Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Renee, CSR Medewerker

Renee voor een blauwe achtergrond

Duurzaamheid voor iedereen toegankelijk maken

Duurzaamheid betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen: dat is het doel van Renée. Zij werkt sinds januari 2017 op de afdeling CSR (Corporate Social Responsibility). Samen met haar collega’s maakt zij Lidl steeds weer duurzamer!

Hoe ben je bij Lidl terecht gekomen?
“De organisatie waar ik na mijn studie stage liep organiseerde elk jaar de uitreiking van de Trouw Duurzame 100. Het viel mij op dat Lidl ook in dit rijtje stond. En niet op plek 80 of 90, maar op de 16e plek. Eigenlijk had ik de link niet gelegd tussen Lidl en duurzaamheid, dus mijn interesse was meteen gewekt. Maar hoe meer ik las over de betrokkenheid van Lidl in de maatschappij, hoe meer ik Lidl en duurzaamheid een logische match vond. Toevallig stond er een functie open op de afdeling CSR, dus toen heb ik natuurlijk meteen gesolliciteerd.”

Wat vind je zo bijzonder aan Lidl?
“De match met duurzaamheid vind ik heel verrassend. En heel goed, want juist een grote supermarkt als Lidl biedt veel mogelijkheden. Zo werken  wij vanuit onze afdeling samen met de afdeling Inkoop aan het steeds duurzamer maken van producten. Doordat Lidl alleen producten van eigen merken verkoopt, koopt de klant bij elke duurzame stap die wij zetten automatisch een duurzamer product. Dat in combinatie met een betaalbare prijs vind ik een hele sterke kijk op duurzaamheid. Zo maak je duurzaamheid voor iedereen toegankelijk!

Waar ben je trots op?
“Dat we als organisatie weten wat er speelt in de maatschappij. Zo hebben we bijvoorbeeld in het kader van ons 20-jarig bestaan in Nederland de actie ‘Lidl helpt Lokaal’ georganiseerd.  Vanuit alle ruim 400 filialen is er door de supermarktmanager en het team een lokaal initiatief gesteund met een bedrag van €1.000. Zo zijn er moestuinen aangelegd bij basisscholen, zgn. tovertafels voor demente ouderen ondersteund en kinderboerderijen en speeltuinen opgeknapt of verduurzaamd. Om je steentje bij te kunnen dragen aan dit soort projecten en midden in de maatschappij te staan, dat is heel mooi. En daar zijn wij als afdeling zeker trots op!”

Portret Renee

Waar ben je nu druk mee?
“Afgelopen periode hebben we onze klanten meer betrokken bij het duurzaamheidsbeleid van Lidl. Zo hebben we bijvoorbeeld een bijeenkomst met ons ‘duurzaamheidspanel’ georganiseerd op de Kipster-boerderij; het meest duurzame ei ter wereld, én exclusief te koop bij Lidl. We hebben tijdens deze bijeenkomst ontzettend veel leuke en goede ideeën van onze klanten ontvangen, deze gaan we de komende tijd verder uitwerken. Wat we veel hoorden is bijvoorbeeld de vraag naar meer biologische producten en de wens om voedselverspilling terug te dringen. Ook zijn we afgelopen jaar opnieuw uitgeroepen tot beste supermarkt in groente en fruit. Dit jaar gaan we volop de consumptie van groente en fruit stimuleren. Een belangrijk onderwerp, want uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders nog te weinig groente en fruit eten. Daar kunnen wij als supermarkt echt een verschil maken.”

Hoe zie jij de toekomst van CSR bij Lidl?
“Dat is een beetje dubbel, want uiteindelijk zou het mooi zijn als wij er als afdeling niet meer hoeven te zijn. Dat duurzaamheid geen aparte afdeling is, maar volledig verweven in de organisatie. We zien steeds meer dat andere afdelingen duurzaamheid meenemen in overwegingen en dat is mooi. Tegelijkertijd is er nog genoeg te doen; zoals het verminderen van plastic verpakkingen of het stimuleren om minder vlees te consumeren. Allemaal thema’s waar we nog veel kunnen betekenen.”

Waarom zou je werken bij Lidl aanbevelen bij anderen?
“Wat ik leuk vind aan werken bij Lidl is dat je gezonder en duurzamer eten voor iedereen in Nederland toegankelijk en betaalbaar kan maken. Doordat Lidl een van de grote supermarkten in Nederland is, kun je al met kleine stapjes op het gebied van duurzaamheid een enorme groep bereiken. En dat is natuurlijk super positief.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij altijd goed op de hoogte van wat er speelt en zie je daarin kansen voor Lidl en werk je graag in een omgeving die durft te vernieuwen? Kom dan ons team versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie