Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Marouane, Teammanager

Marouane in gesprek met Manager distributie

Het is écht mensenwerk en de uitdaging is om niet alleen jezelf, maar ook juist je team beter te maken!

Marouane is al 13 jaar in dienst bij Lidl, waarvan 7 jaar actief als teamleider. Inmiddels is hij doorgegroeid naar de functie van teammanager. Ambitieus is Marouane zeker en dat benadrukt hij ook: “Naast het leren van je fouten, moet je ook gauw weer vooruitkijken.”

Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren en getogen in Marokko en sinds 1999 woon ik in Nederland. In mijn geboorteland heb ik een hbo-opleiding gevolgd die te vergelijken is met een Pabo-opleiding. Dat is ook de reden geweest dat ik in Nederland mijn carrière begon in het onderwijs, als  leraar assistent en als docent speciaal onderwijs voor jongeren met verschillende nationaliteiten. Vanwege reorganisatieplannen bij deze instelling ben ik terecht gekomen bij Lidl, in de functie van Orderverzamelaar.

In eerste instantie wilde ik gewoon graag werken en Lidl gaf mij die kans. Toen ik binnenkwam, kreeg ik de mogelijkheid om door te groeien. Op het gebied van taal had ik een streepje voor, maar ook het werken met groepen ging mij goed af, gezien mijn achtergrond. Ik groeide uiteindelijk door in de functie van teamleider en nu ben ik teammanager.

Hoe was je functie als teamleider?
Als teamleider heb je de leiding over een heel team en samen zorg je elke dag dat de winkels bevoorraad worden. Daarin is het opleiden en coachen van alle medewerkers in je team erg belangrijk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de wekelijkse planningen en de dagelijkse organisatie op de vloer. Het is écht mensenwerk en de uitdaging is om niet alleen jezelf, maar ook juist je team beter te maken!

Hoe is jouw functie als teammanager?
In mijn rol als teammanager haal ik meer uit mezelf door mij bezig te houden met interessante werkzaamheden. Als teammanager ben ik naast het team ook dagelijks in de weer met kengetallen. Dit is een belangrijk onderdeel van je functie, want door middel van kengetallen kun je jouw team beter in de operatie organiseren. Dit doe je niet alleen, ik bespreek de cijfers met mijn manager en samen maken we een plan om de processen zo efficiënt mogelijk te organiseren. Die samenwerking is essentieel, waarbij ik zelf analyses maak en deze bespreek met mijn manager. Je bent als teammanager analytischer bezig, waarbij je tegelijkertijd ook midden in de operatie staat. Naast het feit dat je wat analytischer bezig bent als teammanager, is er ook meer ruimte voor procesoptimalisatie in het DC. Samen met mijn manager onderzoek ik de kansen in ieder werkproces, waardoor ik samen met mijn team het verschil maak. In de vorm van maandelijkse resultaatgesprekken met mijn manager en gesprekken met onze medewerkers ben ik echt een spin in het web. Een dynamische omgeving dus.

Hoe ben jij als teammanager?
Mijn overstap van teamleider naar teammanager is niet moeilijk geweest, maar juist een uitdaging! Dat is ook wat het zo gaaf maakt; de combinatie van actief bezig zijn met resultaten en personeelsmanagement. Ik ben een nuchter persoon en nooit gestrest, ik kan makkelijk mijn hoofd koel houden. Het is wel van belang dat je als teammanager je team coacht en kritisch blijft monitoren. Daarnaast kijk ik kritisch naar mezelf, om op die manier alles uit mezelf te halen. Juist dát resultaatgerichte is kenmerkend voor Lidl en is iets wat ook heel erg in mij zit. Naderhand terugkijken op bijvoorbeeld een optimalisatie binnen één van onze werkprocessen is een must. Die borging van resultaat is iedere dag heel gaaf om deel van uit te maken.

Hoe heb je het ontwikkeltraject ervaren?
In het begin moest ik even slikken, omdat het al een aantal jaar geleden was dat ik voor het laatst gestudeerd had, maar ik heb goede begeleiding gehad van mijn Opleidingsadviseur, mijn Manager Distributie en van de Afdelingsmanagers. Ik ben altijd bezig met vernieuwingen, daar hoort dit ontwikkeltraject simpelweg gewoon bij. Juist het ontwikkeltraject heeft ervoor gezorgd, dat ik weer veel plezier heb om te leren.

Hoe zie je jouw toekomst bij Lidl of daarbuiten?
Ik wil bij Lidl graag doorgroeien, als zich de kans voordoet. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Natuurlijk blijf je ook achterom kijken om te zorgen dat je leert van je fouten. Maar daarnaast vind ik dat je altijd vooruit moet kijken.

Aan de slag in één van onze distributiecentra?

In onze distributiecentra komt alles samen. De hele dag rijden vrachtwagens af en aan. Zo’n dynamische plek biedt volop kansen voor aanpakkers. Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie