Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Jack, Supermarktmanager

Teamfoto filiaal Huizen

Door kleine aanpassingen in het dagelijks leven door te voeren, kom je heel ver

Jack is supermarktmanager bij Lidl in Huizen. Dagelijks staat Jack met zijn team samen in zijn drukke winkel in Huizen.

De gezondheid van onze medewerkers is voor Lidl van belang. Want wie gezond en sterk is, heeft meer plezier in zijn werk én geniet meer van zijn vrije tijd. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid en inzetbaarheid, maar Lidl vindt het belangrijk om medewerkers daarin te ondersteunen. Zo bieden we bijvoorbeeld sporten met korting aan, is er een periodieke Gezond & Fit check en kunnen we gericht medewerkers ondersteunen.

Eind 2016 nam Jack deel aan de Gezond & Fit Check georganiseerd door de afdeling Vitaliteit & Arbeidsrecht. “Het traject startte met een bezoek aan de gezondheidsbus. Deze kwam in mijn geval op mijn werk langs om een check te doen. Hier werden je waardes zoals  je bloeddruk, suikers en vetpercentage opgemeten. Hieruit kwam een gezondheidsoordeel. In mijn geval was het oordeel niet zo best, veel waardes zaten namelijk op het randje.

Om Jack te ondersteunen, heeft Lidl de hulp van een vitaliteitscoach aangeboden. Een coach die Jack heeft geholpen om zijn leven via voeding en beweging op een gezonder plan te brengen.

“Ik kreeg een coach aangeboden via Lidl. Dit alles was onder vrijwilligheid en geheimhouding. Deze coach zou in totaal 5x een uur bij mij langskomen om te helpen mijn levensstijl te verbeteren. Deze gesprekken konden zowel thuis, als op het werk of op een andere gewenste locatie plaatsvinden. “

Al vanaf het eerste gesprek was er een klik tussen Jack en coach Jacco: “Tot mijn grote verbazing was Jacco geen jonge vent, die dagelijks in de sportschool zat, maar een persoon van mijn leeftijd, met veel levenservaring die ook van lekker eten hield. Maar daar bewoog die veel bij zoals fietsen, voetballen noem het maar op. Het eerste gesprek was zeer waardevol. Jacco luisterde aandachtig en liet mij zeer veel vertellen. Ook Lidl kwam daarbij vaak aan bod. Hij prees mijn enthousiasme over het bedrijf. Daarbij gaf hij mij aanwijzingen over voeding, en betrok daarbij ook me gezinssituatie, zodat we met zijn allen wat gezonder kunnen leven.”

Selfie van Jack met één van zijn kaderleden

Met kleine maar weloverwogen stapjes, probeerde Jacco om Jack een andere weg in te laten slaan. Hierbij was aandacht voor het mentale deel, maar ook voor het meer fysieke deel zoals voeding en beweging. Dat je met kleine stapjes ver kunt komen, is voor Jack nu bewezen: “Qua bewegen ben ik eerst zelf wat meer gaan wandelen op mijn werk zoals in de pauze een halfuurtje. Ook thuis laat ik vaker de auto staan om bijvoorbeeld wat boodschappen te doen.”

Na elk gesprek was er progressie en zijn doelen gesteld én behaald. Door kleine aanpassingen in het dagelijks leven door te voeren, kom je heel ver. ”Ik ben weer aan het mountainbiken, geen honderden kilometers, maar het liefst gewoon 2 of 3 keer per week een uurtje. Naast dit loop ik wat vaker ergens heen en zijn we een stuk gezonder gaan eten. Met Jacco als mijn coach had ik een geweldige leuke tijd, door hem ben ik veel te weten gekomen over voeding en hoe je leuk en gezond kan leven in combinatie met mijn fulltime baan bij Lidl.”

Ondanks de lange werkdagen en reistijden, heeft de ondersteuning Jack weer een stukje verder geholpen in de goede richting: “Ik ben inmiddels dan ook 7 kilo afgevallen en ben veel beter gaan letten op wat ik eet, zoals meer fruit en groente op de gezette tijden. En daarbij ook wat bewegen op zijn tijd. De coach Jacco wil ik dan ook zeer bedanken, en ik wil natuurlijk ook Lidl bedanken voor jullie inzet en tijd om je medewerkers op een gezonder spoor te zetten en te laten leven!”

Ontdek jouw mogelijkheden

Zet jij graag een stapje extra voor klanten? Ben je een echte aanpakker en zoek je een bijbaan met veel flexibiliteit of een carrièrestart met volop mogelijkheden om door te groeien? Kom dan een van onze filiaalteams versterken!

Bekijk onze vacatures

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie