Maak het waar bij Lidl
Login Login Opslaan
Opslaan

Ontdek jouw mogelijkheden

Samen maken we Lidl. Dat is ons motto. Met z’n allen gaan we elke dag voor het beste resultaat. Ben jij een echte aanpakker die graag een stapje extra zet voor het beste resultaat? Kom Lidl versterken.

Vacatures
Vacatures
Bezig met de planning in het filiaal

Ebru, Plaatsvervangend Supermarktmanager

Van hulpkracht naar plaatsvervangend supermarktmanager

Op haar negentiende startte het Lidl-avontuur voor Ebru. Ze begon als hulpkracht: kassawerk en vakken vullen waren haar dagelijkse taken. Inmiddels is ze opgeklommen tot plaatsvervangend supermarktmanager en stuurt ze zo’n 40 collega’s aan. “Ik word blij als ik collega’s zie groeien, net zoals ik dat heb gedaan.”

Nooit uitgeleerd
“Bij Lidl kun je snel doorgroeien, dat werd me meteen duidelijk. Als je de ambitie hebt om verder te komen en elke kans pakt, ligt de weg voor je open. Toen ik startte als hulpkracht studeerde ik nog voor Pedagogisch Medewerker. Ik zag de vacature bij Lidl, reageerde erop en kon direct beginnen. Mijn leidinggevende was zeer tevreden over mijn werk en vroeg me of ik interesse had om assistent supermarktmanager te worden. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken.”
“Dit was de eerste carrièrestap die ik binnen Lidl maakte. In mijn periode als assistent supermarktmanager ben ik in een talentenklas terechtgekomen voor toekomstig leidinggevenden, waar ik aan mijn ontwikkelpunten ging werken. Voor mij was het een goed traject om me verder op weg te helpen. Het was een klein klasje, dus kregen we uitgebreid de aandacht van de opleidingsadviseur om inhoudelijk te groeien. Ik wilde onder andere mijn overtuigingskracht verbeteren door effectiever te communiceren en te leren hoe ik het beste prioriteiten kan stellen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Voor deze opdracht heb ik een professionele videomaker ingeschakeld die me heeft gefilmd tijdens mijn werk. Die beelden heb ik getoond tijdens mijn eindpresentatie, zodat het meteen zichtbaar was hoe ik mij op dit vlak had ontwikkeld.”

Aandacht voor ontwikkeling
“Inmiddels heb ik de stap gemaakt en ben ik plaatsvervangend supermarktmanager. Ik vind het mooi om mijn ervaring te delen met collega’s en ze te motiveren om alles uit zichzelf te halen. Ondanks dat ik pas 26 ben, lukt het me goed om mijn leidinggevende rol te pakken. Ik moet bekennen dat ik er in het begin moeite mee had om mensen aan te sturen die een stuk ouder zijn dan ik. Gelukkig heb ik via de interne opleidingen geleerd hoe ik daarmee om moet gaan. Het is enorm fijn dat die ondersteuning er vanuit de organisatie is, want het heeft me echt verder geholpen.”
“In mijn huidige functie heb ik veel verschillende verantwoordelijkheden. Ik bestel nieuwe voorraden, rooster de medewerkers in en stuur ze op de werkvloer aan. Daarnaast voer ik sollicitatiegesprekken met hulpkrachten. Als hulpkracht kun je zonder ervaring aan de slag, net zoals ik ooit ben begonnen. De stappen die je daarna maakt, heb je zelf in de hand. Als je laat zien wat je in huis hebt en je een extra stapje wilt zetten, dan wordt dat opgemerkt. De kans is groot dat je dan meer verantwoordelijkheden krijgt. Je kan natuurlijk ook zelf aangeven dat je klaar bent voor de volgende stap, zodat je met je leidinggevende kijkt wat er mogelijk is. Die assertiviteit wordt gewaardeerd en de ruimte is er. Als je wilt, zijn er genoeg kansen om te groeien.”

“Ik denk altijd na over wat ik wil bereiken. Als plaatsvervangend supermarktmanager heb ik nog het een en ander te leren. Als ik alles onder de knie heb, lijkt het me mooi om ooit nog eens rayonmanager bij Lidl te worden bijvoorbeeld. Zo ver is het nog niet. Ik weet dat er veel mogelijk is om carrière te maken en dat is precies wat ik nodig heb, want ik ben nooit uitgeleerd!”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie
Collega met Lidl sokken in het distributiecentrum