Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Roos, Projectmanager Logistiek

Roos in gesprek met collega's in DC

De mogelijkheden zijn duidelijk eindeloos

Roos werkt als projectmanager op de afdeling Logistiek. Ze ging binnen 3 jaar van junior opleidingsadviseur in de regio Tiel, naar het hoofdkantoor als medewerker Opleiding en Ontwikkeling bij Verkoop. Inmiddels ontwikkelt ze opleidingen en ontwikkeltrajecten en zorgt ervoor dat onze logistieke medewerkers elke dag weer op hun best kunnen presteren.

Het is voor jou snel gegaan Roos. Hoe ben je hier gekomen?
Ja, dat klopt wel! Ik begon als student Bestuurskunde aan de universiteit, maar dat was voornamelijk gebaseerd op theorie. Ik zei tegen mezelf in het zoveelste hoorcollege: “wanneer gaan we eigenlijk iets doen?” Daarom ben ik uiteindelijk overgestapt naar de HAN om Opleidingskunde te studeren.
Ik wilde écht een verschil gaan maken in mijn werk, dus stapte ik over naar Lidl. Nadat ik als opleidingsadviseur op ons regiokantoor in Tiel veel trainingen heb gegeven aan allerlei mensen in onze organisatie, kreeg ik de kans om op het hoofdkantoor aan de slag te gaan. Op de verkoop afdeling dacht ik mee over de ontwikkeling van opleidingen. Ik heb bijvoorbeeld aan ons online learningprogramma leon gewerkt en de e-learning voor onze versverantwoordelijken opnieuw ingericht. Om goed te kunnen zien waar de opleidingsbehoefte lag, heb ik daarvoor een aantal vroege ochtenden meegedraaid in ons filiaal. Hierdoor heb ik ook een steentje kunnen bijgedragen aan het winnen van de beker voor de beste supermarkt in groente en fruit!

Waar komt jouw passie voor opleiden vandaan?
Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met groepsdynamiek en mensen handvatten te geven om beter te functioneren. Er werd mij tijdens mijn sollicitatiegesprek dan ook letterlijk gevraagd ‘of ik wist dat ik bij een supermarkt aan het solliciteren was’. Ik was namelijk al enthousiast aan het vertellen over de ontwikkelmogelijkheden die ik allemaal zag op het gebied van opleidingen. Gelukkig kreeg ik mijn kans en binnen retail ben ik dan ook helemaal op mijn plek.

Wat maakt Lidl een goede plek voor jou?
Ik merkte het al toen ik Bestuurskunde studeerde: ik ben niet van het abstracte. Ik sta liever met één been in de praktijk en daar is Lidl een geschikte plek voor. Je krijgt hier je kansen en verantwoordelijkheden. Ik vind het zó gaaf om met mooie praktische opleidingen mijn collega’s in het hele land verder te helpen.

Portret Roos

Mijn collega’s en ik noemen Lidl altijd een sneltrein. Zodra je aangenomen bent, spring je erop en dan ga je mee. Het is heel dynamisch en we boeken dus ook supersnel resultaten. Iedereen is binnen Lidl erg enthousiast en gepassioneerd. Als ik bijvoorbeeld een teammanager op het distributiecentrum vraag naar wat ze drijft in hun werk, kan ik veel leren over hoe het werkt in de praktijk. Op die manier hoor ik allemaal dingen waarbij ik zou kunnen ondersteunen.
Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van een praktijkopleiding voor assistent teammanagers op het DC, en verwerk tegelijkertijd nieuwe processen in andere opleidingen. Die diversiteit maakt werken bij Lidl zo leuk.

Je hebt mooie stappen gezet in je loopbaan bij Lidl: wat wil je nog bereiken?
Ik zit nu lekker op mijn plek. Ik kan mensen helpen om beter te presteren en ik denk dat er nog meer dan genoeg stappen te zetten zijn. Zo vind ik het belangrijk om zo veel mogelijk medewerkers goed te betrekken in het vormgeven van de opleidingstrajecten en procesverbeteringen. Ieder op hun eigen manier. Omdat we allemaal gepassioneerd werken, vergeten we nog wel eens aan elkaar te vragen waar het beter kan.

En mijn toekomst? Ik blijf van nature altijd bezig met ‘de menselijke kant van het verhaal’, Ik sluit dus niet uit dat ik ooit nog op de HR afdeling van Lidl eindig. Tot die tijd is er nog ontzettend veel te leren en wil ik me verder ontwikkelen als projectmanager binnen Logistiek. Toen ik begon als Junior Opleidingsadviseur had ik nooit gedacht dat ik zo snel op een vakafdeling als deze zou eindigen. Het is ook heel gaaf om te merken dat ik met mijn HR-achtergrond alsnog heel veel kan bijdragen. Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd waar ik zou staan, had ik je nooit dit antwoord gegeven. Dat is het mooie aan werken bij Lidl. De mogelijkheden zijn duidelijk eindeloos.

Ontdek jouw mogelijkheden

Heb jij het in je om grote projecten tot een goed einde te brengen en samen ons logistieke processen in goede banen te leiden? Voel jij je thuis in een divers team met harde werkers? Kom dan ons team versterken!

Bekijk de vacatures bij Logistiek

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie