Werken bij #teamlidl
Vacatures Login Opslaan

Stefanie, Senior Manager IT

Hero_Stefanie

“Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor veel vrouwen”

Bij Lidl krijg je de ruimte om jezelf te zijn. Wie je ook bent of wilt zijn. Stefanie, geboren en opgegroeid in Zuid-Duitsland, begon in 2020 als senior manager op de IT-afdeling van Lidl Nederland. Ze voelt zich na 2 jaar al helemaal thuis. Binnenkort krijgt ze haar eerste kindje. Gelukkig krijgt ze bij Lidl alle ruimte om zich klaar te stomen voor deze spannende, nieuwe fase in haar leven.

“Ik ben geboren in een ander land én ik ben een vrouw. Vooral dat laatste is vrij opvallend in de wereld van IT. Ook bij Lidl werken er op de IT-afdeling meer mannen dan vrouwen. Zelf vind ik dat fijn werken. Mannen zijn vaak direct en pragmatisch ingesteld en dat werkt voor mij efficiënt. Als vrouw zorg ik binnen het team weer voor de balans. Door mijn empathisch vermogen en soms andere zienswijze vullen we elkaar mooi aan.

Ik ben hier nu 2 jaar senior manager IT. Toen ik begon kende ik de organisatie al aardig goed. Als tiener werkte ik al in een Duitse Lidl-filiaal. 11 jaar geleden begon ik in Duitsland op de IT-afdeling van de Schwarz Group, het moederbedrijf van Lidl. Vanuit daar heb ik de stap naar Lidl Nederland gezet. Mijn woning, mijn vrienden en mijn familie liet ik allemaal achter. Gelukkig leerde ik in Nederland al snel nieuwe mensen kennen, waaronder mijn huidige vriend, met wie ik binnenkort een kindje krijg.”

​​​Waarom koos je voor Lidl?

“Ik merkte bij de Schwarz Group dat ik toe was aan een nieuwe stap binnen IT. Bij Lidl deed die kans zich voor. Het fijne hier vind ik dat je als IT’er ook echt direct invloed hebt op de winkels. Je werkt bijvoorbeeld aan een nieuw kassasysteem. Als je vervolgens in de winkel komt zie je het system in actie en hoe de klant het gebruikt. Dat vind ik mooi. Je weet meteen waarvoor en voor wie je het doet.”

Wat is jouw rol als senior manager IT?

“Als hoofd van de afdeling ben ik verantwoordelijk voor alles op het gebied van IT. Of het nu gaat om een laptop op kantoor, een logistiek systeem in de distributiecentra of een kassasysteem in de filialen, met een team van 60 collega’s zorgen wij ervoor dat alles draait en constant doorontwikkeld wordt. Ik neem beslissingen omtrent IT op basis van input van mijn team en waar nodig in afstemming met mijn leidinggevende. Daarbij houd ik rekening met de behoeften van het bedrijf, de business en het team en zorg ik dat alles in balans is. Daarnaast ben ik als leidinggevende coach en mentor voor mijn collega’s en aanspreekpunt richting externe partijen.

Ik merk dat ik bij Lidl mezelf kan zijn. Wat ik vooral merk is dat het hier überhaupt niet uitmaakt of je een man of een vrouw bent of waar je vandaan komt. Het gaat om wat voor persoon je bent. Dat vind ik mooi. Helaas weet ik dat het ook anders kan zijn, dat je als vrouw nauwelijks begroet wordt in een organisatie en dat je jezelf eerst moet bewijzen voor men je serieus neemt. De visie van Lidl is dat iedereen met plezier op werk komt. Dat is ook mijn visie vandaar dat ik er ook aan wil bijdragen. Het persoonlijke gesprek met mijn collega’s op de werkvloer vind ik heel belangrijk. Die hoeven dan niet altijd over werk te gaan. Je moet ook tijd nemen om vragen te stellen over de persoonlijke situatie thuis en het gezin. Met zo’n praatje bereik je volgens mij veel meer dan met een periodiek gesprek en hoor je hoe het echt met iemand gaat.”

 

Heb je tips voor vrouwen die jouw functie ambiëren?

“Doen! Gewoon doen. Als je wil kan je alles bereiken. Je moet je niet laten afschrikken. Ik ervaar vaak dat vrouwen bang zijn om in te stappen in een omgeving met veel mannen of dat ze zich kleiner maken dan ze zijn. Dat hoor ik andersom minder bij mannen. Ik begrijp het, natuurlijk had ik ook twijfels toen ik de functie heb aangenomen. Toch heb ik het gedaan en zie hoe gelukkig ik nu ben. Soms moet je uit je comfortzone komen om jezelf te overtreffen. Ik hoop met mijn verhaal een voorbeeld voor veel vrouwen te kunnen zijn.

Wat ook goed is om te vertellen, is dat Lidl echt met je meedenkt. Dat vind ik fijn. Ik wil bijvoorbeeld langer verlof opnemen na de geboorte van mijn kindje. Met Lidl zijn zulke dingen bespreekbaar. Daarnaast kan ik via Lidl meedoen aan het sportprogramma Mom in balance, speciaal voor zwangere vrouwen. Een fijne ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij het herstel en de terugkomst op het werk.”

Hoe zie jij je toekomst?

“Vooralsnog ben ik heel blij met mijn functie hier. Het moeder worden zie ik daarnaast als een extra functie, ik hoop dat ik vooral de balans tussen privé en werk goed voor elkaar kan krijgen. Daarvoor is een strakke planning nodig. In de toekomst zie ik graag dat ik nog steeds met veel plezier mijn werk doe, ik een goede moeder ben en goed voor mijzelf kan blijven zorgen. Dat ik in balans ben. Gelukkig kan ik ook regelmatig thuiswerken, dat maakt het combineren van werk en thuis al een stuk gemakkelijker.”

Ontdek jouw mogelijkheden

Ben jij het aanstormend talent in het vastgoed? Wil jij uitdagende vastgoedprojecten van begin tot einde begeleiden? Kom dan bij Vastgoed en Projectontwikkeling werken.

Bekijk hier je mogelijkheden

Elke dag voor het beste resultaat

Benieuwd naar Lidl als werkgever?

Klik hier voor meer informatie