet hij zich in om jonge collega’s binnen alle locaties en afdelingen van Lidl nóg meer te verbinden.

“De afdeling Procurement zorgt dat alle filialen en kantoren krijgen wat ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Dat kan gaan om kantoorartikelen of reserveonderdelen, maar ook diensten als (ver)bouw en onderhoud. Eigenlijk lag procurement niet zo in de lijn van mijn studie, maar mijn oude manager verkoop werkte op de afdeling en overtuigde me dat het iets voor mij was. Hij had gelijk. Scherp inkopen en goede relaties met leveranciers onderhouden, past bij mij.

Kansen zien

Retail is een enorm dynamische markt waar ik veel energie van krijg. Er zijn talloze toekomstige kansen waarop Lidl kan inspelen. Op sommige vlakken lopen we zelfs voorop. Dat geldt bijvoorbeeld voor duurzaamheid. Zo heeft onze afdeling elektrische auto’s toegevoegd aan het wagenpark. En als Lidl zijn we goed op weg met het verminderen van CO-2 uitstoot en afval. We hebben zelfs een Zero Waste goud certificaat.

Iets anders waar ik energie van krijg is de open sfeer bij Lidl. Het is gemakkelijk om op collega's en leidinggevenden af te stappen met vragen of ideeën, waardoor je vaak snel kunt schakelen. Zeker als je een beetje een netwerk hebt onder collega’s. Jong Lidl helpt me daarbij.’’

‘Sinds kort ben ik voorzitter van Jong Lidl. Jong Lidl is een netwerk van jonge collega’s uit het hele bedrijf. Onder het motto ‘verbinden, verbreden, vermaken’ organiseren we allerlei activiteiten. Laatst waren we bijvoorbeeld op bezoek bij afvalverwerker PreZero (net als Lidl onderdeel van de Schwarz Gruppe). Ook organiseren we elk jaar een activiteit voor het goede doel, zoals appels plukken voor de voeldselbank. En natuurlijk is er ook de jaarlijkse skireis!

De uitdaging is om jonge collega’s in filialen, distributiecentra en het hoofdkantoor nog sterker met elkaar in contact te brengen. Daarbij moet je ook rekening houden met de behoeftes van iedereen.

Ik zou het heel leuk vinden om een keer echt groots uit te pakken, zoals bijvoorbeeld met een zomerfestival. Iets waar je echt van denkt: “Daar moet ik bij zijn!”

Een andere mooie activiteit is lunchen met de directie. Daar gaan de aanmeldingen altijd heel hard! Het is natuurlijk heel gaaf om een keer in gesprek te kunnen gaan met de mensen die eindverantwoordelijk zijn voor Lidl in Nederland.

Door samen leuke dingen te ondernemen kom je er ook achter wat verschillende mensen doen bij Lidl. Dat vind ik belangrijk. Hoe kijkt een collega uit het filiaal of uit een DC naar Lidl? Zijn zij net zo enthousiast over Lidl als ik? Of je spreekt een collega van een afdeling waardoor je beseft: “Oh ja, dat moet natuurlijk ook allemaal gebeuren binnen zo’n grote organisatie.”

Groei

“Bij het bestuur van Jong Lidl komen en voorzitter worden was voor mij persoonlijk best een hele stap. Ik ben niet iemand die altijd vooraan staat. Maar wat ik als voorzitter mag doen sprak me wel enorm aan, dus zie ik het als een mooie groeikans. De komende tijd wil ik óók professioneel gezien nog verder groeien. Door bijvoorbeeld een (interne) opleiding te doen.

Wat mij betreft is de sky the limit. Ik weet dat Lidl heel veel kansen biedt, waar ik zeker op in wil springen. Uiteindelijk zou ik graag een leidinggevende functie willen hebben. Als ASM heb ik daar al een beetje van kunnen proeven. Met een duidelijk doel voor ogen, samen met je team ervoor gaan. Dat lijkt me mooi.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Wil jij ook graag in een dynamische en jonge organisatie werken? Kom dan ons team versterken en wie weet maak jij in de toekomst ook onderdeel uit van Jong Lidl!

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie