Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Jody, District manager Lidl US

Hero_Jody

“Mijn droom komt uit. In het buitenland wonen en werken. ”

Vertel eens in het kort, wie ben je..

“Ik ben Jody en in de afgelopen jaren werkzaam geweest als Rayonmanager. Ik ben sinds oktober 2021 werkzaam voor Lidl US en ben onderdeel van het Global Leadership Exchange (GLE) Program: Een 3-jarig uitwisselingstraject waarbij Lidl je de kans biedt om voor een periode te wonen en te werken in de Verenigde Staten (VS).”

In het buitenland werken

“Alweer een jaar geleden begonnen voor mij de voorbereidingen. Na een uitvoerige selectieprocedure en Engelse taalvaardigheidstest ben ik, samen met zo’n 30 andere Europese collega’s, geselecteerd om richting de VS te gaan. Waarom ik voor dit carrièrepad heb gekozen? Ik liep al even rond met de wens om in het buitenland te wonen en te werken. Dit heb ik toen besproken met mijn leidinggevende en in eerste instantie heb ik me gefocust op ons Job Rotation Program. Totdat in maart 2021 de vacature voor het GLE Program in de VS voorbij kwam. Ik wist het meteen: Dit was voor mij een once in a lifetime opportunity die ik niet wilde laten schieten!”

Een nieuwe functie

“De eerste periode bij Lidl US ben ik opgeleid tot Training & Development Manager en heb ik gewerkt als Sr. Consultant op ons hoofdkantoor wat gevestigd is in Arlington. Met een team van 4 Europese collega‘s hebben we alle bestaande trainingsmaterialen herzien. Zelf heb ik me met name gefocust op soft skill-content: Het creëren van interessante en effectieve Leiderschap Workshops voor onze managers in de filialen. Daarnaast heb ik de afdeling Verkooporganisatie ondersteuning geboden in diverse projecten. De afgelopen periode heb ik onwijs veel geleerd: van samenwerken in enorm diverse teams, tot het creëren van trainingen en workshops volledig in de Engelse taal. Sinds kort ben ik weer veel in de filialen te vinden want deze zomer ga ik de overstap maken terug naar de rol van District Manager. Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn filiaalteams aan de slag te gaan en samen met hen het maximale uit iedere dag te halen!”
 

Het leven in de VS
“Met volle overtuiging kan ik zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik dit avontuur ben aangegaan: wonen en werken in de VS bevalt mij toe nu toe erg goed! Lidl US is nog maar een aantal jaren operationeel en dit maakt dat we hier soms nog tegen zaken aanlopen waar in Nederland al een oplossing voor is. Doordat ik in Nederland veel kennis en ervaring heb opgedaan, kan ik op bepaalde momenten goed meedenken in het proces en ben ik in staat met goede mogelijke oplossingen te komen. Echter is de arbeidsmarkt hier in de VS totaal anders dan de Nederlandse: Amerikanen wisselen over het algemeen sneller van baan en daarnaast zijn zij eerder bereid te verhuizen voor werk. Dit maakt dat we als Lidl US grotere uitdagingen hebben op het gebied van het reduceren van fluctuatie (medewerkers die de organisatie - al dan niet vroegtijdig - verlaten) en dus het creëren van stabiele, toekomstbestendige teams. Zelf zie ik deze uitdagingen als een mooie kans om op de lange termijn persoonlijk bij te dragen aan het succes van Lidl US.”
 

Persoonlijk doel realiseren én reizen

"Reizen vind ik fantastisch! Dus naast mijn werk probeer ik zoveel mogelijk van dit immens grote land te zien. Sinds ik naar de VS ben verhuisd heb ik al 8 verschillende staten bezocht en aankomende zomer heb ik een roadtrip naar de westkust in de planning! Mijn doel is om de komende 3 jaar alle 50 staten te bezoeken. Hoe gaaf is het dat Lidl als werkgever bijdraagt om mijn persoonlijke doel te realiseren."

Ontdek jouw mogelijkheden

Wil jij ook graag in een internationale organisatie werken? Kom dan ons team versterken en wie weet maak jij in de toekomst ook onderdeel uit van ons internationale uitwisselingsprogramma.

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie